" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

La finalitat d’aquesta consulta pública és conèixer l’opinió i obtenir informació complementària dels sectors afectats respecte la proposta de desenvolupament de la Llei 4/1993, de 18 de març, que regula el Sistema Bibliotecari de Catalunya a efectes de crear una xarxa d’interrelació i cooperació per a les biblioteques especialitzades i centres de documentació de Catalunya.

Objectius de la iniciativa

  • Objectiu 1: Fomentar la col·laboració i cooperació entre les biblioteques especialitzades de Catalunya independentment de la seva titularitat.
  • Objectiu 2: garantir serveis de gestió bibliotecària de qualitat i línies de treball comunes per encarar conjuntament els nous reptes tecnològics i l'aplicació de les polítiques d'igualtat i d'accessibilitat.
  • Objectiu 3: promoure un catàleg digital compartit que permeti la consulta dels diversos fons documentals de les Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació orientat a l’usuari.
  • Objectiu 4: promoure la projecció i la difusió de les Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Els objectius descrits estan vinculats als objectius ODS 11 i 16 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible consistents respectivament en aconseguir Ciutats i comunitats sostenibles i en el desenvolupament d’institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells. Aquesta proposta normativa està inclosa en l’eix 2. Per un país de drets, d’igualtat d’oportunitats i de benestar del Pla normatiu del Govern de la Generalitat de Catalunya per als anys 2021-2023.

Hi ha interès especial a conèixer l’opinió de les Biblioteques especialitzades i Centres de Documentació que formen part de la xarxa BEG i de la resta de Biblioteques especialitzades i centres de documentació del territori així com dels potencials usuaris de les mateixes. S'adreçarà comunicació amb enllaç a la consulta per correu electrònic a les biblioteques especialitzades i centres de documentació que consten al directori de la Xarxa BEG.

Propostes Veure tots (14)

Rebutjada
Dades Directori:
45% especialitzades sense OPAC (empreses, centres sanitaris, associacions,...
Rebutjada
La cooperació entre biblioteques és necessària. Es parla de col·laboració, cooperació i respecte...
  • Creat el
    10/01/2024
  • 1
  • Número de comentaris: 1
Acceptades
Als objectius principals que es plateja l’administració per a la creació de la xarxa manca...
Acceptades
El catàleg general compartit de la Xarxa BECDC hauria de permetre la cerca i/o segmentació per...
Veure tots (14)
El que es decideix Creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.
Qui hi participa Personal de biblioteques, documentalistes i ciutadania en general.
Departament Departament de Cultura
Unitat promotora Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques
Disposa de retorn
Data d'inici 12 de Desembre de 2023
Data de finalització 13 de Febrer de 2024
Referència: II-PART-2023-12-643

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>