" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Lluitem per eliminar totes les formes de discriminació contra dones i nenes resultants de substituir la categoria sexe per "identitat de gènere"

10/02/2022 22:12  

Des d 'Alianza Contra el Borrado de las Mujeres lluitem per eliminar totes les formes de discriminació contra dones i nenes que resulten de la substitució de la categoria sexe per la de «identitat de gènere», una substitució que esborra les dones com a subjecte juridic la qual cosa afecta la nostra realitat material en molt diversos àmbits: infància, educació, esport, accions polítiques contra el patriarcat, estadístiques, lesbofòbia, ...

Número d'adhesions27

Referència: II-PROP-2022-02-83513
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83513/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83513/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

4 a favor (28.6%)

author-avatar Cristina

A favor  Molt bona l'argumentació. Estic totalment d'acord amb tot el text. Moltes gràcies!

1 en contra (7.1%)

En contra  Totalment en contra d'aquestes aportacions, que esborren del mapa a les dones i homes trans, i els seus drets com a persones. Directament, aquest document va en contra dels DDHH més bàsics.

A favor  

Molt bona l'argumentació. Estic totalment d'acord amb tot el text.
Moltes gràcies!

Conversa amb Francisco Garrobo
En contra  

Totalment en contra d'aquestes aportacions, que esborren del mapa a les dones i homes trans, i els seus drets com a persones. Directament, aquest document va en contra dels DDHH més bàsics.

O no les has llegit, o ets tu el que esborra a les persones transsexuals, i de pas a les dones i a les nenes.

Les propostes neguen la realitat de les persones trans i estableixen el focus en què volem les persones CIS d'elles, i no el que volen les mateixes persones trans.

Utilitzar el terme cis és esborrar la realitat de les dones. Dieu cis per dir que no es trans.
És el mateix masclisme i la mateixa misoginia de sempre.
Per les persones masclistes ser dona no és suficient, per vosaltres sempre hem de ser "lo otro".
Doncs no, les dones som dones, així de simple.

Exacte, totes les dones sou dones, incloses les dones trans... a això es refereix la llei, i això és el que no diuen les aportacions...

I quan diferencio les persones que som CIS de les TRANS, és senzillament perquè no li diré jo a una persona TRANS que és i que no és bo. Elles són les que han de fer aquesta llei, com la LIVG i altres normatives d'avanç feminista, les van impulsar i completar les dones. I com les lleis LGBTI les vam impulsar i completar les persones LGBTI.

Totalmente de acuerdo con tu exposición, Francisco. Esto es algo que muchas "feministas" no quieren ver, y tú se lo has dejado claro.
Muchas gracias por luchar a favor de las personas trans, tanto hombres, mujeres o niños y niñas trans.
La realidad Trans existe, ha existido siempre, y siempre existirá; al igual que el no binarismo.

Biològicament les Trans no són dones. Confoneu el sexe biològic amb el gènere, segons els gustos o psicologia d'un individu. I això no és por convertir en llei perquè borra a les dones biològiques. És un disbarat amb repercussions polítiques partidistes.

I sobretot en el cas tan delicat com són els nens queden en situació d'extrema vulnerabilitat. La identitat de gènere és un discurs normatiu dels governs de torn per vulnerar drets de la dona biológicabi els nens en els fets amb un discurs aparentment modern i reivindicatiu. I els Trans estan sent utilitzats pels lobbys i el capitalisme neoliberal.

