" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei del contracte d'arrendament de béns

#arrendamentdebens Avantprojecte de llei d'incorporació del contracte d'arrendament de béns al llibre sisè del Codi civil de Catalunya

Fase 2 de 2
Retorn 19/12/2021 - 18/01/2022
Fases del procés

Clàusules abusives i fiança

17/12/2021 13:58  
Marc legislatiu inflexible amb la multitud de clàusules abusives i els sobrecostos. La fiança ha de ser una sola mensualitat i una mensualitat afegida en cas d’habitatges moblats. La propietat no pot retirar la fiança dipositada al registre públic sense un document que acrediti l’extinció del contracte d’arrendament i l’acord signat per arrendador i arrendatari. S’han de prohibir les garanties addicionals i que es cobrin a les llogateres assegurances d’impagament.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2021-12-83124
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/arrendamentdebens/f/3327/proposals/83124/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/arrendamentdebens/f/3327/proposals/83124/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

No és cert que es pugui demanar el retorn de la fiança a l'INCASOL sense el document signat per les parts. Això demostra que no heu demanat mai el retorn d'una fiança. L'INCASOL demana el document signat pel llogater conforme s'ha rescindit el contracte sino no es pot demanar el retorn de la fiança. Ho podeu provar per la web de l'INCASOL.
Respecte a prohibir les garanties addicionals seria nefast sobretot pels llogaters amb menys ingresos. A qui llogaria a uns estudiants sense ingressos sense l'aval dels seus pares? O a qui a una persona/es amb baixos ingressos sense l'aval d'una persona amb més solvencia? Prohibir garanties addicionals va en contra precisament de poder accedir a una vivenda a persones amb menys ingressos i la Propietat no li quedi més remei que buscar a gent amb contractes indefinits i bones nomines.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...