" class="part-icon-bars">

Sistemes de cura i ODS

Polítiques públiques per a la sostenibilitat de la vida

Fase 2 de 2
Seminari 2: Propostes 20/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés

Dotació d’ajuts econòmics a les persones cuidadores de familiars dependents

23/11/2020 19:33  

La proposta consisteix a oferir suport econòmic per a finançar la infraestructura material de les cures, és a dir, mobiliari adaptat, llits, ascensors, lavabos accessibles, ajudes mecàniques per moure a persones, etc., especialment en el cas d’aquelles persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física. El treball de cures desgasta físicament a les persones que el realitzen i repercuteix molt negativament en la salut (mals d’esquena, hèrnies, etc.). Per tant, aquestes ajudes no només repercutirien en les famílies cuidadores sinó també en les treballadores externes de les cures (treballadores privades, treballadores del SAD, etc.) i en la seva salut. 

A més, la situació s’ha agreujat arran la pandèmia, ja que moltes famílies han hagut d’acollir familiars dependents a casa pel tancament de residències, centres de dia o entitats del tercer sector. En conseqüència, les càrregues econòmiques familiars han augmentat molt. Aquesta dotació econòmica també hauria de tenir una part que cobrís aquest augment de despeses d’alimentació, subministres, etc.

Aquestes ajudes econòmiques han d’anar acompanyades d’una petita formació o recull de consells pràctics sobre com tenir cura de les persones amb mobilitat reduïda sense que repercuteixi en la salut de la persona cuidadora. 


Trobades relacionades:

[SEMINARI EN LÍNIA] Creació de propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació
20 Octubre 2020
14:00 - 16:00
La segona sessió es realitzarà, de forma virtual, amb persones expertes en cures i conciliació de l'àmbit acadèmic, del teixit associatiu català i de les diferents administracions. L'objectiu d'aquesta segona sessió és pensar i coproduir propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió. Per ampliar i enriquir aquesta sessió es recolliran també totes les propostes que ens faci arribar la ciutadania a través d'aquest portal (pestanya "Propostes en matèria de cures i conciliació"). Aquesta co-creacio de propostes es realitzarà al voltant de cinc eixos temàtics: Eix 1: Treball professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’equiparació de drets i la millora de les condicions laborals i de vida de les persones -en la seva majoria dones- que treballen de manera professional en l’àmbit de les cures i la llar (tant en l'àmbit privat com en el públic). Eix 2: Treball no professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la millora de les condicions de vida i la conquesta de drets de les persones que tenen cura d’altres persones dependents en l’entorn familiar.  Eix 3: Jornada laboral i teletreball. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la reforma de la jornada laboral i la regulació i/o ampliació del teletreball. Eix 4: Serveis públics - comunitaris. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat de les administracions públiques en la provisió de cures i l’impuls de nous serveis o espais que apuntin a una provisió de les cures més col·lectiva i comunitària. Eix 5: Actuacions dirigides a homes. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat dels homes en la provisió de cures. Es farà un retorn amb les propostes recollides a través del portal i les que sorgeixin de la sessió de treball.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-11-79921
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79921/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79921/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...