" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

¿Perquè no preguntem als pescadors submarins?

01/02/2021 23:12  
1.Proposar la pesca de captura i solta en llocs a on ràpidament hi han 50m profunditat no es garantia de "no mort" 2.En un paratge natural a on ràpidament tens 20m profunditat la pesca submarina te un efecte molt lleu perquè raro es trobar pescadors submarins capaços d'arribar als 20m. Es a dir, només tenen impacte als primers 10-30m respecte la línia de costa. 3.Els grans reproductors se'n van a mes profunditat a on no els molestin els sorolls de l'autentica autopista turístico-nàutica.

Llistat d'adhesions

i 1 persona més (veure més) (veure menys)
Referència: II-PROP-2021-02-80368
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80368/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80368/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Molt d'acord i especialment encertat el títol del teu comentari. Els pescadors submarins coneixen els fons del cap de creus a un nivell superior que la resta d'agents que practiquen activitats en el Parc. Prova d'això és com cada any son ells qui ajuden més als professionals a recuperar més nanses de pesca perdudes i abandonades als fons per evitar la desgracia de que seguein matant el peix de forma descontrolada. Els pescadors submarins també coneixen la variabilitat del comportament de les espècies en funció de múltiples variables (soroll acústic, corrents marines, claretat de les aigues, contaminació, hora y època de l'any).
Francament, crec que els pescadors submarins haurien de ser molt tinguts en compte en la gestió i estudis científics del parc, per tot el coneixement que tenen del que passa sota les nostres aigües.

Carregant els comentaris ...