Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Projecte de decret de desplegament de la Llei 11/2022, del 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles

Consulta prèvia a l'elaboració de la norma

Fase 2 de 2
Retorn 01/11/2024 - 30/11/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

El projecte de Decret desplegament de la Llei 11/2022, del 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles (en endavant la Llei 11/2022) té per objecte concretar i desenvolupar tots aquells aspectes que, d’acord a l’articulat de l’esmentada Llei, s’han d’establir pel Govern.

Objectiu de la consulta

L’objectiu de la consulta és donar a conèixer la voluntat de desplegar la Llei 11/2022, per tal que es facin comentaris, suggeriments i/o aportacions que puguin millorar l’eficàcia de la disposició normativa que es projecta aprovar, amb especial atenció a:

  • Obtenir una valoració en relació als criteris que estableix la Llei per a la delimitació de les àrees d’atenció especial, recollint propostes que puguin millorar la concreció d’aquests àmbits.
  • Conèixer l‘opinió de la ciutadania en relació a les necessitats i/o actuacions que es valoraran en els diferents àmbits d’actuació que defineix la Llei, per a poder portar a terme la millora urbana, ambiental i social de barris i viles d’atenció especial.
  • Rebre suggeriments sobre les possibles modalitats de seguiment i avaluació de les actuacions.

Preguntes per centrar les aportacions

  • Quins indicadors considera que cal emprar per a la identificació d’àrees d’atenció especial d’acord amb el contingut de l’article 11 de la Llei 11/2022?
  • Creu que cal fixar una dimensió mínima i/o màxima per a les àrees d’atenció especial?
  • Tenint en compte que el Programa memòria d’intervenció integral haurà de contenir actuacions a desenvolupar en cadascun dels tres àmbits de millorament dels barris i les viles, que indica la Llei en els articles 12 a 15:
  • Considera que caldrà valorar per igual les actuacions dels diferents àmbits?
  • Caldrà exigir un nombre determinat d’actuacions per a cada àmbit?
  • Considera que cal exigir alguna actuació en concret?
  • Considera que les bases hauran de fixar un import màxim per a poder optar a la subvenció? Quin import màxim considereu que seria l’idoni? Així mateix, creieu que també s’hauria d’exigir un import mínim?
  • Considera que cal executar un percentatge mínim de les actuacions en cada àmbit per poder rebre la subvenció? En cas afirmatiu, quin percentatge d’execució caldria exigir?
  • Quines considera que haurien de ser les modalitats d’avaluació que caldria proposar per ajustar-se a les que requereix la Llei?

Grups als quals s’adreça la consulta

La consulta pública s’adreça a la ciutadania en general amb interès especial dels ens locals.
Cal destacar que la Llei 11/2022 té com objectiu potenciar la participació ciutadana, i atorga un pes rellevant al tercer sector, les cooperatives i les associacions de defensa de col·lectius potencialment més discriminats (articles 1, 8.2 i 18). En aquest sentit es considera que caldrà convidar directament a participar a les entitats representatives dels interessos d’aquests col·lectius. Sens perjudici d’altres interessats, es consideren els següents:

  • Les entitats representatives dels ens locals, com la Federació Catalana de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis o associacions representatives dels micropobles
  • Les entitats del tercer sector representades per la Taula del Tercer Sector Social
  • Col·legis professionals de l’àmbit econòmic, social, de l’arquitectura i l’urbanisme
  • Entitats i òrgans experts en matèria de medi ambient i canvi climàtic, com el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

Documentació addicional

Propostes Veure totes les propostes (7)

Atès que la Llei (art. 6) preveu la possibilitat de fer una reserva de fons pels tres tipus de...
Es proposa una major integració interdepartamental de recursos per evitar programes paral·lels...
Adjuntem la contribució de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a partir de les seves competències i...
Atenent a l'equilibri territorial i a la voluntat de permanència a llarg termini del programa de...
Veure totes les propostes (7)
Departament Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica
Disposa de retorn No
Data d'inici 01 de Octubre de 2024
Data de finalització 30 de Novembre de 2024
Referència: II-PART-2024-09-717

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-desplegament-barris-viles/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-desplegament-barris-viles/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes