" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Defensa dels drets de les dones i la infància

17/01/2022 15:07  

Existència dels dos sexes biològics. Protecció dels espais femenins i on hi ha nens: esport, lavabos, dutxes, presons. Recolzament psicològic per adolescents que pateixen l'anomenada "disfòria de gènere". Prohibició de: hormones que bloquegen la pubertat, les mastectomies i la castració i de l'apologia del transgenerisme a les escoles. Dret dels pares i les mares a intervenir si detecten missionisme del culte transgenerista a les escoles.





Número d'adhesions26

Referència: II-PROP-2022-01-83234
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

4 a favor (21.1%)

member-avatar Pat

A favor  Gràcies, Montserrat! Claredat i coherència (i molta paciència, veig). S'ha de deixar de confondre el sexe (biològic i immutable) amb el gènere (constructe social, comportaments estereotipats). No es poden confluir, sobretot, en legislacions i polítiques. La "unió" d'aquests conceptes, el primer (una realitat material i objectiva) i el segon (sentiments individuals i subjectius), anul·la el sentit d'ambdós. I dota, a qualsevol que ho desitgi, de les proteccions legals creades per al sexe femení.

5 en contra (26.3%)

member-avatar Alex

En contra  L'anatomia humana de 1r de primària i desfasada? En aquest món hi ha lloc per tot menys per la discriminació, els teus comentaris així són. Viu i deixa viure cada persona fa la seva vida el millor que pot i si ens fem mal o no, ens equivoquem o no es cosa nostre no dels demés. Que et defineix com a dona? Si respons els teus genitals estàs donant la raó d'aquell q va imposar una dona es així i un home així. A on existeix aquestes normes per ser o no ser? Per cert en comptes d'estar aqui intentant treure drets que ni et pertoquen lluita pels teus que nosaltres ja ho fem per nosaltres ;)

Conversa amb Laura folleco pulido

Las terf y sus tonterías de siempre , no tenéis nada mejor que hacer que dedicaría a prohibir nuestros derechos y no de quienes os joden más ? Vox hazteoir la falange ... Tía tú no eres mujer por nacerlo lo eres por que lo llegaste a ser en tu pubertad , vive y deja vivir terf

Aquesta és bona! I abans de la pubertat com era el meu cos? Assexuat? Un angelet alat com a les esglèsies catòliques? :-) D'anatomia humana vas una mica fluixa, eh? :-))

En español terfo

Este es un espacio serio, no es Twitter. El debate tiene que ser respetuoso y sin insultos. Por favor.

Comentari moderat el 01/02/2022 10:25

Para empezar, el uso de un lenguaje insultante y derogatorio está fuera de lugar.
Una mujer es un ser humano integral nacida con un cuerpo sexuado en femenino.
El feminismo es la lucha de las mujeres contra la opresió sexista del género.
Imponer esa opresión como identidad por ley a toda la población es totalitarismo.

Conversa amb Laura folleco pulido
Comentari moderat el 01/02/2022 10:25

Em pots contestar la pregunta? Abans de la pubertat com era el meu cos? Abans de la pubertat naixem sense sexe anatòmic i durant la pubertat anem a una botiga i ens el comprem? És fàcil de contestar.
Si vols creure que la terra és plana, tu mateixa, ets lliure de fer-ho. Jo també soc lliure. Els partits estan comprats, tots ho sabem. Estan jugant amb foc amb la infància i amb les seves votants.

Estic totalment d'acord amb tu. Lo que em fa por d'aquesta llei es que juguin amb les criatures

tnks

Conversa amb Laura folleco pulido

Lo que está comprado es eso a lo que tú llamas feminismo por el fascismo más rancio vox con lidia Falcon pactando con la falange anti aborto de hazteoir y vox contra la ley trans de podemos . Las terf no sois feministas sois fascistas por mucho que te joda jamás serás feminista pero si fascista fart anda vete a buscar trabajo y deja las redes sociales que veo que tienes demasiado tiempo libre y lo pierdes discutiendo y discriminando a personas trans . Ponte a trabajar vaga que la vida no es gratis . Vieja chocha .
Sal de la cueva evolucióna y métete en tu vida de mierda FACHA AGUR 🖕

En un debate se debe utilizar un lenguaje correcto .

