" class="part-icon-bars">

Sistemes de cura i ODS

Polítiques públiques per a la sostenibilitat de la vida

Fase 2 de 2
Seminari 2: Propostes 20/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Podeu consultar l'informe de tancament del Seminari Sistemes de Cures i ODS

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Seminaris sobre polítiques públiques de cura i conciliació per avançar cap a l’assoliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 5 sobre igualtat de gènere i l’apoderament de dones i nenes.

La situació que estem vivint amb la COVID-19 ha fet encara més evident el conflicte existent entre les nostres vides personals, familiars i laborals, especialment per a les dones.

Per atendre aquesta realitat urgent i en el marc del 5è aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 i el 25è aniversari de la Declaració i Plataforma d’acció de Beijing, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), la Secretaria de Transparència i Govern Obert i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) de la Generalitat de Catalunya organitzen un seminari sobre polítiques públiques de cura i conciliació, que ens permetin avançar cap a l’assoliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 5 sobre igualtat de gènere i l’apoderament de dones i nenes.

Segons l’Institut Europeu d’Igualtat de Gènere (EIGE), les responsabilitats vinculades a les cures i la inseguretat laboral limiten l’apoderament de les dones. Per fer-hi front, l’Institut recomana als estats membres garantir la disponibilitat de serveis de cura d’alta qualitat que siguin assequibles per a tots els nivells socioeconòmics i englobin tant la cura dels infants com la cura a llarg termini, entre d’altres.  En aquest sentit, la provisió de cures, ja sigui pública o privada, és aquella que està dirigida a atendre les necessitats -físiques, psicològiques, emocionals i materials- de les persones en el seu desenvolupament humà.

El seminari està adreçat a oferir un diagnosi i proposta experta sobre polítiques públiques de cura i consta de dues sessions:

La primera sessió, que tindrà lloc el 22 de setembre de 2020, de 12h a 14h de forma virtual, té per objectiu oferir un context i estat de la qüestió en matèria de cures i conciliació a través de 3 persones expertes de l'àmbit acadèmic:

-  Sara Moreno i Colom. Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat i professora de Sociologia a la UAB i investigadora del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball i de l’Institut d’Estudis del Treball.

-  Rosa Roig i Berenguer. Doctora en Ciències Polítiques, professora associada de la Universitat de València (UV) i membre de l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones de la UV així com de l’ECPR Steering Committee on Gender and Politics.

-  Núria Vergés i Bosch. Professora lectora al Departament de Sociologia de la UB i membre del grup COPOLIS de la mateixa universitat. És integrant d’Alia, associació de dones per la recerca i acció, i del seminari interdisciplinari de recerca feminista SIMREF. Ha sigut coordinadora del dossier sobre feminismes de la revista IDEES.

El seminari també comptarà amb un espai participatiu en el que intervindran altres persones expertes, representants del teixit associatiu català i altres referents del món acadèmic, per donar la seva visió sobre la qüestió (podeu accedir a aquesta trobada a través del següent enllaç)

La segona sessió, prevista pel 20 d’octubre de 2020 en forma virtual, està enfocada a la proposició de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió. Aquesta sessió no es retransmetrà online però la ciutadania podrà fer arribar les seves propostes a través de l'espai Propostes en matèria de cures i conciliació.

El seminari compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, la Direcció General d’Igualtat i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i dona continuïtat al dossier de la revista IDEES, la publicació que edita el CETC, dedicat a reflexionar sobre els feminismes a través de la veu d’una cinquantena d’autores.

Propostes en matèria de cures i conciliació Veure tots (74)

Veure tots (74)
Qui hi participa Persones expertes i entitats socials de l'àmbit del treball de cures i conciliació
Departament Departament d'Acció Exterior i Unió Europea
Grup promotor ORGANITZA: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC) COL·LABORA: Institut Català de les Dones, Direcció general d’Igualtat i Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
Entitats dinamitzadores Spora Sinergies
Disposa de retorn
Data d'inici 22 de Setembre de 2020
Data de finalització 06 de Novembre de 2020
Referència: II-PART-2020-08-349

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

74

Participants

152

Seguidores

3

Comentaris

74

Propostes

27

Adhesions

2

Trobades

11

Respostes