" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

La pesca submarina es la pesca mes sostenible i respectuosa amb el medi

30/01/2021 21:02  
Els pescadors submarins sortim els pocs dies que no treballem i que el fort vent o mala mar ho permet. Som recreatius, podem capturar 5kg/dia i la majoria de dies tornem a casa de buit o amb plàstics, xarxes, hams, ploms, etc. ¡Als furtius mes multes! L'estudi del ICATMAR 2019 diu que la PS captura el 0,3% del peix total capturat a CAT, la de canya el 4,7% i la professional el 95%. Fer zones de captura/solta es prohibir la modalitat mes selectiva. Arbitrari i discriminatori. Club A.E.S.NEPTUNO
Referència: II-PROP-2021-01-80365
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80365/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80365/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

4 a favor (44.4%)

member-avatar Jonay Moreno

A favor  Com ja mencionat abans, la pesca submarina es representada pel 0,3% del número de captures totals, és a dir, no fa maltbé l'ecosistema com la pesca comercial. Uns exemples de la diferéncia entre les dues modalitats són: -Els pescadors submarins només poden agafar 5kg per dia, comptant que pràcticament no n'hi ha peix degut a la pesca amb xarxes, es fa quasi impossible arribar-hi al cup permés, inclós 1 de cada molts dies es pot agafar un peix de qualitat ocasionalment, mentre que la pesca comercial pot arribar a agafar milers de kg de pescat en un sol dia, matant a la majoria de peixos que es queden atrapats, agonitzant a la xarxa i perdent la vida abans d'arribar al vaixell. Una gran quantitat d'aquests peixos passen del cup permés establert i es retornen al mar sense vida També son atrapades espécies com dofins, balenes i el més important, les tortuges, que provoca la seva mort i desencadena un augment de meduses com la carabel.la portuguesa, que ocasiona un PERILL PER A L'ECOSISTEMA

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb marc
A favor  

Aquest és un altre tema important, el furtivisme. Per un parell que n'hi ha, tots quedem etiquetats com a tals. Potser per això ens volen fora, perquè hi ha qui pensa que tots som iguals i no és així, la majoria tenim consciència mediambiental i respectem l'entorn.

L'actual proposta del PRUG contempla més controls, però em fa por que encara seran insuficients. Les multes han de ser exemplars, si no, moltes vegades surt a compte pagar-les.

Totalment d'acord. La regulació de les Reserves Marines deuria ser sobre el recurs marítim. No de la modalitat de pesca. Es a dir, de que serveix prohibir la pesca submarina si deixes pescar als professionals que extreuen el 95%. ¿Perquè el sector professional fa mes pressió política? Es deuria regular pensant en el mar.

Si la biodiversitat estigues compromesa es deuria prohibir la pesca professional i recreativa, a tots. El que tots volem es un entorn marí mes sà, s'ha de regular respectant l'entorn marí sense discriminar cap modalitat de pesca.

La pesca submarina és i serà el menor dels problemes del nostre mar, més regulació en les arts de pesca professional "tipus arrossegament" més sancions al furtivisme, menys contaminació i més control i deixeu-nos disfrutar del nostre esport que les nostres captures son irrosòries en comparació amb la pesca professional o de canya

A favor  

Com ja mencionat abans, la pesca submarina es representada pel 0,3% del número de captures totals, és a dir, no fa maltbé l'ecosistema com la pesca comercial. Uns exemples de la diferéncia entre les dues modalitats són:
-Els pescadors submarins només poden agafar 5kg per dia, comptant que pràcticament no n'hi ha peix degut a la pesca amb xarxes, es fa quasi impossible arribar-hi al cup permés, inclós 1 de cada molts dies es pot agafar un peix de qualitat ocasionalment, mentre que la pesca comercial pot arribar a agafar milers de kg de pescat en un sol dia, matant a la majoria de peixos que es queden atrapats, agonitzant a la xarxa i perdent la vida abans d'arribar al vaixell. Una gran quantitat d'aquests peixos passen del cup permés establert i es retornen al mar sense vida
També son atrapades espécies com dofins, balenes i el més important, les tortuges, que provoca la seva mort i desencadena un augment de meduses com la carabel.la portuguesa, que ocasiona un PERILL PER A L'ECOSISTEMA

És important entendre que una activitat extreactiva que representa un percentatge tant baix de les captures globals no hauria de ser un problema ni per l’administració ni per l’ecosistema. No tant sols és l’activitat pesquera més neta (no deixa cap residu al mar) sino que és l’única on el pescador por triar quina espécie i decidir capturar-la segons el seu tamany (és a dir, és la més selectiva).
Us preguem timgueu en compte aixó.
Tb ha d’estar ben regulada i perseguir els possibles actes de furtivisme que existeixin, ja que no representa l’esperit de la pesca submarina.

me gustaría precisar que la pesca submarina es sostenible al 100% además es la más selectiva .por su modalidad. y muchos praticamos este deporte también con fin ambiental porque nos gusta mirar el medio marino y observar la vegetación subaquatica .Un saludo Antonio.

Penalitzar la pesca submarina que només actua als primers 30 metros des de costa es ridícul. Els pescadors submarins rarament superen els 20m de profunditat i en quasi tot el cap de creus a la mateixa línia de costa ja hi han 15-20 metros. Els pescadors submarins només els veus enganxats a la costa. En canvi amb el jigging s'agafen molts mes peixos a 0-200m de profunditat enganyant-los amb calamar al viu o amb vinils. I fer una solta de un peix que puja ràpidament de mes de 40m es matar-lo.

A favor  

Vetar a la pesca submarina por la esquilmación de los recursos marinos es como culpar a un niño por la explotación infantil.
Con más de 65 años de historia formando parte de la cultura gastronómica, deportiva y social de Cataluña, es el arte de pesca más armonioso y respetuoso con el medio, donde recientes estudios científicos avalan la insignificante participación en contra posición con la pesca profesional y su pésima gestión que tanto daño a hecho y sigue haciendo al lioral catalán.
Hoy, gracias al trabajo de personas implicadas y a las nuevas tecnologías, se puede decir que la pesca submarina ha alcanzado el grado de madurez y respeto que se merece en la sociedad.
Ha pasado de ser un deporte minoritario, a convertirse en un gran colectivo altamente formado y consciente de su implicación en la preservación del medio ambiente.
El pescador submarino es un gran conocedor del estado de salud del mar y sus especies debido a la fuerte conexión que los une. Escúchenlos.

La pesca-submarina es una forma de vida, los que practican esta actividad invierten un dinero que también va a parar a las arcas de poblaciones de toda la costa, ya sea en hoteles, restauración, puertos y campings, bajo mi punto de vista creo que el Cap de Creus ya tiene suficiente veda y zonas de reserva desde hace unos años, sería demasiado castigo para un colectivo que respeta el medio ambiente sacando plásticos en muchas ocasiones cuando salimos de vacío que son la mayoría de salidas, somos los más selectivos a la hora de pescar ya que tenemos elección por poder ver el pez antes de atraparlo y no es nada fácil porque no estamos en nuestro medio y siempre lo hacemos en apnea. Es cierto que puede haber furtivismo al igual que en otros sectores, la mejor solución sería mayor control y sobretodo de noche que es cuando éstos no-pescadores actuan y no prohibirnos más a los que hacemos las cosas bien y con respeto al medio.

A favor  

Crec que els meus conpanys ja parlen bastant clar, estem pagant justos per pecadors. Nosaltres no som el problema, ni de lluny... Un altre dels exemples del nostre esperit respectuós és que quan fem entrenaments donem tot el peix a menjadors socials...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...