Conversa amb Participant eliminada
Avatar: Participant eliminada

Totalment innecessari aquests comentaris en un procés participatiu per la redacció d'una llei trans. Vosaltres mateixes us retrateu, esteu carregades d'odi. Us agradi o no les vides i infancies trans existeixen i les seguirem protegint.

Pobrecito el terfo se ofendió , pues te jodes tu sola te expones a que te falten el respeto , comenta positividad sobre una ley que no te afecta en nada y te darás respeto fascista

Als menors se'ls ha de dir que no hi ha comportaments ni preferències estètiques pròpies ni especifiques de nens ni de nenes i que poden comportarse , vestirse y jugar lliurement.

Totalmente de acuerdo con Judit.
Las mujeres trans no vamos en contra de las mujeres cis o biológicas, l contrario, las apoyamos y luchamos con ellas en defender nuestros derechos, los de TODAS, seamos Cis o Trans, eso no importa, lo que realmente importa es que ante todo SOMOS MUJERES.

No existe la mujer biologíca por que mujer es genero y el género es construcción social no biología

El sexo es binario e inmutable, el género establece una jerarquía entre los dos sexos. De ahí el feminismo, de ahí la lucha por la abolición del género...
Ah, y "mujer biológica" es redundante.

Conversa amb Alex
En contra  

L'anatomia humana de 1r de primària i desfasada? En aquest món hi ha lloc per tot menys per la discriminació, els teus comentaris així són. Viu i deixa viure cada persona fa la seva vida el millor que pot i si ens fem mal o no, ens equivoquem o no es cosa nostre no dels demés.
Que et defineix com a dona? Si respons els teus genitals estàs donant la raó d'aquell q va imposar una dona es així i un home així. A on existeix aquestes normes per ser o no ser?
Per cert en comptes d'estar aqui intentant treure drets que ni et pertoquen lluita pels teus que nosaltres ja ho fem per nosaltres ;)

No hi ha res que ens defineixi com a home ni dona excepte el cos, la resta és neurosexisme.

Home i dina son generes construcció social no sexe biológic ser trans es ser home dona o no binarie res a veure amb el genere , identitat sexual terfs

Des de el menysteniment de la realitat material del cos humà, potser es defensa alguna cosa, difícilment serán drets humans.

Avatar: Participant eliminada

Pensar que només el nostre cos defineix la manera en què ens presentem i interaccionem amb la societat i les altres persones es essencialista i reduccionista. Què passaria, per posar un exemple, amb les persones intersexuals, que el seu cos s'allunya del binarisme? Fins i tot les coses que tu consideres tan simples són més complexes del que et penses. La condició humana és complexa.

En quin moment de "no hi ha res que defineixi" s'entén que només el cos defineix la manera com som i com ens hem de presentar socialment? Volia dir justament el contrari, que el cos humà és sexuat, però no defineix la manera de ser (incloent el gènere) això és sexista. Si parlem de cervells de dona i d'home estem donant validesa al neurosexisme, ja que el cervell no és binari (feminí/masculí). La condició humana és complexa, estem d'acord però no podem obviar el context el el que vivim, això també és reduccionista i no fa cap favor a ningú.

Tens tota la raó, Miriam. El cos humà és sexuat ja durant les primeres setmanes de l'embaràs. Que hi hagi persones intersexuals no vol dir que ara es pugui dir a la babalà que "el sexe no existeix". I si hi ha persones trans és per què venen d'un sexe amb el que han nascut, o si no des d'on transiten? Si és que transiten, que aquesta és una altra. No podem fer màgia. No podem canviar ni l'edat, ni el sexe, i no podem no morir. Tot plegat és una gran mentida.

