" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Proposta Chrysallis Catalunya

07/02/2022 13:44  

No es limiti a reconèixer el dret a la identitat i expressió de gènere a l’àmbit educatiu, revisio de textos i materials educatius.Reconeixement de la identitat de gènere en l'esport a Catalunya.Mesures legals per evitar el maltracte psicològic a l’àmbit familiar, derivat de la negativa a respectar la identitat de gènere.Reconeixement de les identitats de les persones no binaries.Reconeixement de la identitat de gènere amb independència de la nacionalitat.Inclusió laboral


Referència: II-PROP-2022-02-83454
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83454/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83454/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

2 a favor (15.4%)

member-avatar MAR

A favor  Anirem endavant que de ben avall pujem!

2 en contra (15.4%)

En contra  El "género" es la imposición que sufren particularmente niñas y mujeres en todo el mundo de determinados roles y violencias por el simple hecho de nacer hembras humanas. Hablar de violencia de género por tanto puede tener sentido, pero no de "identidad de género" pues el género es una opresión, no una identidad. Si además, asociaciones como la suya aseguran que los niños que hacen determinadas cosas son niñas y viceversa, lo que hacen es continuar con la imposición de estereotipos sexistas. Justo lo contrario de lo que lleva 300 años intentando conseguir el movimiento feminista. No existen las infancias "trans". Los niños son perfectos tal y cual son y pueden y deben jugar y expresarse como deseen independientemente del sexo con el que nazcan.

Conversa amb bocatadesapiens

Por puntos:

En el primero caen en lo de siempre, no definir qué significa trans* puesto que "trans" no significa nada, significa transexual y transgénero, y ni siquiera la definición de transgénero tiene ningún sentido porque el género no es tal cosa como una identidad, sino una colección de prejuicios y estereotipos asociados a los sexos en las sociedades sexistas, por eso hay que abolirlo y no puede formar parte de una identidad. No existe tal cosa como la "expresión de género" porque no hay expresiones (esto es, comportamientos) asociadas a los sexos. De hecho, transexual tampoco significa, puesto que el sexo ni transita ni se cambia los primates. Apoyo total a tus formas de expresión: eso no cambia tu sexo en ningún sentido.

En el punto dos hablan de que no haya ningún tipo de comprobación profesional a esa "autosentida identidad" lo cual es un error garrafal, como se han encargado de demostrar otras compañeras en otras propuestas de este mismo espacio participativo. No tiene sentido, y lo que es peor es profundamente peligroso para los derechos y la seguridad de los menores y las mujeres.


Donde hablan de como meterse en las escuelas para adoctrinar. No, en las escuelas no debemos introducir materiales ni contenidos sexistas, y mucho menos educar con principios anticientíficos. Todo el punto es profundamente ridículo.

De donde hablan de como eliminar el deporte femenino. El deporte se separa por el sexo, no por las subjetividades sentidas, porque somos homo sapiens, mamíferos, y nuestros cuerpos son diferentes dependiendo de nuestro sexo observable. En este contexto, observable se refiere a científicamente, a través de procesos, no a través de la estética como queréis imponer (lo cual sería... exacto, sexismo).


No existe tal cosa como una infancia o adolescencia trans. La simple formulación del concepto es capciosa. Primero porque no habéis definido trans*, segundo porque a ningún niño o niña se le debería dejar mutilar su cuerpo u hormonarse durante toda la vida con el simple propósito de encajar en estereotipos sexistas de género, que es lo que promovéis, sexismo de nuevo.

No exsite tal cosa como una persona no-binaria; aceptar eso sería validar el sexismo que se esconde detrás, este es: "que hay comportamientos de hombres y otros de mujeres". Profundamente sexista de nuevo.


Donde mezclan el eje migratorio sin ningún sentido.


Donde hablan de personas con diferentes expresiones fenotípicas del sexo, confundiéndolas con la mal llamada identidad de género.

Punto en el que titulan "despatologizar" (que no es lo mismo que desestigmatizar) pero acaban pidiendo derechos reproductivos sin especificarlos. Por mucho que queramos que la sociedad trate con respeto a las personas con disforia, cosa que es deseable, la disforia va a seguir existiendo en estas personas. No se trata de despatologizar, porque efectivamente la disforia existe, sino de tratar con respeto y profesionalidad a estas personas. Además habla de terapias de conversión, cuando la terapia de conversión definitiva es pasar por el bisturí para encajar en sus estereotipos de género sexistas e imitar formas sexualizadas del sexo contrario. Una vez más, piden legislar hacia los deseos.

Donde piden quotas de puestos laborales. No creo que esto sea más criticable que lo que han intentado hacer otros lobbys, que es no mirar en su conjunto el problema del empleo en España sino como pedacitos de parcela que pueden controlar, con lo cual no entro porque otra vez me parece que mezclan ejes. Pero lo entiendo por el entorno laboral de asistencialismo falsamente socialista en el que vivimos.


Donde piden sanciones, la cuestión es si será de verdad para delitos de odio, con lo que estoy totalmente de acuerdo, o también para personas como yo que somos profundamente críticas con su perspectiva pseudocientífica y sexista. Que una persona tenga disforia es una cosa, que otra persona se exprese como buenamente le dé la real gana es otra, que sea atacada por esas elecciones es inaceptable en nuestra sociedad. Y que por expresarte de una manera u otra, creas que tu sexo debe cambiar, es el puro y más rancio sexismo, el de toda la vida.

Trans* se utiliza como término paraguas para abarcar a todas aquellas identidades no normativas. Expresión de Género: Es la forma en la que cada persona, trans* o cis, se muestra al mundo. No tiene nada que ver con su identidad u orientación afectivo-sexual.

Las feministas somos críticas de las normas de género y en ese sentido somos no normativas y no somos trans. Tu definición es totalitaria

Bocatadesapiens, tens un problema, i és pensar que estàs en possessió de la veritat. Ets com una persona blanca posant en qüestió les lleis contra l'apartheid. El que opinis, ho fas des del teu privilegi de persona blanca. Doncs sí, les persones no-binàries existeixen, l'expressió de gènere, també, i les persones trans*, el mateix. Les mares i pares de la infància trans, representades per Chrysallis, són les que millor saben què necessiten els seus fills i filles. Millor que tu i que jo. Així que el que et queda és entendre, o almenys intentar-ho i no t'obsessionis, que et veig una mica ofuscada i és dolent per la salut.

Maria Giralt tens un problema, i és pensar que estàs en possessió de la veritat. Ets com una persona blanca posant en qüestió les lleis contra l'apartheid. el que opinis, ho fas des del teu privilegi de persona blanca.

Doncs no, les personas no-binàries no existeixen, perquè ni hi han comportaments de dones o d'homes, perquè això es sexisme, i per tant dir "expressió de génere" és sexista. I les persones trans, el mateix.

Les mares i pares que tenen idees sexistes, fan creixer els seus fills i filles en entorns sexistes, tristament. Així que el que et queda és entendre, Maria, o al ments intentar-ho i no t'obsessionis, que et veig una mica ofuscada i és dolent per la salut.

La identidad no se puede "validar" y mucho menos, mediante un informe médico. Recordemos que la OMS ha eliminado la transexualidad del listado de "enfermedades mentales"...

Se habla de contemplar e integrar todas las realidades y la diversidad existente. En ningún momento de adoctrinamiento. Tan sólo se trata de educar en el respeto, la inclusión y el reconocimiento de todas las personas, evitando la exclusión y el señalamiento.

Cis es otro concepto totalitario. Pretende que las mujeres críticas de género no existimos.

Es indiferente si la identidad se puede o no validar, porque el sexo no se puede cambiar; y las personas que bajo esa premisa empujáis a jóvenes con cuerpos totalmente sanos a terapias de conversión a través del bisturí o la hormonación, tenéis las manos manchadas.

La identidad de género no existe, porque no existe tal cosa como sentirse mujer u hombre: son simplemente una serie de estereotipos sexistas que entidades como la vuestra promulgan. Y que, efectivamente, debería estar prohibido promulgar, porque va en contra del principio de igualdad, esto es: que niños y niñas, hombres y mujeres, se pueden expresar como buenamente quieran, y eso está bien. Abolir el género es apoyar la diversidad.

La OMS no ha eliminado tal cosa, simplemente abandona el capítulo de "trastornos" y pasa al de "condiciones relativas a la salud sexual", y sigue estando en el DSM. Y sea como sea, lo que seguro no existe es el género, porque el malestar sí está. Y muestra de ello es vuestra entidad.

Las personas menores y las mujeres trans* han existido, existen y existirán. Hasta el momento no hemos conocido que supongan ningún peligro para los DDHH de la sociedad en general, y de las mujeres cis en particular. En cuanto a menores, quizás la clave está en acercarse a sus realidades, escuchar a sus familias y su entorno, para simplemente entender y alejarse de ciertos discursos que tanto daño hacen y tan alejados se encuentran de cualquier realidad

Los menores trans se crean socialmente cuando se dice a niñas o niños que lo son según sus preferencias estéticas, de ocio o, incluso sus gestos
A los y las menores se les debe decir: no hay comportamientos diferentes para niños o niñas, podeis comportaros librenente. Un niño con diadema sigue siendo un niño y una niña despeinada sigue siendo niña.
Lo contrario es totalitarismo sexista

No existe tal cosa como "cis" porque no hay comportamientos de niños o de niñas, de hombres o de mujeres; y no podéis basar toda vuestro dogma en ello, porque es literalmente falso y atenta contra el principio de igualdad.

Hombres y mujeres se pueden comportar como gusten, puesto que tu sexo no impone tu comportamiento. Y por supuesto, tu comportamiento no cambia tu sexo; y la idea de los estereotipos de género es ridícula, esto es: que hay comportamientos para un sexo y para otro, es sexista y debe ser abolida.

Apoyar la diversidad es abolir esos estereotipos. La expresión, las actitudes y sentimientos de cada cual son aceptadas totalmente, el sexo biológico existe, relacionar comportamientos con sexos es sexismo, y "que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora".

Lo demás, es machismo del de toda la vida, con brilli brilli queer.

Conocer las realidades de las infancias y adolescencias trans* (concepto definido más arriba) llevaría a conocer que ninguna familia "mutila" u "hormona" a su menor. Todo lo contrario... intenta dentro de una sociedad binaria, cis y hetero, empoderarles para que no tengan que someterse a ningún tratamiento o intervención con el fin de sentirse personas incluidas en la sociedad. Recuerdo, que las leyes vigentes son las que obligan a las personas trans* a acreditar 2 años de hormonación que les haga adaptarse a la norma establecida. Por tanto, ¿Quiénes son las que obligan a pasar por estos procesos? ¿las familias o el sistema? ¿por qué siempre el peso se pone sobre las personas trans*?

Repito, la "disforia" no existe! Al menos asociada a las personas trans_. La OMS así lo dice. Si hablamos de "disforia", hablemos de la que puede tener cualquier persona, que, por ejemplo, no le agrada su nariz y decide realizarse una intervención para modificarla. Quién dice nariz, dice alargamiento de pene, mejora de la estética del clítoris, etc, etc, etc... Insisto, se critican los tratamientos o intervenciones en personas trans_, pero la legislación les obliga a pasar por ellos, y vuelvo a preguntar: ¿se reconocería socialmente a una mujer con barba o a un hombre con pecho como tales?

La sociedad ha de garantizar que todas las personas puedan comportarse libremente sea cual sea su sexo; no que deban alterar su cuerpo para poder comportarse libremente. El sexo es immutable. No hay procedimientos médicos que puedan cambiar cromosomas, todas las células del cuerpo ni hacer aparecer órganos funcionales que nunca existieron

Les famílies amb menors trans* sempre treballarem pel benestar i els DDHH de la nostra canalla, sense entrar en desqualificacions ni batalles

Conversa amb Blocked user

No existeixen persones cis o trans, perquè el sexe és immutable. Una persona que imita els estereotips sexistes de l'altre sexe no el canvia, per moltes operacions que faci i per molt que es mutili el seu cos.
Igual que imposeu que el sexe no existeix, estau imposant etiquetes a la majoria de la societat que no tenen cap sentit.
A més, se la va treure de la màniga un pederasta: https://4w.pub/cis-coined-by-pedosexual-researcher
Voleu reconeixement? No negueu el sexe material i deixeu els nens i els adolescents créixer en pau sense mutilacions ni experiments que ni tan sols el doctor Mengele va tenir l'audàcia d'imaginar.

Las sanciones, evidentemente, van destinadas a delitos de odio, faltaría más! El problema, es que hay ocasiones, en las que detrás de discursos "académicos" supuestamente informados y amparados por la libertad de expresión, se señala, se alimenta y se consigue fomentar el odio a la diferencia, desde el desconocimiento absoluto de las realidades.

