" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

Mala zona de la proposada per captura i solta

26/01/2021 18:07  
Tal i com vam comentar a la reunió del passat 1 de desembre, des del club GEAS empordà pensem que la proposta de creació de zones de captura i solta sembla una manera encoberta de fer fora els pescadors submarins de bona part del parc. Si es crea la zona de captura i solta al club med, només ens queda el golfet pels que venim de la zona nord, si no, hem de navegar mitja hora més. El golfet és molt petit i es sobreexplotarà ràpid. Potser amb mesures com 'cupus' per espècie seria suficient?
Referència: II-PROP-2021-01-80360
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80360/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80360/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb David

A.E.S. Neptuno tant de mal fa una embarcació a canya amb un vinil o pesca al viu entre 0-300m? Si doncs una volta per Norfeu o Massa d'Or veuràs la quantitat de Meros, Dentols i Rascasses que hi ha. Et convido a que un dia agafis una canya i intentis pescar-ne un.

Efectivament a la Massa d'Or i al Cap Norfeu (Reserves Parcials Marines) hi ha molta vida i es molt selvatge (dificilment treurás amb canya si no pescas al viu).
Si fas una volta per el fons, sobretot a temporada alta, trobaràs molta varietats de vinils i ploms amb fils enganxats a les gorgónies i a diferents prixos. Personalment tinc bastant de material gràfic que puc ensenyar a la gent que no pot anar a veure-ho. Es inevitable, per molt bon pescador i coneixedor de la zona que siguis, que s'enroquin varies linees durant les sortides de pesca. Amb aixó vui dir que només en aquestes zones, per poder reduir l'impacte, s'hauria de treure aquestes activitats nocives amb aquest medi en concret, ja que la orografia i la vida aquàtica son més vulnerables que a les zones colindants. En altres indrets amb fons més regulars i amb vida més variada, un fil de nylon que queda a la deriva duran segles faria menys mal a l'ecosistema global del Parc

Hola Giacomo, entenc i conec el que dius de les línies de pesca i tal, però crec que ho estàs exagerant una mica massa. Tots sabem de sobres que una línia de pesca fa mal, però al poc temps queda calcificada i no dura al fons marí durant segles com tu has mencionat. També podrien ser línies que han arribat per les corrents ves a saber d´on.
Al final dona la sensació de que el que estàs dient, és per fer aborrir al pescador recreatiu.
Jo personalment em considero conservador del medi, però si prohibeixen la pesca a la zona de cap de creus em plantejaria deixar de sortir, ja que si es van capant zones, també s´en cremaràn d´altres a nivell global.
Sincerament penso que s´hauria de fer servir el sentit comú i buscar un equilibri entre pescadors buzos i recreatius, al final tots ens estimem el mar.

Carregant els comentaris ...