" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02-03-2021 - 15-12-2021
Veure les fases

Webinar IV. Veus del territori- Debat en directe 23 de juliol (18.30-20h)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
01 Juny 2020
14:00
23 Juliol 2020
20:30
Número d'adhesions0
Darrer comentari de
Participants 6
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-33
Versió 15 (de 15) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/33/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/33/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Sessió de debat amb representants d’entitats rellevants de la Conca d’Òdena en que exposaran els seus punts de vista respecte els diferents eixos de debat.

  • Quim Muntané, representant de Per la Conca
  • Joan Domènech, President de la Unió empresarial de l’Anoia 
  • Joan Vidal, coordinador comarcal d'Unió de Pagesos a l'Anoia
  • Jordi Solà, President de TIC Anoia


Pots veure la sessió al vídeo.

Comentaris més votats

1 a favor (25.0%)

member-avatar Daniel Pujol

A favor  En els temps que corren no podem permetre’ns en luxe de renunciar a la industria 4.0. La Conca d’Òdena ha de ser capaç de mantenir la indústria tradicional de la zona, com la de la pell, el punt i el paper, però a la vegada apostar pel futur, que passa si o si per la tecnologia. Gran part dels aturats del nostre territori disposen només d’estudis bàsics, i la tecnologia, enlloc de ser excloent, ofereix més oportunitats a tothom i fomenta la meritocràcia ja que tothom hi té cabuda i pot aportar, no només els enginyers. A més, des de fa anys veiem com els joves de la zona marxen a estudiar fora, majoritàriament a Barcelona, i molts no tornen per la manca d’oportunitats laborals de qualitat. Si les principals empreses tecnològiques aposten per instal·lar-se a la Conca, no només retindrem el talent local sinó que serem un pol d’atracció per a que vinguin professionals de l’enginyeria o la informàtica provinents de més enllà de l’Anoia. Convertim-nos en el Silicon Valley europeu!

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb PEP

Les propostes encaminades a portar activitats econòmiques fetes o associades a un propietari de terrenys tenen tota la validesa del món i cal tenir-les en compte, però que se sàpiga quins interessos, legítims, hi ha darrere les propostes.
Igualada té un munt d'edificis que podrien hostatjar empreses del sector TIC com Escorpion, Martí Enrich, Ocean, Carlomagno i una pila més a la zona del REC, i a més tots els urbanistes diuen que l'activitat econòmica (no industria pesada) és millor que estigui dins la trama urbana residencial.

L'Associació Barcelona Tech City està creat múltiples espais d'empreses TIC i no tant TIC, però intensives en generació de coneixement, i ho està fent dins de Barcelona
https://barcelonatechcity.com/campus/pier01/

Parles d'algun propietari en concret?? Conèixes les seves intencions??

El teu, @pep_3, em sembla un plantejament molt més actual i l'exemple que aportes (https://barcelonatechcity.com/ca/campus/pier01) molt interessant.

Hola Jordi, gràcies pel teu comentari via Youtube. Et contestem per aquí i així també ho expliquem a la resta de gent que vulgui saber-ho. La relació que demanaves entre transformació digital i parcel·les de gran metratge s'entén pel projecte que volem impulsar però evidentment no sempre hi ha relació directa. En el nostre cas doncs, el tipus d'operadors tecnològics interessats en datacenters demanen grans parcel·les. Estem parlant d'uns 200.000 a 300.000 m2 de superficie neta. A més, aquests operadors tenen una sèrie de requisits addicionals (redundància de suministre i tipus, potència, latència, etc) i a més no poden estar ubicats en llocs exposats com infraestructures o altres zones amb perills ambientals. Aquests tipus d'operadors demanen entre 100 i 150MW, més moltes altres coses que el sector de Can Morera ja pot oferir.

Hola Pep, estem d'acord amb tot el que dius i té molt sentit. D'una banda, saber les intencions i de l'altra prioritzar per posar en valor el què ja està fet. El problema arriba quan has de casar l'oferta amb la demanda d'espai. No és només qüestió de buscar el lloc (que ja sabem que n'hi ha), el problema és què volen les empreses i saber-ho canalitzar. Per exemple, quants anys fa que Tic Anoia es diu que busca un edifici i perquè no han estat capaços de buscar-los un emplaçament si hi ha tants edificis buits? A Barcelona ho han sabut fer molt bé amb BCNTECHCITY perquè tenen ecosistema de sobres i també per la projecció de ciutat global que ja tenen. Dit això, nosaltres hem de saber quins projectes només poden tenir cabuda en determinats llocs i en què podem competir. Tornant al projecte que nosaltres estem plantejant, és impossible que el puguin fer a Barcelona i pràcticament impossible a la resta de Catalunya per varis motius. Primer per espai i segon per especificacions.

Pepe, sobre quants anys fa que Tic Anoia es diu que busca un edifici i perquè no han estat capaços de buscar-los un emplaçament si hi ha tants edificis buits?
Ja t'ho dic jo, molts.
Precisament sobre un Espai per les empreses TIC ja hi vaig dedicar molt temps, certament sense èxit, quan era alcalde d'Òdena, i algunes accions són públiques com Outlet Scorpia. També en una parcel·la d'equipaments al Pla de Les Gavarreres de 23.000m2. No vaig trobar l'inversor ni amb sòl cedit a cost zero.
Per altra part i tornant a un edifici TIC a Igualada: estigues atent els propers mesos....

Carregant els comentaris ...