Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Projecte de decret de desplegament de la Llei 11/2022, del 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles

Consulta prèvia a l'elaboració de la norma

Fase 2 de 2
Retorn 01/11/2024 - 30/11/2024
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

El projecte de Decret desplegament de la Llei 11/2022, del 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles (en endavant la Llei 11/2022) té per objecte concretar i desenvolupar tots aquells aspectes que, d’acord a l’articulat de l’esmentada Llei, s’han d’establir pel Govern.

Objectiu de la consulta

L’objectiu de la consulta és donar a conèixer la voluntat de desplegar la Llei 11/2022, per tal que es facin comentaris, suggeriments i/o aportacions que puguin millorar l’eficàcia de la disposició normativa que es projecta aprovar, amb especial atenció a:

  • Obtenir una valoració en relació als criteris que estableix la Llei per a la delimitació de les àrees d’atenció especial, recollint propostes que puguin millorar la concreció d’aquests àmbits.
  • Conèixer l‘opinió de la ciutadania en relació a les necessitats i/o actuacions que es valoraran en els diferents àmbits d’actuació que defineix la Llei, per a poder portar a terme la millora urbana, ambiental i social de barris i viles d’atenció especial.
  • Rebre suggeriments sobre les possibles modalitats de seguiment i avaluació de les actuacions.

Preguntes per centrar les aportacions

  • Quins indicadors considera que cal emprar per a la identificació d’àrees d’atenció especial d’acord amb el contingut de l’article 11 de la Llei 11/2022?
  • Creu que cal fixar una dimensió mínima i/o màxima per a les àrees d’atenció especial?
  • Tenint en compte que el Programa memòria d’intervenció integral haurà de contenir actuacions a desenvolupar en cadascun dels tres àmbits de millorament dels barris i les viles, que indica la Llei en els articles 12 a 15:
  • Considera que caldrà valorar per igual les actuacions dels diferents àmbits?
  • Caldrà exigir un nombre determinat d’actuacions per a cada àmbit?
  • Considera que cal exigir alguna actuació en concret?
  • Considera que les bases hauran de fixar un import màxim per a poder optar a la subvenció? Quin import màxim considereu que seria l’idoni? Així mateix, creieu que també s’hauria d’exigir un import mínim?
  • Considera que cal executar un percentatge mínim de les actuacions en cada àmbit per poder rebre la subvenció? En cas afirmatiu, quin percentatge d’execució caldria exigir?
  • Quines considera que haurien de ser les modalitats d’avaluació que caldria proposar per ajustar-se a les que requereix la Llei?

Grups als quals s’adreça la consulta

La consulta pública s’adreça a la ciutadania en general amb interès especial dels ens locals.
Cal destacar que la Llei 11/2022 té com objectiu potenciar la participació ciutadana, i atorga un pes rellevant al tercer sector, les cooperatives i les associacions de defensa de col·lectius potencialment més discriminats (articles 1, 8.2 i 18). En aquest sentit es considera que caldrà convidar directament a participar a les entitats representatives dels interessos d’aquests col·lectius. Sens perjudici d’altres interessats, es consideren els següents:

  • Les entitats representatives dels ens locals, com la Federació Catalana de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis o associacions representatives dels micropobles
  • Les entitats del tercer sector representades per la Taula del Tercer Sector Social
  • Col·legis professionals de l’àmbit econòmic, social, de l’arquitectura i l’urbanisme
  • Entitats i òrgans experts en matèria de medi ambient i canvi climàtic, com el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

Documentació addicional

Propostes Veure tots (7)

Proposem ajustar la valoració de les actuacions a l'anàlisi i diagnosi del barri.Veure document...
Indicadors de zona tensionada; l'Índex de preus; accessibilitat; persones amb discapacitat,...
Atès que la Llei (art. 6) preveu la possibilitat de fer una reserva de fons pels tres tipus de...
Adjuntem la contribució de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a partir de les seves competències i...
Veure tots (7)
Àrea Departament de Vicepresidéncia e de Politiques Digitaus e Territòri
Disposa de retorn No
Data d'inici Lo 1 d’octòbre de 2024
Data de finalització Lo 30 de novembre de 2024
Referència: II-PART-2024-09-717

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-desplegament-barris-viles/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-desplegament-barris-viles/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes