" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02-03-2021 - 15-12-2021
Veure les fases

Webinar IV. Veus del territori- Debat en directe 23 de juliol (18.30-20h)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
01 Juny 2020
14:00
23 Juliol 2020
20:30
Número d'adhesions0
Darrer comentari de
Participants 6
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-33
Versió 15 (de 15) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/33/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/33/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Sessió de debat amb representants d’entitats rellevants de la Conca d’Òdena en que exposaran els seus punts de vista respecte els diferents eixos de debat.

  • Quim Muntané, representant de Per la Conca
  • Joan Domènech, President de la Unió empresarial de l’Anoia 
  • Joan Vidal, coordinador comarcal d'Unió de Pagesos a l'Anoia
  • Jordi Solà, President de TIC Anoia


Pots veure la sessió al vídeo.

Comentaris més votats

1 a favor (25.0%)

member-avatar Daniel Pujol

A favor  En els temps que corren no podem permetre’ns en luxe de renunciar a la industria 4.0. La Conca d’Òdena ha de ser capaç de mantenir la indústria tradicional de la zona, com la de la pell, el punt i el paper, però a la vegada apostar pel futur, que passa si o si per la tecnologia. Gran part dels aturats del nostre territori disposen només d’estudis bàsics, i la tecnologia, enlloc de ser excloent, ofereix més oportunitats a tothom i fomenta la meritocràcia ja que tothom hi té cabuda i pot aportar, no només els enginyers. A més, des de fa anys veiem com els joves de la zona marxen a estudiar fora, majoritàriament a Barcelona, i molts no tornen per la manca d’oportunitats laborals de qualitat. Si les principals empreses tecnològiques aposten per instal·lar-se a la Conca, no només retindrem el talent local sinó que serem un pol d’atracció per a que vinguin professionals de l’enginyeria o la informàtica provinents de més enllà de l’Anoia. Convertim-nos en el Silicon Valley europeu!

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb PEP

Les dades potser poden posar llum. Aquest any es gradua els primers estudiants que han acabat el Grau Universitari TIDIC (àmbit TIC) al Campus Igualada i en cap dels 3 cursos s'ha omplert. Moltes places disponibles. Els estudis de FP del Milà, de molt qualitat també i també en l'àmbit TIC, tampoc s'omplen.
La paradoxa és que les empreses TIC estan mancades de personal. Potser caldria saber perquè els estudiants han de marxar? Potser no han de marxar però volen marxar a estudiar a "fora"? Per què les estudiants (dones) en els estudis TIC aporten menys del 10% d'estudiants?
Alguna cosa es fa malament o és molt millorable, i això no és un problema només de la Conca d'Òdena.

Pep, això que comentes es com si no et volguessis comprar un cotxe perquè no tens benzineres on omplir-lo, però necessites desplaçar-te. Que les TIC, i la Industria 4.0 es el futur, es evident, no hi ha dubte. Els estudiants, si marxen es perquè no troben la feina per la que estudien,o dit d'un altre manera, marxen a estudiar fora perquè allà si que trobaran la feina per la que estudien i per això s'han de fer iniciatives que alimentin la Industria 4.0 des de l'inici.

Cesc, la i4.0 ja està aquí i entre d'altres perfils, els que falten i faltaran més són el tècnics amb formació TIC. Ara a l'Anoia hi ha estudis TIC d'FP i superiors i empreses que els demanden perquè en falten i molts. Si volen anar a estudiar fora no és per falta d'estudis TIC i si volen anar a treballar a fora tampoc per manca de demanada de professionals TIC. Soc el primer interessat en que hi hagi empreses TIC, tinc interessos en el sector i formo part de TICAnoia. Si marxen no és perquè no hi hagi ni estudis ni feina. Precisament si es capten empreses TIC, tant de bó, el que faltaran seran molts més professionals perquè ara els que es generen aquí són del tot insuficients i surten tots amb feina.

Endavant en captar empreses TIC, jo ja hi vaig apostar el 2001 i l'empresa segueix, però si això ha de donar feina a aturats de l'Anoia, ja podem començar a fer alguna cosa per generar més professionals, que si no vindran de fora, que hi tenen dret, però no reduiran l'atur d'aquí.

Carregant els comentaris ...