Consulta pública prèvia relativa a l’elaboració del Projecte de decret de desplegament parcial de la Llei 2/2020, de 5 de març, de la vitivinicultura
Millora del sector vitivinícola català
Pots presentar propostes fins al 24 de setembre, inclòs.
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
La modernització, la sostenibilitat ambiental, el desenvolupament, la innovació i la competitivitat del sector vitivinícola en el seu conjunt són aspectes clau d'aquesta nova proposta normativa. També ho són la millora de les condicions socials i econòmiques de les famílies, les empreses i els treballadors d'aquest sector.
Objectius de la consulta
Es pretén adoptar un marc normatiu català consensuat amb el sector, a fi de donar cobertura a les seves necessitats reals, pel que es fa necessari que hi participin en l'elaboració d'aquest decret els actors implicats en la producció, l'elaboració, la comercialització i el consum dels productes vitivinícoles, traslladant així el seu coneixement i experiència.
Els principals aspectes objecte de la consulta pública prèvia afecten a àmbits com són la modernització, la sostenibilitat ambiental, el desenvolupament i la innovació del sector vitivinícola en el seu conjunt, així com la millora de la competitivitat.
La millora de les condicions socials i econòmiques de les famílies, les empreses i els treballadors del sector vitícola són prioritàries, la qual cosa implica assegurar la protecció dels interessos legítims dels productors, els altres operadors del sector i els consumidors.
Preguntes per centrar les aportacions
- Considera que s’han descrit adequadament els problemes? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (per exemple, que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc.)
- S’haurien de preveure altres objectius?
- Cal considerar alternatives diferents a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
Grups als quals s'adreça la consulta
La consulta està oberta a tothom, però es convida especialment a participar a les següents entitats:
- Denominacions d'origen (DO)
- Patronals i sindicats
- Rutes del vi
- Diputacions
- Consorcis de promoció enoturística i turística
- Proveïdors de serveis en l’àmbit enoturístic
- Associació catalana d’enòlegs (ACE)
- Associació catalana de sommeliers (ACS)
- Periodistes i prescriptors del sector vi
- Escoles enoturisme
- Vinseum
- Facultat d’enologia Rovira i Virgili
- CETT i ESHOB (escoles de formació gastronòmica)
- Inscrits al registre de grups d’interès relacionats amb l’àmbit vitivinícola
Compartir: