" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre el projecte de decret de facilitació de l'activitat econòmica

Consulta pública prèvia per a l'elaboració d'un projecte de decret de facilitació de l'activitat econòmica

Fase 3 de 3
Retorn 22/09/2021 - 22/10/2021
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

El mecanisme de participació seran les aportacions efectuades mitjançant el portal Participa gencat, en base al document adjunt explicatiu de la proposta.

No es preveu portar a terme un debat obert atès que es desplega una llei. 

Propostes i preguntes per a orientar les aportacions

 1. Considera que s’ha descrit adequadament la necessitat i la voluntat del Govern? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació?
 2. S’haurien de preveure altres objectius diferents?
 3.  Quina es considera que és la principal trava administrativa per obrir negocis a Catalunya?
 4. Quins es consideren els principals obstacles per fer créixer i consolidar una start-up?
 5. Quins tràmits troba a faltar que es facilitin per via electrònica?
 6. Com considera que haurien de ser els serveis proactius?
 7. Quins són els elements essencials que hauria de tenir un servei de finançament integral?
 8. Com s’haurien de gestionar de manera eficient les altes i les modificacions de les activitats econòmiques i els seus establiments?
 9. Quins serveis creu que hauria de prestar l’Oficina de Gestió Empresarial per facilitar la implantació d’activitats econòmiques a Catalunya?

Per fer arribar les teves aportacions has d’adreçar‐te a l’apartat propostes del menú superior. Per realitzar la proposta hauràs d’estar donat d’alta al portal.Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

El contingut de la iniciativa dona resposta als objectius principals següents:

 1. Desplegar les previsions de la Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica, que inclouen mandats d’organització interna, gestió externa i elements tecnològics, i fer efectiva la transformació digital que faci possible tant el servei a la ciutadania en relació amb les activitats econòmiques com la col·laboració i la gestió interna dins de la Generalitat i amb l’Administració local.
 2. Actualitzar el funcionament i l’organització de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) com a òrgan que impulsa la Finestreta Única Empresarial.
 3. Facilitar la implantació d’empreses emergents i derivades (start-ups i spin-offs) a Catalunya, com a tipus d’empreses que, per les seves característiques, han de liderar el creixement econòmic els propers anys.


L'objectiu de la consulta:

L’objectiu de la proposta és fer participar a la ciutadania en general, però també als titulars de les activitats econòmiques, als col·legis professionals, organitzacions empresarials,..., així com, al personal al servei de les administracions públiques, en el desenvolupament reglamentari de la Llei 18/2020, de 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica i en la regulació dels serveis i instruments que l’Oficina de Gestió Empresarial ha de posar a disposició dels titulars de les activitats econòmiques per tal fer possible la profunda transformació digital que implica el nou model de relació entre aquests titulars i les administracions públiques.

Concretament, es vol conèixer l’opinió de la ciutadania sobre com creuen que des de l’OGE es poden oferir serveis proactius, gestionar de manera eficient i àgil l’obtenció d’un identificador únic per cada establiment on es desenvolupa una activitat, la gestió de les altes, baixes i modificacions de les activitats econòmiques per aconseguir que els seus titulars aportin les dades tan sols una vegada o com ha de ser el servei de finançament integrat per tal que sigui útil i eficaç, entre altres.

Així mateix, serà molt útil que el personal al servei de les diferents administracions públiques a qui l’OGE presta serveis, aportin la seva visió sobre com han d’evolucionar aquests serveis. Propostes Veure tots (17)

Es pot indicar en la part del sancionador i que els subjectes de les sancions tant poden ser els...
Propostes per a facilitar, simplificar i reduir els terminis de legalització d'activitats.
...
 • Creat el
  04/03/2021
 • 0
 • Número de comentaris: 0
Es pot incloure al reglament una proposta de dades estandaritzades dels titulars d’una activitat...
En relació a la consulta pública prèvia sobre el projecte de decret de facilitació de l'activitat...
Veure tots (17)
Qui hi participa Persones que duen a terme una activitat econòmica o volen dur-la a terme, persones professionals, Empreses, Organitzacions empresarials, Col·legis professionals, Cambres de Comerç, Gestors, Gremis i altres intermediaris entre l’Administració i els titulars de les activitats econòmiques
Com es decideix El mecanisme de participació seran les aportacions efectuades mitjançant el portal Participa.gencat. No es preveu portar a terme un debat obert atès que despleguem una Llei.
Departament Departament d'Empresa i Treball
Unitat promotora Oficina de Gestió Empresarial
Cost 0,00 €
Disposa de retorn
Data d'inici 03 de Febrer de 2021
Data de finalització 04 de Març de 2021
Referència: II-PART-2021-01-375

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/activitateconomica/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/activitateconomica/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

10

Participants

46

Seguidores

17

Propostes

2

Adhesions