" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Compensacions interterritorials

01/06/2023 16:38  
Rebutjada

Cal crear mecanismes d’avaluació que facilitin la compensació entre territoris. El focus ha de ser la descarbonització. Seria possible un balanç de descarbonització comarcal/municipal de Catalunya i creant un fons de compensació pels territoris que més aporten?

La generació renovable millora els saldos de descarbonització. Qui més aporta, més rep. És un estímul per valorar l’estalvi i l’eficiència i traslladar-ho a la ciutadania i empreses.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

No és objectiu del PLATER establir les compensacions interterritorials, és una funció específica, tal com ho indica el DL 24/2021, de la Taula de Diàleg Social de les Energies Renovables. Aquesta ha d'estudiar i identificar les propostes de mesures de compensació pública entre els territoris rurals i les zones urbanes densament poblades en què, un cop maximitzades les polítiques locals d'implantació d'energies renovables, no es pugui garantir assolir el 50% de la seva demanda elèctrica amb generació elèctrica renovable de proximitat en l'horitzó de l'any 2030.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86902
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86902/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86902/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

I la compensació com seria? Amb mes inversió en el territori ? I a la fi qui jo pagaria? … al final molta gent vol protecció de la fauna , paisatge, patrimoni, boscos, no se com es podria compensar els territoris que perden aquesta vàlua

Welke compensatie zou worden geboden? Zou dit gepaard gaan met meer investeringen in de regio? Wie zou deze compensatie uiteindelijk ontvangen?
https://tunnelrush3.com

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...