Bé, jo crec que si que hi ha coses que podem canviar, vull pensar que tothom qui està comentant i fent propostes entén que el gènere és una imposició cultural que serveix per mantenir el patriarcat i que res canviï. Al ser una imposició hi ha molta gent que no la reconeix com a pròpia i vol ser ella mateixa, aquí entrarien les dissidències de gènere, (considerant que el feminisme és dissidència de gènere en si mateix)
Les persones que decideixen fer una transició o expressar-se estèticament fora de la norma no han de ser discriminades ni agredides per aquest fet, en això suposo que estem totes d'acord. El meu punt és que fer una llei en contra de la discriminació és necessari, però s'ha de fer mantenint el que anys de lluita feminista han aconseguit. Això vol dir molt de debat i escoltar idees diferents, però no hi veig la intenció en algunes persones.

Les persones amb desenvolupament sexual divers són variacions dintre del binarisme no un tercer o quart sexe i demanen reiteradament que no se les utilitzi en aquests debats.

Els hi preguntarem, si hi volen ser hi seràn, si en volen una específica les ajudarem en el que ens demanin. La veritat, que operin a nadons de 2 dies per fer encaixar un cos en el binarisme si que és mutilar, i s'està fent, jo intentarè eradicar aquesta part.

Que existeixi un percentatge ínfim de persones intersexuals no justifica que homes puguin tenir accès a lavabos, vestuaris, etc. de dones i nenes

Conversa amb Alba Salvá

Estoy en contra de lo que opina Montserrat, conozco a muchos niños y niñas trans, y simplemente expresan lo que sienten y qué se sienten. Es posible que tú siempre te sintieras niña y luego mujer desde tu nacimiento, sin embargo hay otras personas que no lo sienten ni se sienten de acuerdo con el cuerpo que tienen. Y no es una imposición de nadie, al contrario, se expresan con total libertad.
Yo me he sentido mujer toda mi vida, y por ideologías como la que representas, he estado sufriendo y he sido muy infeliz hasta que he podido realizar mi transición. ¿Acaso crees que es mejor que una persona viva amargada toda su vida porque no le dejan expresarse tal y como es?. Según tus palabras sí.

No se si eres madre o no, pero si lo eres y un día tu hijo te dice que se siente niña, o si tienes una hija y te dice que siente chico, ¿ qué vas a hacer?, ¿ obligarle a ser, según tus creencias, lo que representa su sexo biológico y hacerle/a desgraciado/a toda su vida?.... Es su vida, no la tuya.

Ser trans no es sentirse de un género es serlo

El género es masculino, femenino o neutro, ser hombre o mujer es biológico.

Avatar: Participant eliminada

Si nos ponemos específicos, la categoría "hombre" y "mujer" también están creadas socialmente. No hay nada en la biología que nos diga que una persona es hombre o mujer, puesto que es la sociedad quien atribuye esa categoría (y posteriormente unos roles de género) a un bebé según sus características biológicas. Y creo que todas aquí estaremos de acuerdo en que simplificar algo tan grande como el género y la identidad humana a simples condiciones biológicas es reduccionista y un poco absurdo.

Esto no es ponerse especifico, es confundir sexo, roles de genero y expresión de la personalidad. No se porqué se mezclan conceptos diferentes como si fueran equivalentes.

Mira, la meva filla era disident de génere als 3 anys, li vaig dir, i mantenir fins que ho va poder fer ella mateixa: no hi ha coses ni de nen ni de nena, pots fer el que vulguis. Avui es adulta i disident de gènere. Avui el sistema educatiu i sanitari li hauria dit: ets un nen trans: química, cirurgia i fármacodependencia

Ser trans no es un sentimiento lo creas o no trans se nace si no como explicas la infancia trans ? Venga terfas dejarnos vivir en paz que nadie os boicotea vuestros derechos

Conversa amb Pol Marin Jimenez
En contra  

Primero de todo, las personas trans no somos un culto, no somos una secta, somos personas, luego el tema de la protección de los niños y niñas en lavabos vestuarios etc.? De verdad crees que una persona trans se siente cómoda entre personas cis? Cuando vamos a un vestuario acabamos haciendo todo lo posible para pasar desapercibidos y desapercibidas porque ,por un lado, para las personas trans no es un lugar seguro por desgracia por comentarios como el tuyo y, por otro lado, muchas veces no nos sentimos del todo agusto con que la gente vea que somos trans porque os creéis con el derecho a juzgarnos, atacarnos e insultarnos como si fuera culpa nuestra no pertenecer al genero que nos asignaron al nacer. Además, si le hablamos a niños y niñas de nuestra existencia quizá, si alguna/o es trans y no sabe como expresarlo, el hecho de ver que no está solo en el mundo le puede ayudar muchísimo en su bienestar, lo que no ayuda es que sigais negandonos el derecho a existir.

Hola Pol,

primer de tot, moltes gràcies per no insultar.
Primer: no tinc res en contra que persones adultes facin el que vulguin amb el seu cos i que es vesteixin com vulgui, etc.
Segon: No sóc persona cis. En això no puc estar a favor de vosaltres, ho sento. Ens heu imposat una identitat que no tenim, i per això tota aquesta creença per a mí es un culte, i la imposició que hem de creure que realment sou del sexe contrari és una falta de respecte absoluta. Si voleu semblar de l'altre sexe, d'acord. Però no em fareu creure mai que un home transident és una dona i viceversa.
Tercer: No crec que hi hagi "infàncies trans". Aquesta és una moda que ha aparegut els últims anys amb uns interessos molt clars darrera (big pharma). Els nens no saben res de sexualitat i aquesta manipulació és inacceptable. Com a mare que sóc, és clarament abús infantil.

Voleu ser acceptats? És fàcil. No mentiu sobre el sexe biològic, no pretengueu ser el que no podreu ser mai i deixeu els nens en pau.

Hola Montserrat.

Has dicho que no eres una persona CIS, ¿acaso sabes lo que significa?, creo que no, pues acabas de afirmar lo contrario.

Y ya que indicas que eres madre, ¿ qué decisión tomarías si tu hijo o hija te dijese que "se sienten del sexo (género) opuesto, o que no se identifica con un género u otro, o con los dos por igual"?

Quizás no entiendas que estamos luchando por tener una sociedad más igualitaria, más coherente con las realidades que existen, sin excluir a nadie.

Las "infancias trans" sí que existen, y hay estudios que están determinando que la madre es la que "propicia" la existencia de las personas trans. Por ejemplo un exceso de hormonas femeninas en los tres primeros meses de embarazo, no producen ningún efecto si el feto es una niña, pero si se trata de un niño, ese exceso de hormonas influye muchísimo; y lo mismo pasa si hay un exceso de hormonas masculinas, si el feto es un niño no pasa nada, pero si es una niña, también le influye muchísimo.

Quan la meva filla de 3 anys em va dir, no vull portar vestits, vull pujar als arbres i jugar amb els nens li vaig dir, i mantenir, no hi ha roba ni joguines de nens o nenes, pots fer el que vulguis. Avui es detrueix les nenes que són com era ella.

