" class="part-icon-bars">

Sistemes de cura i ODS

Polítiques públiques per a la sostenibilitat de la vida

Fase 2 de 2
Seminari 2: Propostes 20/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés

Ampliació i reforç de les iniciatives relacionades amb la sensibilització i la formació

23/11/2020 19:56  

Ja existeixen nombroses iniciatives adreçades a homes que tenen com a objectiu informar i sensibilitzar sobre la conciliació, els usos del temps i la necessitat que es corresponsabilitzin en major mesura de les tasques de la llar i de les cures. Per exemple, la Diputació de Barcelona organitza xerrades i trobades de reflexió sobre les cures. Caldria replicar i reforçar tals iniciatives per part de la Generalitat, però explorar nous temes, formats i espais perquè aquestes iniciatives resultin més atractives als homes i siguin demandades, atès que en l’actualitat molt sovint no atrauen audiència, queden buides. En concret, s’apunten les següents qüestions:

-         Temes o continguts: cal fer més èmfasi en els models de família i les noves masculinitats i incorporar la idea de com beneficia als homes la corresponsabilitat. S’ha de sensibilitzar sobre la idea que la posició dels homes no és neutre, és privilegiada i per tant s'ha d’impulsar l’emergència d’un nou discurs en torn a la seva posició respecte de les oportunitats. De fet, fins ara s’ha fet més èmfasi en el discurs de les desigualtats i les discriminacions de gènere, però és necessari treballar des del prisma dels privilegis. Aquesta línia d’actuacions podria ajudar a desarticular i deslegitimar el neomasclisme.

-         Formats: cal cercar formats de formacions més atractives.

-         Espais: acostumen a tenir més èxit aquelles iniciatives que es realitzen en espais que preexisteixen i que són propers als homes, com ara l’AFA, els esplais o els espais de criança, entre altres. 


Trobades relacionades:

[SEMINARI EN LÍNIA] Creació de propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació
20 Octubre 2020
14:00 - 16:00
La segona sessió es realitzarà, de forma virtual, amb persones expertes en cures i conciliació de l'àmbit acadèmic, del teixit associatiu català i de les diferents administracions. L'objectiu d'aquesta segona sessió és pensar i coproduir propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió. Per ampliar i enriquir aquesta sessió es recolliran també totes les propostes que ens faci arribar la ciutadania a través d'aquest portal (pestanya "Propostes en matèria de cures i conciliació"). Aquesta co-creacio de propostes es realitzarà al voltant de cinc eixos temàtics: Eix 1: Treball professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’equiparació de drets i la millora de les condicions laborals i de vida de les persones -en la seva majoria dones- que treballen de manera professional en l’àmbit de les cures i la llar (tant en l'àmbit privat com en el públic). Eix 2: Treball no professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la millora de les condicions de vida i la conquesta de drets de les persones que tenen cura d’altres persones dependents en l’entorn familiar.  Eix 3: Jornada laboral i teletreball. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la reforma de la jornada laboral i la regulació i/o ampliació del teletreball. Eix 4: Serveis públics - comunitaris. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat de les administracions públiques en la provisió de cures i l’impuls de nous serveis o espais que apuntin a una provisió de les cures més col·lectiva i comunitària. Eix 5: Actuacions dirigides a homes. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat dels homes en la provisió de cures. Es farà un retorn amb les propostes recollides a través del portal i les que sorgeixin de la sessió de treball.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-11-79950
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79950/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79950/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...