Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés de participació sobre l'assessorament genètic

Opinions, necessitats i expectatives per a la millora del consell genètic a Catalunya

Fase 2 de 2
Fase de retorn 31/01/2024 - 30/04/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

L'activitat és prevista per al 30 de gener de 2024, de 16 a 18:30 hores.

LA INSCRIPCIÓ NO US GARANTEIX L'ASSISTÈNCIA A L'ACTIVITAT PARTICIPATIVA.

ES FARÀ UNA CONFIRMACIÓ DE LA SELECCIÓ I DE LA CONVOCATÒRIA

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

L’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut, en col·laboració amb la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, té interés en elaborar un document de recomanacions sobre bones pràctiques en el procés d’assessorament genètic.

L’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut té entre les seves funcions proposar la reordenació de serveis assistencials per abordar l'atenció als problemes de salut, i també el disseny, la gestió, la planificació operativa i l'avaluació de la prestació de serveis assistencials.


Per aquest motiu, i en col·laboració amb la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), treballen en el repte de generar un document de recomanacions sobre bones pràctiques en el procés d’assessorament genètic amb l’objectiu de proporcionar eines als professionals clínics davant de situacions complexes que han d’afrontar en aquest procés, i també per millorar l’experiència del pacient a l’hora fer-se un estudi genètic.

Aquestes recomanacions han d'estar basades en l’evidència disponible i en la normativa vigent, i han d’aportar valor als usuaris.

L'assessorament genètic és el procés de comunicació que es proporciona a les persones que es fan una prova genètica per ajudar-les a comprendre i a adaptar-se a les implicacions mèdiques, psicològiques i familiars que es poden derivar del diagnòstic d'una malaltia genètica. Aquest procés integra: interpretació dels antecedents familiars i mèdics per valorar la possibilitat de patir una malaltia genètica; educació i informació sobre què implica fer-se una prova genètica; acompanyament en la interpretació dels resultats de la prova, i assessorament perquè les decisions, si escau, es prenguin de manera informada.

En aquest document de recomanacions sobre bones pràctiques s’abordaran els següents punts:

-      Les competències bàsiques requerides del professional dedicat a l’assessorament genètic.

-      Els perfils professionals que haurien de formar part de l’equip que participa en el procés d’assessorament genètic.

-      La comunicació de la informació necessària abans i després de l’estudi genètic.

-      Els aspectes ètics i la perspectiva del pacient i del ciutadà que cal tenir en compte pel que fa als seus drets en l’assessorament genètic.

Objectius de la sessió participativa

Per assolir-ho, es considera fonamental comptar amb la perspectiva de persones que hagin tingut alguna experiència vivencial relacionada amb l’assessorament genètic a fi de tenir en compte les seves necessitats, expectatives, opinions i propostes: és una peça clau perquè aquestes recomanacions aportin valor a les persones que, sigui per les circumstàncies que sigui, es fan proves genètiques en algun moment de la seva vida.

Si us heu fet alguna prova genètica, o sou una persona cuidadora d’algú a quin han fet una prova d’aquest tipus, i teniu interès a participar en aquesta iniciativa, si us plau, responeu aquest formulari.

Retorn de la sessió participativa

L'Àrea Assistencial del CatSalut elaborarà un document de retorn de la sessió participativa que es publicarà en aquest mateix espai web.

Aquest retorn s’adreçarà principalment als participants que hi han pres part i també a les persones qui hi tenen interès.


El que es decideix Es recolliran necessitats, expectatives, opinions i propostes en relació a l'assessorament genètic
Qui hi participa Persones amb alguna experiència en relació a l'assessorament genètic
Com es decideix Les opinions i les propostes que s'hi recollin es tindran en consideració durant el procés d'elaboració del document de recomanacions
Departament Departament de Salut
Àmbit Salut
Unitat promotora Gerència de Processos Integrats de la Salut, Àrea Assistencial del CatSalut. Departament de Salut
Disposa de retorn
Data d'inici 27 de Desembre de 2023
Data de finalització 29 de Gener de 2024
Referència: II-PART-2023-10-635

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consellgenetic/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consellgenetic/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

2

Participants

5

Seguidores

35

Respostes

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes