" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

Tradició pesquera d’un poble que ve de lluny, de molt abans que sorgissin activitats nàutiques directament vinculades al turisme

15/02/2021 23:55  
En referència a les principals mesures proposades i als punts 2.2.4, 3.4.8, 3.5.5, 3.6.2, 3.6.3, 3.6.5, 3.6.7 i l'annex 2, proposi: 1 .- que no hi hagi zones destinades únicament a la captura i solta i que, es pugui continuar pescant en totes les aigües del parc natural, a excepció d’aquelles definides actualment com a reserva integral marítima 2.- que no es prohibeixin aquells tipus d’esquer viu, que són animals autòctons i que ens permeten una modalitat de pesca sostenible i selectiva.
Referència: II-PROP-2021-02-80386
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80386/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80386/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Jo crec que promoure la captura i solta a ses aigües de Cap de Creus és un disbarat, tenint en compte la fondària que hi trobem ja ben a prop de la costa. És sabut que quan aixeques un peix amb canya a més de 25 o 30 metres de profunditat sempre surt amb surada, degut a una sobrepressió a ses cavitats aèries d'es peix. La captura i solta en aquestes zones no garanteix, per tant, la supervivència del peix pescat.
Personalment no comparteixo aquesta pràctica perquè considero que es fa patir l’animal sense cap altra finalitat que l’entreteniment. Jo només la practico en captures no desitjades, ja sigui pel poc valor gastronòmic de la peça o per no complir una talla raonable.
Sóc de l’opinió que si ja tens un o dos peixos macos, més val tornar cap a casa. És cert que hi ha molts dies que tot i l'esforç econòmic i físic i ses llargues jornades de pesca, no aconsegueixes clavar res. Però tornes a casa amb més experiència i d’aquí que en diguin pesca esportiva o recreativa.

Crear zones on es prohibeixi la pesca o en què només es permeti la captura i solta, farà que altres zones quedin més castigades, concentrant tota l'activitat pesquera en es mateixos punts i així aconseguint un impacte més sever en aquestes zones.

Em pregunto llavors, on està la necessitat d’una regulació especial d'aquesta activitat a Cap de Creus?
El temps, la meteorologia i ses obligacions ja ens marquen es dies que no podem sortir, i tenint en compte el percentatge de pesquera que representa el pescador recreatiu envers el professional, s’arriba a la conclusió que l’impacte del primer és molt reduït. A més, avui en dia hi ha molta menys activitat pesquera a Cap de Creus que anys enrere, segurament degut a que Cadaqués no ha apostat per la modernització de la seva infraestructura nàutica i, a diferència de la resta de pobles veïns, no disposa de port.

Malgrat tot, alguns sectors també relacionats amb en mar criminalitzen un esport que no deixa de seguir amb la tradició pesquera d’un poble que ve de lluny, de molt abans que sorgissin activitats nàutiques directament vinculades al turisme i que, a dia d’avui, poden haver creat nous interessos pel que fa a la gestió marítima en aquesta zona.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...