Cualquier familia estaría encantada de abrir sus puertas para que se conozca la realidad, pero paradójicamente, nadie se acerca o pica a la puerta.

Montserrat Varela. Parlar de pederastia no mereix cap mena de resposta... Parlar així de les famílies amb menors trans* es llibertat d'expressió????

Només he exposat una dada. L'etiqueta cis se la va inventar un pederasta i defensor de la pedofília, Volkmar Sigusch.
https://www.reduxx.org/post/cis-coined-by-pedosexual-physician
Des de quan les dades i els fets no són llibertat d'expressió? Ara també voleu negar aquests fets històrics?

El gènere és la construcció social de l' opressió sobre la diferència sexual. La identitat és personal i es construeix en relació amb l' entorn. La pretensió d' imposar l' opressió com identitat a tota la població és totalitarisme.

Pretendre, en nom de suposades identitats desencarnades que nenes o nens que no s' ajusten a estereotipus sexistes hagin de prendre bloqueadors de pubertat als 9 anys, hormonació creuada als 12, hagin d' afrontar mutil.lacions als 16 i farmacodependència per la vida perque el sexe depén de roba, comportaments o colors és un crim contra la humanitat

Conversa amb Dulce

Em sembla imprescindible que un govern legisli per tal de preservar el drets humans de tots els seus ciutadans, inclosos els menors. Així construirem una societat justa per a tothom.

Em sembla imprescindible que el govern legisli per tal de preservar els drets humans de tots els seus ciutadans, especialment els menors, que han de creixer en entors no sexistes, on no se'ls hi digui que hi han uns comportaments de dones, i altres d'homes; i que no se'ls hi digui que cadascú és el que es sent basant-se en falsos estereotips de gènere masclistes.

El teu comentari vol dir molt, pero diu poc, perquè quan es tenen bones intencions (que no les nego) però molta poca consideració davant les idees sexistes que exposa aquesta proposta de llei, és quan venen els problemes.

No es pot legislar basant-se en subjectivitats ni en realitats viscudes, perquè els nens i nenes estan en perill de ser educats en entorns sexistes, i això pot esdevenir en prendre decisions que no tenen el coneixement necessari per prendre, ni la maduressa necessària. I encara pitjor, aquestes entitats transgeneristes queers, els faran prendre aquestes decisions basant-se en falàcies sexistes.

Reconèixer la identitat de les persones trans* independentment de la seva edat en tots els àmbits, significa dotar dels seus DDHH a qualsevol persona pel fet de ser-ho.

Conversa amb Guillermo

Que la nostra canalla no tingui que abandonar la seva pràctica esportiva per ser qui son, garanteix que puguin desenvolupar-se com la resta de canalla.

No entendre que els MENORS trans* han format, formen i formaran part de la nostra canalla es mirar cap un altre costat i no voler ni poder garantir els drets que tant es mereixen, tal i com en gaudim la resta.

La nostra canalla el que no hauria d' escoltar és que el seu sexe depén de si els agrada portar clips als cabells o portar-los curts, jugar amb nines o amb pilotes, que els agradi el rosa o el blau.
Són arguments massa febles perquè hagin d' afrontar bloquejadors de pubertat, hormones,cirurgies i farmacodependència abans que puguin ni ser conscients dela seva sexualitat

Conversa amb Car

Educar en diversitat significaria caminar cap a una societat més oberta i inclusiva!!

Educar en diversitat vol dir abolir la idea sexista del gènere, és a dir: establir que no hi ha comportaments de dones i d'homes, ni sentiments de dones ni d'homes, sinó que cadascú es pot comportar com vulgui. Ser inclusiu vol dir no educar en el sexisme queer.

Educar en la diversitat vol dir que ni el sexe de les persones determina el seu comportament ni que el seu comportament determina el sexe i que tothom pot comportar-se lliurement. L'altre és de fet, imposar la heteronormativitat.

En sembla que aquestes propuestas ajudarian molt a millorar la vida del col.lectiu de persones trans

Agraeixo que Catalunya vetlli per construir una societat justa, diversa i integradora

A favor  

Anirem endavant que de ben avall pujem!

Conversa amb Ferran Escola grases

Soc pare d’una nena trans. Us ben asseguro que les persones trans existeixen. I no es una eleccio. No veig cap aventatge sino tot el contrari en mostrar-se i reconeixer-se com a persona trans. L’unic motiu per definir-se com a persona trans es acceptar la propia realitat. No en veig mes.