Totes les frases que estàs dient, és el que diuen els homes CIS contra la LIVG. Que si coses biològiques de diferències entre dones i homes, que si faran que els nens no tinguin pare i això els hi destrossarà... esteu utilitzant els mateixos discursos que els masclistes per atacar la LIVG. Ull amb aquestes qüestions, que pot ser en comptes de carregar-vos només la llei trans, acabarem amb les lleis feministes i LGBTI...

acabareu*

Per una banda la "terminologia "cis" em sembla discriminatòria. Per altra banda,tantes "etiquetes" dogmàtiques cansen. La realitat material és la realitat, i no es pot negar. Les Trans que s'anomenen dones no són dones, i els Trans que s'anomenen homes no són homes biològics. Negar l'evidència biològica i permetre que cadascú es defineixi pel gènere és un absurd, i els governs i els polítics utilitzen als trans per portar les seves polítiques d'opressió a les dones. És de calaix. La "verborrea" sobre el gènere és una distopía molt de moda en aquest món de capitalisme en descomposició.

Quin és el motiu per dir això? Exactament en què afecta una dona o a un home que una persona trans vulgui figurar com a tal al seu DNI? Els avenços de les dones, de les persones LGBTI i de les persones Trans no fan retrocedir a ningú!

Qué figuri una trans en el DNI i què es digui como li doni la gana és una cosa, però que figuri en el DNI com a sexe femení no es real, i reconèixer el que no és real és perillós, i a efectes jurídics té conseqüències greus el donar les institucions valor superlatiu legal al gènere que no al sexe. A nivel jurídic i de drets civils esborra les dones i els nens, pel seu doble paper d'explorades i oprimides. O sigui anul.la el sexe. Són lleis anticonstitucionals que anteposen als gustos individuals a problemàtiques greus com són la violència masclista, assassinats de dones en mans de les seves parelles, pares, nenes, el SAP, la pederàstia... Lleis que deixen obertes les portes a un Estat totalitari en els fets.

I tot això que dius passa únicament perquè una persona es pugui canviar el seu DNI? Collons quin poder que tenen les persones trans... si el 0,013% de la població pot aconseguir tot això, mare meva quin poder que tenen!!

El divorci anava a posar fi a la família, l'avortament amb els naixements, la LIVG amb els homes, el matrimoni homosexual amb les parelles heteros... la vida i la societat us passarà per sobre, com van fer amb els que deien aquestes coses...

No va per a aquí. Estic dient que confones el gènere amb el sexe, i aquí és on està la discriminació cap a les dones biològiques perquè esborren el seu caràcter de dones explotades i oprimides. Sí no ho entens, "apaga y vámonos". Salutacions

El fet que 500 dones trans puguin viure com volen fa esborrar a les més de 3,7 milions de dones CIS? De veritat estàs dient això?

Estàs fent preguntes que si t'haguessis llegit les aportacions, no faries.
Estàs aquí tan sols per molestar.
Vols fer-nos perdre el temps.

Aporta les teves i deixa'ns treballar.

En vuestras alegaciones, pone: "Al néixer no s’assigna cap gènere,
s’observa un sexe. Es confon per tant, de forma interessada, el sexe i el gènere."

Bien, es cierto que se ve un sexo, y de forma automática se le asigna el género.
Esto es contra lo que luchan las personas Trans y no Binarias. La determinación del género por el sexo.

En ningún momento una mujer trans me ha borrado, ni me borrará, porque siempre he sido y seré yo misma; y estando con mujeres trans, me he dado cuenta de que ellas están a nuestro favor al 100%, negarse a sus derechos es negar a una parte de la sociedad que nos apoya y lucha por todas nosotras.
Me parece que os estáis equivocando, de contra quien hay que luchar y a favor de quien ponerse.
Esta ideología es lo que llaman Terf, o feministas radicales trans excluyentes.
Yo soy feminista, y lucharé por nuestros derechos, pero jamás apartaré de mi a do a quien lucha conmigo y hace frente común, sea mujer, hombre, persona trans o no binaria, eso me da igual.

