" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés

Han de ser incloses a la Xarxa altres Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació que no formen part de les BEG?

28/12/2023 13:08  
Acceptades

La col·laboració i cooperació entre biblioteques i centres de documentació són bàsics en els serveis que ofereixen als usuaris i sembla convenient crear la xarxa amb centres de diferents adscripcions.

En paral·lel caldria potenciar el paper i els recursos de les BEG governamentals. Les BEG haurien de tenir una bona representativitat en els òrgans de govern de la xarxa (Comissió i altres) contemplats en el decret tenint en compte el seu nombre i organització.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Es comparteix i es té en compte que les biblioteques BEG hagin de tenir bona representativitat en els òrgans de govern de la xarxa

Llistat d'adhesions

i 3 persones més (veure més) (veure menys)
Número d'adhesions6

Referència: II-PROP-2023-12-87829
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87829/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87829/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (40.0%)

A favor  Crec que contra més biblioteques especialitzades siguin incloses més fortes i més incidència podem tenir en la societat.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

Crec que contra més biblioteques especialitzades siguin incloses més fortes i més incidència podem tenir en la societat.

A favor  

Sí, però com comentava en una altra proposta, les de titularitat privada no podrien ser incloses directament, i sempre cal respectar la idiosincràsia de cada xarxa pre-existent i potenciar la col·laboració per tipologies d'especialitzades (governamentals, de museus, d'arxius, etc.)

Sí. Tant l'administració local, l'autonòmica, com els centres de titularitat privada hauriem de formar part de la xarxa. Tot això serà en benefici de tots els centres (xarxa més forta, més visible i estalviant i compartint recursos) i de la ciutadania.
No tots els centres de documentació i biblioteques especialitzades hem rebut aquest correu, o potser no ens ha arribat correctament.
Penso que és una oportunitat que no podem perdre i que hem de treballar conjuntament per demostrar que les biblioteques especialitzades i centres de documentació també "fem coses" i units arribar a més gent. Esperem que centres de documentació privats (col·legis professionals, etc) també hi tinguem cabuda, algunes d'aquestes biblioteques treballem per col·lectius i per professions que representen a part de la societat i treballen per ella.

Sí. Des de la Xarxa de Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals que gestiona la Diputacó de Barrcelona conjuntament amb els municipis impolicats, considerem encertada la inclusió d'altres biblioteques especialitzades i CDs en aquest projecte. La nostra xarxa (en funcionament des del 1989 i que aplega a dotze CD de vuit parcs naturals) ja fa temps que col.labora activament amb altres centres de documentació de perfil semblant a Catalunya, tant d'espais naturals com altres de caire mediambeitnal (DocAmbCat).

Celebrem aquesta iniciativa a la qual donaríem suport, ja que pensem que és important el treball transversal i col.laboratiu entre administracions públiques, i especialment, en l'àmbit de la documentació. Això sí; caldrà dotar-se de recursos tècnics i humans adients.

Sí que han de ser incloses a la Xarxa altres biblioteques especialitzades i centres de documentació més enllà de la Generalitat. Per als parcs seria una gran notícia que els centres i punts de documentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural compartíssim xarxa i catàleg amb els centres de documentació de la Xarxa de parcs de la Diputació de Barcelona, amb qui estem a la xarxa de biblioteques ambientals DocAmbCat des de 2014 i col·laborem i ens coordinem des de 1994.

També és encertat facilitar que s’incorporin a la Xarxa, i al catàleg col·lectiu, altres tipologies de biblioteques però crec que hauria de ser en diferents fases, a diferents nivells, i en condicions diferents, segons els serveis que s’ofereixin i els compromisos que estiguin disposades a assumir.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...