" class="part-icon-bars">

Sistemes de cura i ODS

Polítiques públiques per a la sostenibilitat de la vida

Fase 2 de 2
Seminari 2: Propostes 20/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés

La ràpida i sobtada extensió que ha experimentat el teletreball els darrers mesos requereix implementar actuacions que ajudin a regular-lo i garantir el dret a la desconnexió digital i el descans a la pròpia llar. Tanmateix, també es veu necessari oferir suport a les petites i mitjanes empreses perquè puguin implementar aquesta nova modalitat de treball. Entre altres, esmenta que la Generalitat ha d’impulsar les següents línies d’actuació: 

-         Identificar quines actuacions cal implementar per tal de poder aplicar el recent Reial Decret Llei sobre treball a distància al conjunt d’administracions i empreses privades de Catalunya.

-         S’ha de vetllar per garantir el dret al descans i evitar l’augment d’hores de dedicació a la jornada laboral.

-         En moments de confinament s’ha de tenir en compte les xarxes de cures formals i informals amb què compta una persona per tal d’adaptar el teletreball a uns ritmes i exigències factibles.

-         Analitzar com es pot donar suport a les empreses perquè facilitin als i les treballadores, en cas que calgui, els mitjans necessaris per a teletreball (mobles, connexió a Internet, ordinadors, etc.).

-         Oferir a les petites empreses recursos per a impulsar la digitalització d’aquests negocis i que puguin aplicar el teletreball.

-         Desplegar actuacions per reduir la bretxa digital, atès que aquesta pot suposar un obstacle per al teletreball per a algunes persones. 


Trobades relacionades:

[SEMINARI EN LÍNIA] Creació de propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació
20 Octubre 2020
14:00 - 16:00
La segona sessió es realitzarà, de forma virtual, amb persones expertes en cures i conciliació de l'àmbit acadèmic, del teixit associatiu català i de les diferents administracions. L'objectiu d'aquesta segona sessió és pensar i coproduir propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió. Per ampliar i enriquir aquesta sessió es recolliran també totes les propostes que ens faci arribar la ciutadania a través d'aquest portal (pestanya "Propostes en matèria de cures i conciliació"). Aquesta co-creacio de propostes es realitzarà al voltant de cinc eixos temàtics: Eix 1: Treball professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’equiparació de drets i la millora de les condicions laborals i de vida de les persones -en la seva majoria dones- que treballen de manera professional en l’àmbit de les cures i la llar (tant en l'àmbit privat com en el públic). Eix 2: Treball no professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la millora de les condicions de vida i la conquesta de drets de les persones que tenen cura d’altres persones dependents en l’entorn familiar.  Eix 3: Jornada laboral i teletreball. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la reforma de la jornada laboral i la regulació i/o ampliació del teletreball. Eix 4: Serveis públics - comunitaris. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat de les administracions públiques en la provisió de cures i l’impuls de nous serveis o espais que apuntin a una provisió de les cures més col·lectiva i comunitària. Eix 5: Actuacions dirigides a homes. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat dels homes en la provisió de cures. Es farà un retorn amb les propostes recollides a través del portal i les que sorgeixin de la sessió de treball.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-11-79928
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79928/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79928/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...