Les infàncies trans no són cap moda simplement ara hi ha més visibilitat i això ajuda a que no hagin de patir de tal manera que com abans fins els 20 anys com no hi havia informació era una lluita constant amb un mateix. Gràcies a tota aquesta informació que per sort tenim això es més fàcil per tots i per tothom. I si existeixen i existien perque no diem d'un dia per l'altre, ui avui m'he aixecat i a partir d'ara vull ser un nen, no, com tu dius de petits no hi ha diferencies i per això nosaltres mateixos no ens jutgem però a la que comencen a imposar-te que les nenes han de seguir aquests rols aquestes normes.... i els nens aquestes, aquí es quan arriba el nostre debat intern. Jo des de ven petit ja deia que m'identificava com a un noi, també el problema esta en que alomillor i a vegades els adults no volen escoltar.
Les persones trans vulgui qui vulgui i qui no... existirem i no obliguem a res a ningú, només demanem respecte!

Hola Àlex:

Moltes gràcies per la teva opinió.

Precisament ahir es va publicar aquest llibre:
https://www.casadellibro.com/libro-nadie-nace-en-un-cuerpo-equivocado/9788423433322/12657356

No sé quina edat tens. Com a mare que soc, no m'empasso que nens i nenes abans de la pubertat, i també durant aquesta etapa vital, vulguin canviar el sexe. Precisament perquè el sexe no es pot canviar. Aquesta ideologia és en gran part enginyeria social amb uns grans interessos econòmics al darrera per crear pacients de per vida.

Espero que visquis una vida feliç.

Tu mateix ho dius: "a la que comencen a imposar-te que les nenes han de seguir aquests rols aquestes normes.... i els nens aquestes, aquí es quan arriba el nostre debat intern".

El feminisme vol eliminar aquestes imposicions sense negar la realitat ni mutilar cossos sans. Poder ser lliure d'imposicions d'estereotips sense negar la nostra biologia. Ningú neix amb el cos equivocat.

Conversa amb Suri
En contra  

Potser si abans de venir a opinar per aquí us haguéssiu molestat en llegir ni que sigui la definició de la wikipedia per saber la diferència entre sexe i gènere farieu menys el ridícul, la veritat.
Entre altres coses perquè ni tan sols hi ha només dos sexes biològics, les persones intersex també tenen dret a que no es qüestioni la seva existència.

El gènere és un constructe social i com a tal ha anat canviat al llarg dels segles i les geografies, la visió binària que en tenim avui en dia se le debem al col.lonialisme europeu i al catolicisme més ranci. Si,si, aquells que cremàven a les dones per bruixes. Però eh, ho fas molt bé defensant el seu sistema, mola que li fem la feina al patriarcat (sarcasme).

Comentari duplicat

Transfòbia duplicada 🤷🏻

El problema con estas leyes es que cualquiera, por cualquier motivo y sin ser cuestionado puede decir " soy trans"

Conversa amb Eni

Realment algú creu que una persona decideix un dia ser trans i així "gaudir" de la transfòbia, l'exclusió social, les agressions físiques i verbals o la dificultat de trobar feina?

Dir " sóc trans" ni equival a ser_ho ni genera per si mateix cap problema ja que qualsevol ho pot dir en qualsevol circumstància

Pero decirlo te cierra muchas puesrtas, ante la sociedad, la Administración, el mundo laboral, incluso la familia y amistades. ¿Sábes lo duro que es sufrir todo eso?, lo dudo mucho.

Conversa amb Blocked user

Hola Eni,

si es tracta d'una persona adulta, no.
Si es tracta d'un nen o un adolescent, li han rentat el cervell.

I per cert: amb tota la matraca mediàtica acrítica i totalment parcial i l'ajuda institucional amb aquestes lleis que volen imposar la teologia transgenerista a la població: tu creus que la narrativa d'"exclusió", etc. encara s'aguanta i que la gent s'ho empassa?

A mi, personalment, aquest xantatge emocional que sempre us traieu de la màniga per evadir respondre preguntes i entrar en un debat seriós i bastat en la ciència, em deixa indiferent.

Try harder :-)

Hola Montserrat, he llegit tot el fil i has tingut molta paciència contestant. Et felicito per les teves paraules.

