Ayuda
Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.
Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.
Fases del proceso
1.- Consulta en línia
Opció oberta al conjunt d’actors i ciutadania per fer arribar les seves aportacions a través d'un qüestionari online.
- Actors convocants: ciutadania en general.
- Continguts: Es tractaran tots els eixos
2.- Sessions de debat
7 Sessions de debat dinamitzades per una empresa especialitzada. Per realitzar la diagnosi de la situació i identificar els principals reptes del sector en relació als 3 eixos del procés de participació es farà una sessió amb cadascun dels següents sectors:
Productors
Elaboradors
Comerç i distribució
Consumidors i restauració col·lectiva
Administració Generalitat
Administració món local
Recerca, innovació, formació, assessorament i dinamització-
Tindran una durada de 2 hores (2,5 hores màxim). Es proporcionaran unes fitxes de continguts adaptades a cada subsector que s'enviaran de forma prèvia, per que puguin portar els temes treballats a la sessió de treball.
3.- Sessions de debat autogestionades
Altres interessats en la producció i el consum de productes agroalimentaris ecològics podran organitzar sessions de debat a partir d’una metodologia i uns materials que se’ls proporcionaran.
descripció
El II Congrés PAE es desenvoluparà el 19 de maig de 2022.
Recinte Firal El Sucre
Vic (Osona)
descripció
Retiment de comptes de l'ús dels resultats del procés participatiu en l'elaboració del Pla.
(les dates són merament orientatives)
Jo participo en el futur de la Producció Ecològica
#produccióecològica Procés participatiu del Pla d'Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027
Acerca de este proceso
Amb l’objectiu de potenciar la transició cap a un sistema alimentari més sostenible, consolidant els esforços dels agricultors i la resta d'actors de la cadena agroalimentaria per fer front al canvi climàtic, protegir el medi ambient i preservar la biodiversitat, es proposa un nou instrument de foment en forma de Pla d’Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027 (en endavant, Pla d’Acció).
Tenint en compte el gran creixement que ha tingut el sector ecològic en els darrers anys, així com la necessitat de seguir fomentant el desenvolupament harmònic de tota la cadena de valor dels productes ecològics, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es proposa elaborar un nou Pla d’Acció pels propers anys.
El principal objectiu estratègic del procés de participació és aconseguir un Pla d’Acció de més qualitat i millorar la governança amb els agents afectats en el seu desplegament i aplicació en forma d’accions i polítiques públiques.
Aquest procés, que compta amb el suport i l'assessorament del Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, vol actualitzar la diagnosi de la situació del sector i recollir propostes per enriquir i millorar el contingut i l’aplicació d’aquest Pla d’Acció.
Objectius generals
Objectiu 1 Donar veu a tots els actors relacionats directa o indirectament amb la producció i consum dels productes ecològics.
Objectiu 2 Conèixer la situació actual del sector a partir dels propis actors.
Objectiu 3 Orientar la redacció del Pla d'acció.
Objectius específics
Objectiu 1 Identificar tots els actors necessaris pel desenvolupament del sector ecològic a Catalunya.
Objectiu 2 Identificar les problemàtiques i necessitats dels diferents actors del sector ecològic.
Objectiu 3 Recollir propostes d’actuació relacionades amb el desenvolupament de les produccions i el consum de productes ecològics.
La fase de diagnosi consistirà en diferents sessions de debat dinamitzades per experts per cada perfil d’actors detallat que giraran al voltant dels 3 eixos del Pla d’Acció, que són els següents:
Estimular la demanda i garantir la confiança dels consumidors
Estimular la conversió i consolidar totes les baules de la cadena de valor de la producció ecològica
Incrementar la contribució de la producció ecològica al medi ambient i a la sostenibilitat del sistema alimentari
Documentos relacionados
Documents resultants del procés participatiu (resums, actes, ...)
Documentació inicial necessària per obrir el debat
Documentació lliurada al llarg del Congrés. Es tracta de documents fruit del procés participatiu.
Pòsters exposats a l'espai de trobada i intercanvi, en el marc del II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica
Resultats sessions autogestionades
Compartir