" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02-03-2021 - 15-12-2021
Veure les fases

Webinar III. El mercat laboral a la Conca d’Òdena- Debat en directe 16 de Juliol (18.30-20h)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
15/05/2020 18:35   2 comentaris 0 adhesions
31 Maig 2020
14:00
16 Juliol 2020
20:30
Número d'adhesions0
Darrer comentari de
Participants 2
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-36
Versió 16 (de 16) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/36/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2843/debates/36/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Representants sindicals del territori explicaran quina és la situació actual i els reptes de futur del mercat laboral de la Conca d’Òdena.

  • Francesc Rica Saavedra. UGT de l´Anoia.,
  • Alfonsa Santiesteban. CCOO de l’Anoia

Pots veure la sessió al vídeo.

També pots consultar el resum del debat.

Comentaris més votats

1 a favor (50.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

La tecnologia és el futur i la Conca ha d’apostar per la indústria 4.0 per seguir sent competitiva. Si convertim el nostre territori en un referent tecnològic atraurem a moltes empreses i això tindrà un impacte en l’ecosistema digital, a més de crear sinèrgies amb altres companyies del sector terciari.

L’Anoia ha viscut tradicionalment del punt, el paper i la pell, sectors que encara tenen molt pes en el territori al suposar el 36% dels llocs de treball, però en els últims anys han passat de 5.000 a 3.000. Per generar feina de qualitat hem d’apostar per la tecnologia, ja que més del 50% dels llocs de treball del futur provindran dels sectors de les TIC i la mobilitat, molt relacionats amb les dades i l’energia.

L’Anoia és la comarca catalana amb l’índex més elevat de població activa dins la indústria. Per què no posem en valor la gran quantitat d’indústria que tenim per atraure talent, crear llocs de treball de qualitat i crear el millor living lab per desenvolupar aquesta indústria

A favor  

Totalment d'acord Bernat. Afegiria a més que el sector tecnològic és segurament dels més inclusius a nivell de perfils laborals. Al contrari del que molt pensen, no es regeix tant pels títols universitaris sinó més per les habilitats i talents de cadascú. Això permet que pugui ser un veritable multiplicador en termes de treball directe, indirecte e induït. De fet, en les professions tecnològiques hi ha més meritocracia que en cap altra.

Carregant els comentaris ...