" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

La finalitat d’aquesta consulta pública és conèixer l’opinió i obtenir informació complementària dels sectors afectats respecte la proposta de desenvolupament de la Llei 4/1993, de 18 de març, que regula el Sistema Bibliotecari de Catalunya a efectes de crear una xarxa d’interrelació i cooperació per a les biblioteques especialitzades i centres de documentació de Catalunya.

Objectius de la iniciativa

  • Objectiu 1: Fomentar la col·laboració i cooperació entre les biblioteques especialitzades de Catalunya independentment de la seva titularitat.
  • Objectiu 2: garantir serveis de gestió bibliotecària de qualitat i línies de treball comunes per encarar conjuntament els nous reptes tecnològics i l'aplicació de les polítiques d'igualtat i d'accessibilitat.
  • Objectiu 3: promoure un catàleg digital compartit que permeti la consulta dels diversos fons documentals de les Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació orientat a l’usuari.
  • Objectiu 4: promoure la projecció i la difusió de les Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Els objectius descrits estan vinculats als objectius ODS 11 i 16 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible consistents respectivament en aconseguir Ciutats i comunitats sostenibles i en el desenvolupament d’institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells. Aquesta proposta normativa està inclosa en l’eix 2. Per un país de drets, d’igualtat d’oportunitats i de benestar del Pla normatiu del Govern de la Generalitat de Catalunya per als anys 2021-2023.

Hi ha interès especial a conèixer l’opinió de les Biblioteques especialitzades i Centres de Documentació que formen part de la xarxa BEG i de la resta de Biblioteques especialitzades i centres de documentació del territori així com dels potencials usuaris de les mateixes. S'adreçarà comunicació amb enllaç a la consulta per correu electrònic a les biblioteques especialitzades i centres de documentació que consten al directori de la Xarxa BEG.

Propostes Veure tots (14)

Acceptades
Actualment, la presència de personal bibliotecari a les BEG és molt dispar, i en alguns casos les...
Acceptades
Les BEG tenen una web, un correu, un fulletó, un catàleg, però no una normativa que les defineixi...
Acceptades
Un catàleg digital compartit hauria de facilitar l'accés i consulta per camps combinats, la...
Rebutjada
Cal equiparar les titulacions necessàries per accedir a llocs de treball de base/ responsables i...
Veure tots (14)
El que es decideix Creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.
Qui hi participa Personal de biblioteques, documentalistes i ciutadania en general.
Departament Departament de Cultura
Unitat promotora Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques
Disposa de retorn
Data d'inici 12 de Desembre de 2023
Data de finalització 13 de Febrer de 2024
Referència: II-PART-2023-12-643

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>