" class="part-icon-bars">

Projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029.

Fase 2 de 3
Participació 30/05/2024 - 30/06/2024
Fases del procés

Desinstitucionalització: les persones han de poder decidir amb qui, com i on viure, amb els suports necessaris

29/06/2024 11:52  

La Convenció diu > totes les persones amb discapacitat han de poder escollir com, on i amb qui viure, amb els suports per fer una vida el màxim d'autònoma i inclusiva a la comunitat.

  • Accés a una varietat de serveis d'assistència domiciliària, residencial i altres serveis de suport inclosa l'assistència personal en els àmbits i la intensitat que cadascú necessiti.
  • Garantir que la persona rep aquests suports i serveis on decideixi (a la pròpia llar, pis compartit, espai de cohabitatge...)
Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2024-06-88942
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88942/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88942/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

El model ha de fer un tomb radical, innovar en noves fòrmules i per fer-ho cal que es compti amb les pròpies persones i les seves famílies.

El dret al suport és de cada persona, que l'ha de poder rebre allà on decideixi i no on decideixin les administracions. Una persona que viu en una llar residencia o residència té unes "prestacions" que no té (ni de llarg) si decideix compartir pis, viure en parella o en un coliving amb persones afins. Per què?

Per les mares/pares és un dels temes que més angoixen (on viurà el nostre fill/a quan sigui adult.. i quan ja no hi siguem).
Llistes d'espera opaques i eternes....per accedir a uns serveis que no posen la persona al centre, totalment estandaritzats. No treballen per la seva autonomia sino que les assisteixen, amb un enfoc pre-convenció.

Cal: revisar l'enfoc (i remuneracions) de les persones que presten aquests serveis, han de ser professionals molt ben formats, reorientant la manera com tracten les persones (i justament pagats!)

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...