En lo que dices a nivel personal estoy de acuerdo. Yo también soy yo misma, sin etiquetas. Y que cada una viva su vida desde la libertad y no desde las limitaciones, sobretodo políticas y jurídicas. Por tanto, el borrado de mujeres y derechos de menores lo hacen los políticos, no los colectivos Trans, y tiene consecuencias, sobretodo a nivel de libertad de expresión y derechos civiles. Las teorías Queer y anteponer el gęnero al sexo anula la visión realista de nosotras, como es la opresión de la mujer, en la violencia machista, asesinatos contínuos, paro, precariedad laboral... Eso es lo que tapan con leyes trans, la base real que sufrimos las mujeres día a día. No se pueden hacer leyes según los gustos individuales. En el deporte está causando muchos problemas, e incluso a nivel de libertad de expresión de tu propio ser que no concuerda con el oficial de moda, como en los premios Brit, Adele por declararse mujer y femenina se le tiraron encima los colectivos trans llamándola tránsfoba

Catalunya necesita todas las Voces Feministas para combatir el Borrado de las Mujeres que persiguen las mal llamadas Leyes Trans.
Por la Defensa de las Mujeres y las y los Menores, NO LEYES TRANS q se escudan en la misoginia y el transqueergenerismo para desvirtuar la realidad objetiva.
#SexoNoEsGenero

Totalment d'acord amb les al·legacions de l Alianza contra el borrado de las mujeres

Viva la lucha de las mujeres que combaten el generismo queer impuesto desde las instituciones y que va radicalmente en contra de los derechos de las mujeres, las niñas y los niños.

Todo mi apoyo a las aportaciones de la Alianza Contra el Borrado de las Mujeres. No vamos a consentir que se borre la realidad de las mujeres y se sustituya por algo tan subjetivo como la identidad.

A favor  

Les dones no poden ser esborrades com a subjecte politic ni jurídic.
El generismequeer es la misoginia, el masclisme i l' homofobia disfressada de suposada modernitat.
Més ciència i menys terraplanisme. Respecteu el Parlament , no hi porteu projectes de llei que atempten contra els drets del 51% de la ciutadania i que no tenen cap base científica

Muy buenas las aportaciones de la Alianza contra el borrado de las mujeres. Las personas trans , q vistan y vivan como quieran, tienen todo nuestro respeto y apoyo, pero #sexonoesgenero . Una ley no puede permitir el fraude de esta manera. Hay q distinguir las verdaderas personas trans, de lis “transjetas”, q se quieren aprovechar de esta ley para beneficios personales.

Totalment d'acord amb el text. Moltes gràcies!

Conversa amb Thaïs

No sé si té molt de sentit escriure un comentari en aquesta pàgina ja que la participació és baixíssima perquè està clar que el "borrado de mujeres" és un debat estèril. En qualsevol cas, només vull dir que com a dona cis no em sento esborrada per cap companya de lluita trans i que qualsevol llei que protegeixi els seus drets i la seva dignitat serà benvinguda. El tema del sexe biològic, doncs que voleu que us digui, no sóc una vaca a la que se l'hagi de fer criar. Allunyem "Hazte oír" del feminisme. A mi m'esborren l'heteropatriarcat, la transfòbia i el feixisme.
Molta força a totes les dones trans, ens trobem als carrers!

El què és estèril és el teu comentari, millor dit té molt mala llet. Si creus que és estèril no cal que entris per crear malestar. Una mica de coherència i dignitat. Gràcies

Da la impresión de que una mujer que hace un comentario en contra de lo que piensas, no debe hacerlo.
Eso se llama Dictadura, y en este caso, además es Transfobia.
Este es un espacio libre y democrático donde TODO el mundo tiene derecho a opinar, y tú, Maite, no eres quién para decirle a nadie lo que debe opinar.

Estoy totalmente de acuerdo con Thaïs, el que las personas Trans tengan derechos no significa que las mujeres vayamos a desaparecer, al contrario, creo que nos va a beneficiar ya que es un colectivo que siempre nos ha apoyado y ha luchado con nosotras en defensa de los derechos de las mujeres.

