" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Anàlisi cas a cas dels projectes, sense zones d'exclusió prèvies

02/06/2023 17:23  
Acceptades

El PLATER ha d'anar més enllà d’establir zones d’exclusió, com ja preveu l’article 8.2 del Dl 16/2019. Ha de permetre flexibilitzar aquest marc estàtic i buscar l’encaix a projectes que, donades les seves característiques, no siguin incompatibles amb els valors de protecció i conservació d’aquests espais. Cal establir una anàlisi ambiental cas a cas de cada projecte. No és el mateix un projecte de 2 aerogeneradors que un de 12, el petit pot ser compatible amb l'entorn.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

L'objectiu del PLATER és específicament determinar unes directrius generals i els criteris de la distribució de les instal·lacions d'aprofitament de les energies renovables, fonamentalment eòlica i fotovoltaica, a terra i en espais artificialitzats. El PLATER parteix de la Directiva d'Energies Renovables i la seva modificació (DER III) i del Reglament (UE) 2022/2577, pel que s'estableix un marc per accelerar el desplegament de les energies renovables. Aquest context en què es basa el PLATER, no eximeix en cap cas d'una avaluació ambiental, sinó que es parla d'una tramitació simplificada, a escala de projecte, limitat als impactes classificats com a no significatius. El PLATER serà sotmès a una intensa i profunda avaluació ambiental estratègica, element que es considera clau, ja que és aquesta avaluació ambiental estratègica la que tindrà el pes d'assumir l'avaluació ambiental dels impactes dels projectes que es classifiquin dins de les àrees d'acceleració de les energies renovables.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86924
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86924/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86924/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...