Objectius de la consulta
Es pretén adoptar un marc normatiu català consensuat amb el sector, a fi de donar cobertura a les seves necessitats reals, pel que es fa necessari que hi participin en l'elaboració d'aquest decret els actors implicats en la producció, l'elaboració, la comercialització i el consum dels productes vitivinícoles, traslladant així el seu coneixement i experiència.
Els principals aspectes objecte de la consulta pública prèvia afecten a àmbits com són la modernització, la sostenibilitat ambiental, el desenvolupament i la innovació del sector vitivinícola en el seu conjunt, així com la millora de la competitivitat.
La millora de les condicions socials i econòmiques de les famílies, les empreses i els treballadors del sector vitícola són prioritàries, la qual cosa implica assegurar la protecció dels interessos legítims dels productors, els altres operadors del sector i els consumidors.
Preguntes per centrar les aportacions
Considera que s’han descrit adequadament els problemes? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (per exemple, que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc.)
S’haurien de preveure altres objectius?
Cal considerar alternatives diferents a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
Grups als quals s'adreça la consulta
La consulta està oberta a tothom, però es convida especialment a participar a les següents entitats:
Denominacions d'origen (DO)
Patronals i sindicats
Rutes del vi
Diputacions
Consorcis de promoció enoturística i turística
Proveïdors de serveis en l’àmbit enoturístic
Associació catalana d’enòlegs (ACE)
Associació catalana de sommeliers (ACS)
Periodistes i prescriptors del sector vi
Escoles enoturisme
Vinseum
Facultat d’enologia Rovira i Virgili
CETT i ESHOB (escoles de formació gastronòmica)
Inscrits al registre de grups d’interès relacionats amb l’àmbit vitivinícola
Share