El feminismo es luchar por derechos, no es un enfrentamiento contra todo lo que no sea "mujer biológica". Esa otra lucha que defiendes de forma tan desmesurada, es un machismo de mujeres, o como he oído alguna vez, "Hembrismo" (por contraposición a "machismo").

Seamos feministas y no "hembristas".

No hi ha cap enfrontament entre trans i dones biològiques. No tergiverseu. Són les institucions i el govern qui us utilitza per esborrar els veritables problemes que patim les dones amb el falç discurs del gènere.

Totalment d'acord. Cal acabar amb el gènere i avançar cap a una societat on dones i homes siguin iguals.

Estic totalment d'acord amb el text.
Els dogmes de fe i les creences individuals, així com els desitjos de cada persona no es poden legislar. Les lleis afecten a totes les persones i han de garantir la cohesió social del conjunt, cosa que no s'aconsegueix invalidant jurídicament a les dones.

Conversa amb Patricia_VF
A favor  

Estic d'acord al complert amb les argumentacions étiques i jurídiques de la Alianza Contra el Borrado de las Mujeres. Espanya és signatari del Conveni d'Estambul que defineix gènere com "los papeles, comportamientos, actividades y atribuciones socialmente construidos que una sociedad concreta considera propios de mujeres o de hombres". És a dir, gènere són estereotips sexistes i masclistes. Per tant, protegir jurídicament la "identitat de gènere" i la "expressió de gènere" implica de facto la protecció jurídica del patriarcat. Amb la protecció legal de la "autodeterminació de l'identitat de gènere", sense cap mena de garantía, qualsevol masclista pot fer ús de la llei i dir que és dona. Questionar aquest masclista que es diu dona serà transfobia. Qui digui que això no passarà, està dient mentides. La protecciò jurídica de la "autodeterminació de l'identitat de gènere" és un asalto a les lleis d'igualtat, és misoginia, és odi envers les persones homosexuals i desprotegeix nens i nenes.

Millor explicat, impossible!.

Conversa amb Vanguardia Feminista
A favor  

A Vanguardia Feminista estem unides amb l'objectiu de frenar l'envit del patriarcat, es presenti sota la forma que es presenti. Al segle XXI, el patriarcat es manifesta encarnat en els postulats queer i les identitats de gènere sentit, que suposen un retrocés històric en tots els avenços que el moviment polític d'alliberament de totes les dones ha aconseguit en els darrers gairebé quatre segles de lluita . Les “identitats de gènere sentit” fossilitzen i essencialitzen els diversos estereotips sexistes que sustenten totes les cultures patriarcals i que s'imposen a totes les dones per oprimir-les. Les lleis d'identitat de gènere sentit, o "d'autodeterminació del gènere” o “autodeterminació del sexe”, protegeixen jurídicament els estereotips sexistes. Les conseqüències de legislar sobre la base d'identitats genèriques, sota el mantra de la diversitat i la inclusivitat, tenen efectes catastròfics en els drets de totes les dones, en les infàncies i també per a les persones amb disforia.

Totalment d'acord, companyes. Molt ben explicat.

Absolutamente de acuerdo en que no debe sustituirse la categoría sexo por el concepto identidad de género, ya que las consecuencias jurídicas, entre otras de otra índole, no deben ser ignoradas, mucho menos en una sociedad implicada y preocupada por las desigualdades que sufren la mujeres aún a día hoy. Se han introducido en estos últimos tiempos conceptos como los de "identidad de género" que se han asumido como válidos que, como ciudadana, rechazo. El género implica para las mujeres toda la opresión que nuestras antecesoras vivieron y nosotras aún sufrimos, por lo que una imposición de identidad de género, no es que no la comparta, sino que la rechazo y niego profundamente. Es el candado que cierra nuestras jaulas. La expresión de nuestra apariencia externa debe ser diversa sin que sea encorsetada en categorías y la expresión de nuestro carácter es un derecho propio tan diverso como personalidades existen. Por tanto, deben buscarse soluciones reales para las personas transexuales.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...