" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Veure les fases

Biomassa forestal

17/05/2023 11:00  
Rebutjada

Apostar SERIOSAMENT per la biomassa. Es cabdal un aprofitament de la massa forestal per mantenir el boscos nets i segurs i per la creació de xarxes de calor/fred.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

L'objectiu del PLATER és abordar només la ubicació en el territori de les instal·lacions de producció d’energia elèctrica d’origen renovable sense analitzar les instal·lacions de producció d’energia renovable tèrmica. El PLATER no és l'instrument de promoció d'aquest tipus de tecnologies concretes. Els usos de la biomassa previstos segons la PROENCAT seran restringits a l'aprofitament de la biomassa que es faci per a usos tèrmics i com a matèria primera. En tot cas, l'estratègia per desenvolupar la biomassa a Catalunya s'inclourà al Pla Integrat d'Energia i Clima de Catalunya 2030 (PINECCAT), que està en desenvolupament,.

Llistat d'adhesions

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title e body

Referència: II-PROP-2023-05-86858
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86858/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86858/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Això contribuirà a millorar l'eficiència energètica. Però la PROENCAT 2050 deixa clares com s'han de cobrir la major part de les necessitats energètiques del país i quina és la previsió, i com es tradueix en implantació d'infraestructures. No es podem fer trampes.

Editat

Si, a part de la PROENCAT el “Document d’objectius i propòsit” ho diu clarament.
Ara be, en el mateix document punt "2.3 Zonificació del territori", diu clarament:
Independentment del mètode de càlcul.........Igualment, cal considerar que també s’han de complir altres objectius que no són de l’àmbit energètic, com la sobirania alimentària i la protecció de la biodiversitat, que tenen una importància màxima per a la societat catalana.
No ens podem permetre ser curts de vista i obviar el GREU problema que tenim amb la massa forestal a Catalunya. Es URGENT una gestió d’aquesta. És el moment d’apostar SI o SÍ per questa gestió i ajudar a mitigar el canvi climàtic. Tenim l’oportunitat d’oferir una línia de gestió de la massa forestal per la lluita contra el canvi climàtic i la protecció dels nostres boscos, la nostre biodiversitat. Sense questa protecció la transició energètica no té sentit. S’ha d’incloure dins el PLATER la gestió de la massa forestal com a recurs de generació d’energia.

Actualment els ajuts per utilització de biomassa només contemplen peŀlets. S'hauria d'incloure també la llenya (molt més fàcil d'aprofitar a nivell local i de km 0), subvencionant les estufes i calderes de llenya d'alta eficiència i poques emissions, tal i com ja es fa en d'altres països.

S'ha de promoure la llenya local i sostenible juntament amb estufes i calderes de llenya d'alta eficiència i baixes emissions. Aquest enfocament aprofitaria un recurs local fàcilment disponible (llenya) alhora que minimitzaria l'impacte ambiental. https://geometrydash-meltdown.com

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...