Ferran les persones que s'autoidentifiquen com a trans existeixen, el que no existeix és el concepte en sí mateix. No existeix la transició cap a l'altre sexe perquè el sexe a l'espècie humana és immutable.

Dir "transexual" es un constructe social, que només vol dir: home que s'hormona, dona que es fa una masectomia, etc; és a dir, el sexe és una categoria material, independent de la nostra concepció del mateix i de la nostra consciència com a primats homo sàpiens.

Les conductes, formes expressives, sentiments, actituds etc dels nens i les nenes que vosaltres en dieu "trans" són perfectament vàlides i benvingudes. Els nens poden sentir-se com vulguin, i portar la roba que vulguin. I d'igual manera les nenes, que poden portar els cabells com vulguin, etc.

El problema és que creixen a entorns sexistes, on els hi diuen que aquests comportamens no són propis del seu sexe sinó del contrari. Per tant qui recolza l'hormonament i la mutil·lació en menors està adoctrinant en el sexisme.

Sóc mare d' una dona adulta dissident de gènere que als tres anys em va dir que no volia portar vestits i volia jugar i fer les mateixes coses que feien els nens. Li vaig dir, i ho vaig mantenir durant tota la seva infantesa, que no hi havia ni jocs ni vestits ni comportaments de nenes ni de nens, que podia fer el que volgués. No hi havia en aquell moment ningú que li digués que podia ser un nen, mai no se li va passar pel cap. En treu la vida pensar en el que es fa avui amb les nenes que són com va ser ella.

Es que la roba i les joguines no es relaciona amb el genere, es molt mes, pero es el pasa quant es parla sense saber la realitat,

Conversa amb Olimpia
En contra  

Formeu part d' una asociació que defensa que el sexe dels menors ve determinat per preferències de jocs, joguines , roba, color o pentinats i amb aquet criteri aneu per escoles captant famílies i menors que afrontin química, cirurgia y farmacodependencia des de els 8 anys o abans.

Es gratis parlar sense saber!!! Informat de la realitat abans de jutjar

Doncs la història de Berta que és en realitat Daniel, explica molt bé de què depén el sexe dels menors.

Jennifer, es gratis parlar sense saber!!! Informat de la realitat abans de jutjar!!!

(cuando atacas a las personas, en lugar de a sus argumentos, te arriesgas de que recibas las mismas respuestas; para subir el nivel de estos debates NECESITAMOS que no se apele a la emocionalidad ni a creencias ni a temas emocionales, si no que se debatan los argumentos con razones. Todas las personas son respetables, pero NO todas las opiniones son respetables; las opiniones valen lo que valen los argumentos en que están fundadas, por lo tanto cuando tú atacas a una persona, en lugar de a su opinión, estás perdiendo toda la razón.)

Chrysallis establece que hay unos comportamientos y unos sentimientos que pertenecen a uno u otro sexo, y que si no encajas en ellos, es que eres del otro sexo. Eso es un pensamiento absolutamente sexista, y no debería ser enseñado en escuelas. La infancia debe ser libre de prejuicios y estereotipos de género. Aúnque queráis hacerlo de buena fe, estáis adoctrinando.

A favor  

Sóc mare d'una nena trans. No adoctrino, respecto. En cap moment l'he obligat a ser qui és, ella m'ho demanava a crits. Només vull una llei que ens ajudi a estar integrats i ser més respectats, a poder viure el dia a dia sense tots els inconvenients que ens trobem, només per que no ens movem dins lo habitual.

En contra  

El "género" es la imposición que sufren particularmente niñas y mujeres en todo el mundo de determinados roles y violencias por el simple hecho de nacer hembras humanas. Hablar de violencia de género por tanto puede tener sentido, pero no de "identidad de género" pues el género es una opresión, no una identidad.
Si además, asociaciones como la suya aseguran que los niños que hacen determinadas cosas son niñas y viceversa, lo que hacen es continuar con la imposición de estereotipos sexistas. Justo lo contrario de lo que lleva 300 años intentando conseguir el movimiento feminista.
No existen las infancias "trans". Los niños son perfectos tal y cual son y pueden y deben jugar y expresarse como deseen independientemente del sexo con el que nazcan.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...