" class="part-icon-bars">

Projecte de decret de les metodologies de càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i l’anàlisi de la vulnerabilitat front els impactes del canvi climàtic en l’avaluació ambiental de plans i programes

Consulta pública prèvia al Projecte de decret relatiu a l’establiment de metodologies que facilitin el càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i l’anàlisi de la vulnerabilitat front els impactes del canvi climàtic en els procediments d’avaluació ambiental de plans i programes que es desenvolupin a Catalunya.

Phase 2 of 2
Fase de tancament 18/04/2019 - 31/05/2019
Process phases
Help

They are spaces for dialogue between citizens and the Administration, where you can contribute your opinions, needs, proposals and expectations.

Increase your participation through the mechanisms available to you!

Close help

About this process

This process belongs to Regulation

En el cas de l’avaluació ambiental de plans i programes es disposa ja d’una certa experiència en la realització de càlculs d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle així com també de l’anàlisi de la vulnerabilitat en plans i programes. Per tant aquesta consulta té com objectiu conèixer quina ha estat l’experiència dels diferents actors, quines han estat les principals dificultats o barreres que s’han trobat per a poder incloure aquesta informació, o com creuen que s’ha d’orientar l’aplicació d’aquest mandat legal inclòs a la Llei 16/2017, d’1 d’agost, del canvi climàtic.

Així mateix, la consulta pública pot aportar diferents aproximacions tècniques sobre quin hauria de ser l’abast tècnic dels càlculs i quins han de ser els factors d’emissió emprats, quines fases de la planificació hauria d’abordar, la consideració d’un ventall més ampli de sectors emissors de gasos amb efecte d’hivernacle o bé noves metodologies d’anàlisi territorialitzades de la vulnerabilitat front als impactes del canvi climàtic.

Mecanisme de participació: Debat obert

Per promoure les aportacions, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat proposa algunes preguntes concretes que podrien enriquir l’anàlisi posterior:

  1. Quin considereu que hauria de ser l’abast del càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de plans, programes?
  2. Fins a dia d’avui, els mètodes de càlcul d’estimació d’emissions han focalitzat el seu abast en les fases de l’etapa de vida útil, funcionament i desplegament del pla, programa. Creieu necessari ampliar l’abast dels mètodes de càlcul a l’impacte durant les fases d’urbanització i de construcció? Quines metodologies estandarditzades proposeu?
  3. La Llei 16/2017, d’1 d’agost del canvi climàtic, en el seu art. 27.c) determina que l’anàlisi d’emissions ha d’incloure l’impacte de la mobilitat generada, dels consums energètics del cicle de l'aigua i dels residus, i dels consums energètics dels usos residencials i terciaris. Considereu que caldria completar aquesta anàlisi d’emissions amb algun altre sector emissor?
  4. Creieu necessari incorporar a les metodologies existents l’impacte en emissions de la pèrdua de capacitat d’embornal i segrest de carboni de sòls forestals i/o agrícoles afectats pel desenvolupament del pla, programa? Disposeu de dades i factors d’emissió territorialitzats per sòls forestals i agrícoles?
  5. Quant a la vulnerabilitat territorial als impactes del canvi climàtic, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic disposa d’una primera metodologia que estudia l’impacte de l’increment de temperatura a cada municipi i la vulnerabilitat per sectors socioeconòmics i sistemes naturals. Coneixeu altres mètodes d’anàlisi per avaluar la vulnerabilitat front a d’altres impactes del canvi climàtic ( alteració del regim de precipitació, sequeres, augment de fenòmens extrems com onades de calor i pluges torrencials, pujada del nivell del mar...)?

Propostes See all proposals (6)

  • Created at
    16/04/2019
  • 2
  • Comments count: 0
  • Created at
    16/04/2019
  • 2
  • Comments count: 0
  • Created at
    16/04/2019
  • 2
  • Comments count: 0
Mes des de d’un punt de vista d’estimació directa: tenim els estudis fenològics i les seves...
See all proposals (6)
Who participates Dirigit al conjunt de ciutadans i organitzacions. I especialment, a les entitats del sector públic amb competències sobre la planificació del territori i urbanisme, planificació sectorial (energètica, transport, mobilitat i infraestructures, aigua, residus, medi natural, salut, turisme, agricultura i regadius...), diputacions i ens locals, així com consultores ambientals i centres de recerca.
Department Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Has summary unit No
Start date February 28, 2019
End date May 31, 2019
Reference: II-PART-2019-02-222

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/emissions-gasos-hivernacle/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/emissions-gasos-hivernacle/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Statistics

1

Participants

178

Followers

6

Proposals

12

Endorsements