Sobre el que dius del xantatge emocional, es veu clarament durant aquest fil, també. Xantatge emocional i insults és el que han portat a la taula d'aquest debat les persones que estan a favor de sotmetre a hormonació, amputacions i implants al jovent, i promouen que tot i tenir cossos perfectament saludables han d'encaixar en els estereotips sexistes de la doctrina queer a la força; per la força del bisturí, vull dir, per simular formes estereotipades i sexualitzades de l'altre sexe.

Quan les lleis es fan pensant en no ofendre, o si un es sent una cosa o una altre, en comptes d'aprofundir científicament en el que s'està propossant... en fi; malament aniríem.

T'envio una abraçada gran, gràcies per la teva força i implicació!

Moltes gràcies, bocatadesàpiens 😊

El culte queer/cuir té les següents característiques:

-Manipulació del llenguatge i neollengua (persones "no-binàries", "sexe assignat", i tot aquest reguitzell de termes inventats).
-narcissime i amoralitat: només importo jo i ignoro l'impacte dels meus actes cap a tercers
-xantatge emocional, insults contra els dissidents i control mental: narrativa dels suïcidis, el drama de no dir bé els pronoms (i t'obliguen a tu a negar que veus), els crítics som "terfs", "trànsfobs", en fi, pecadors i heretges que anirem tots a l'infern.

D'aquesta manera eviten i censuren el debat, perquè no tenen res a oferir i perquè ho volen tot per a ells i res per a tu.

El mantra "trans rights are human rights" s'està convertint en "all human rights for us"

Perquè en definitiva, són religió d'una realitat inventada i acientífica, i les religions només volen controlar i dominar.

I per això totes aquestes lleis són anticonstitucionals a tots els països.

A favor  

Gràcies, Montserrat! Claredat i coherència (i molta paciència, veig).

S'ha de deixar de confondre el sexe (biològic i immutable) amb el gènere (constructe social, comportaments estereotipats). No es poden confluir, sobretot, en legislacions i polítiques.

La "unió" d'aquests conceptes, el primer (una realitat material i objectiva) i el segon (sentiments individuals i subjectius), anul·la el sentit d'ambdós. I dota, a qualsevol que ho desitgi, de les proteccions legals creades per al sexe femení.

A favor  

El sexo lo inventó la naturaleza hace 2.000 millones de años y sólo hay dos: genomas XX y XY.
El género es un invento social de hace 10.000 años. Confundir ambas cosas difícilmente contribuye a solucionar los problemas que provoca el género

A favor  

"El género daña" de Sheyla Jeffrey lo dice todo

Conversa amb Mar
A favor  

La felicidad de los niños es lo más importante. Porque negarles que tienen un género diferente con el que nacieron si ellos lo sienten así?

No se nace con ningún género. El género es una imposición social de apariencia externa y comportamientos que la sociedad considera adecuados para niñas y niños. A niñas y niños hay que decirles que se comporten como quieran.
La felicidad és difícilmente compatible con química, cirugía y farmacodependencia para toda la vida decididas a edades en que los menores no son ni conscientes de su sexualidad.

Discrepo de tu comentario, pero aunque intente explicártelo no lo vas a escuchar. Mejor no perder el tiempo. Un saludo grande.

Lástima porque nunca nadie me da argumentos. Un saludo

Com a dona em defineix tot el meu cos, no els genitals, i com a ésser humà la libertat de definir_me e a mi mateixa sense assumir cap imposició de cap identitat opresiva.

En contra  

No es pot confondre el desenvolupament sexual divers, què és una realitat material, amb " infància trans". Igual que no s' han d' operar nadons, a no ser que sigui una qüestió de salut estricta que afectés la seva vida, tampoc s' han d' operar ni hormonar menors per no encaixar en estereotipus sexistes

En contra  

La proposta esborra del mapa a les nenes i nens trans, i els seus drets com a infants i persones. Directament, aquest document va en contra dels DDHH més bàsics.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...