" class="part-icon-bars">

Fem més verda la riera de Can Soler

Procés participatiu del projecte de naturalització del tram de la riera de Can Soler confrontant amb el Recinte Industrial de la Colònia Güell al municipi de Sant Boi de Llobregat

Fase 1 de 2
Informativa i deliberativa 01/10/2024 - 31/10/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Dins les actuacions que impulsa el Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell (format pels ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló, i de la Generalitat de Catalunya, a través de l'INCASÒL) es troba la naturalització del tram de la riera de Can Soler, del municipi de Sant Boi de Llobregat, que actualment transcorre a tocar del mur perimetral del Recinte industrial de la Colònia Güell. Amb aquesta intervenció, és vol millorar la qualitat ambiental de la riera com a corredor ecològic, actuant de forma avançada a la futura urbanització del parc, a executar un cop s’aprovi el nou planejament d’aquest àmbit territorial.

Des del Consorci pensem que l’urbanisme no és només cosa d’experts, per aquest motiu volem comptar amb la ciutadania per recollir aportacions i enriquir les propostes tècniques actualment en estudi.

Amb l’anticipació dels treballs de regeneració d’aquest tram de la riera es vol afavorir el desenvolupament de la vegetació i la consolidació de la nova conformació de la llera, de manera que en el moment de completar-se la urbanització del parc, aquests entorns ja seran funcionals.


Quins són els objectius del procés participatiu?

L’objectiu principal és implicar als veïns, veïnes i persones usuàries d’aquest espai en la proposta que acabi formulant el projecte, i en concret, pretén:

  1. Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre el projecte, per garantir el desenvolupament obert i inclusiu del procés
  2. Elaborar un diagnòstic compartit amb la ciutadania dels principals reptes, oportunitats i problemàtiques en l’àmbit d’actuació que contribueixin a la definició de les propostes del projecte.
  3. Crear un espai de deliberació i concertació ciutadana per al disseny i la gestió dels espais a l’entorn de la riera de Can Soler, establint una relació propera amb agents i veïnat que promogui xarxes de col·laboració i corresponsabilitat que facilitin la implicació social i propostes de consens.
  4. Impulsar una experiència de construcció col·laborativa de l’entorn quotidià de la ciutadania en el marc del dret a la ciutat.

Sobre què debatrem?

Tenint en compte que les solucions del projecte ha de donar resposta a les necessitats de disseny tant de caràcter hidràulic com ambiental de la riera de Can Soler, així com el seu vessant social com a espai públic, proposem reflexionar a partir de tres eixos:

  • Identitat del territori: per tractar aspectes específics que caracteritzen aquest espai i volem mantenir o que ens agradaria que fossin el seu tret identitari en el futur.
  • Vida quotidiana: per parlar dels usos socials d’aquest espai, la seva compatibilitat amb una llera que adquirirà major sensibilitat ambiental i com volem que es relacioni amb els espais del seu entorn.
  • Reptes de futur: per reflexionar sobre la incidència del canvi climàtic en els hàbitats de ribera, el foment de la biodiversitat i la gestió d’aquests espais.

Quina incidència tindrà aquest procés participatiu sobre el projecte?

Volem que el projecte de naturalització de la riera de Can Soler en el tram que confronta amb el Recinte industrial de la Colònia Güell sigui fruit de la implicació de tots els agents vinculats i aspirem a enfortir la corresponsabilitat de la ciutadania en els afers públics.

Els resultats i les propostes que es generin durant el procés participatiu no són vinculants, però sí són determinants per a la proposta del projecte que desenvoluparà l'equip tècnic multidisciplinari. Al final del procés es donarà publicitat als resultats i s’explicarà l’impacte de les propostes recollides, indicant si han estat incorporades al projecte o explicant els motius de la seva exclusió.


En vols saber més?

Tota la informació sobre el Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell la trobareu a: https://www.entorncoloniaguell.cat/)

Departament Departament de Territori
Àrea d'organització Incasòl
Unitat promotora Consorci de la Colònia Güell
Entitats dinamitzadores Naturalea
Disposa de retorn No
Data d'inici 01 de Octubre de 2024
Data de finalització 31 de Desembre de 2024
Referència: II-PART-2024-09-716

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/cansoler/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/cansoler/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>