" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02-03-2021 - 15-12-2021
Veure les fases

Webinar I. Presentació del document d’avanç del PDUAECO- Debat en directe 2 de Juliol (18.30-20h)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
08/05/2020 11:35   6 comentaris 0 adhesions
29 Maig 2020
14:00
02 Juliol 2020
20:30
Número d'adhesions0
Darrer comentari de
Participants 3
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-31
Versió 32 (de 32) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/31/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/31/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

El Departament de Territori i Sostenibilitat, redactors del Document d’objectius i propòsits generals, juntament amb La Llena, redactors de l’estudi ambiental, explicaran quins són els objectius i les principals determinacions que es defineixen en el document d’avanç del PDUAECO. Amb:

  • Persona representant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.
  • Ramon Queralt. La Llena- Serveis i projectes ambientals


Pots veure la sessió al vídeo.

Presentació del document d'avanç del PDUAECO.

També pots consultar el resum del debat.

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Anunciat el debat entre les 18:30- 20 h, invita a accedir al webinar a les 19 h del mateix dia 2.

30 min. més tard que l'nici ??

Conversa amb Jaume Colom, Arquitecte / Arquitecte Tècnic

L’Anoia necessita reactivar la seva economia i per això cal apostar pel negoci del futur: la tecnologia i les dades. Un sector que ha de convertir l’Anoia en motor econòmic del país.
Per fer-ho realitat cal comptar amb espais amplis on instal·lar data centers i altres operadors tecnològics. Actualment no hi ha cap emplaçament industrial a la Conca d’Òdena que permeti la implantació d’empreses que vulguin entre 25.000 i 50.000 m2 i que, per tant, cobreixi les necessitats per poder acollir un projecte d’aquesta magnitud. Falta sòl industrial de gran format, però comptem amb els terrenys de Can Morera que compleixen tots els requisits avalats pels diferents operadors interessats.
Can Morera té una capacitat de subministrament elèctric molt potent gràcies a l’existència in situ de 2 línies redundants d’Alta Tensió de REE i una futura connectivitat en baixa latència. També disposa d’una superfície de terreny contínua molt superior a altres emplaçaments amb un total de 200 hectàrees i el se

On son aquests operadors interessats? No hi son? Ah, que primer s'ha de construir i després ja vindran, oi? Llavors, mentre no venen i no els tens, què fem? Amb el teu argument, millor que convertim TOTA la superfície de la Conca d'Odena en sol industrial, esperant que puguin venir? Com més metres quadrats millor, oi? I on es el límit?
I mentrestant, ens carreguem tots els pulmons verds de la Conca, on la gent ARA (no en el futur) surt ja a fer salut, per una promesa de que vindran unes empreses, que potser no acaben venint??? Ah, que això no es important? Doncs ja hem arribat al cap del carrer....
Crec que si no podem parlar de projectes concrets i REALS, ens ho podem "carregar" tot per una promesa que potser no s'acaba complint (veure múltiples polígons a la Conca encara buits esperant les "promeses" que es van fer al seu dia).
"Vendre fum" es molt fàcil....

Hola Cesc,

Sembles indicar que de tenir l'operador previ, aleshores aquest projecte tindria més sentit , qui sap, ho podries proposar com a condició prèvia a l'execució del pla. Generar oportunitats i emprendre implica un risc. Al menys, aquí si es fa, tenim les condicions perquè pugui ser un èxit. Ara bé, no fer res també té riscs.

Respecte al medi ambient, em sembla fora de context dir que ens carreguem els pulmons verds de la -tota- comarca. Penso, que hi ha espai per tot, no tot és blanc o negre, per sort. Una proposta que potser t'agradaria, podria ser que mentre no es construeixen les parcel·les s'obligui a tenir algun tipus de plantació, cedir l'espai per fer horts, etc. Altrament el tipus de client que es busca, són empreses que tenen com valor diferencial el tema de la sosteniblitat.

Entenc que pugui generar debat, i per això el fem, però qualificar de "fum" l'esforç i el treball per intentar tirar endavant una iniciativa està fora de lloc.

Slts cordials, at.

Bon dia Jaume,

No es que sigui blanc o negre, es que si converteixes tota la zona de Can Morera en un polígon, ja mai més la podràs recuperar com a zona verda i pulmó verd....
I si això ho fas, basant-te en una promesa de que vindran empreses i al final no venen, el mal ja estarà fet...
I no qualifico de "fum" l'esforç, que sempre es admirable, qualifico de "fum" el fet de dir que vindran empreses, quan ni tu ni jo ho sabem...

Salut.

200 hectàrees i el seu sòl és molt pla, fet que facilita que es pugui fer un projecte escalable i de gran envergadura. A més, compta amb subministrament d’aigua a través de pous propis i addicionalment té la possibilitat de connectar-se a la xarxa de la Llosa del cavall en cas de necessitat. A part de tot això, hi ha altres requisits tècnics necessaris relatius a la ubicació lliure de factors que la facin vulnerable, zones poc exposades a accidents i desastres, o d’amenaces mediambientals, entre d’altres.
Els altres terrenys inclosos en el PDUAECO ofereixen totes aquestes possibilitats? Molt em sembla que no. Per això, confio que en aquest procés puguem analitzar bé les condicions necessàries per poder atreure a l’Anoia una nova economia que permetrà crear llocs de treball i ser un centre de coneixement i formació. Confio sincerament que siguem capaços de superar disputes antigues i enfocar-nos cap al futur amb una mirada més oberta. No podem permetre’ns renunciar a cap oportunitat més

Carregant els comentaris ...