" class="part-icon-bars">

L’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública obre un procés participatiu per l’elaboració de l’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya

Fase 3 de 4
Procés participatiu 15/07/2019 - 15/10/2019
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

A partir del primer esborrany del document, el Govern obre un procés participatiu per permetre a totes les persones i entitats interessades fer-hi aportacions amb l’objectiu que quedin recollides en el document definitiu

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Intel·ligència Artificial (IA) forma part destacada d’una revolució tecnològica que provocarà una transformació notable en la societat i l’economia. Catalunya ha de desenvolupar i executar una estratègia al respecte que permeti fer d’aquesta transformació una important contribució a la societat i al teixit empresarial i econòmic de tot el territori.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un document de bases de l’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya que desplegarà un programa d’actuacions específiques per enfortir l’ecosistema d’Intel·ligència Artificial existent a Catalunya al voltant dels següent eixos: 

Ecosistema: impulsar un model de governança transversal que doni suport al desenvolupament d’un ecosistema de IA coordinat i connectat amb el món.

Recerca i Innovació: potenciar la recerca i innovació mitjançant l’aplicació d’instruments específics i l’establiment de sinergies entre l’administració, centres de recerca i innovació especialitzats i organitzacions usuàries intensives en Intel·ligència Artificial.

Talent: crear, atraure i retenir el talent especialitzat que impulsi el desenvolupament de solucions d’IA i la transferència de coneixement cap a la societat, a la vegada que capacita la ciutadania i els professionals d’altres sectors per fer front al seu impacte.

Infraestructures i Dades: disposar de les infraestructures necessàries per al desenvolupament de la IA i facilitar l’accés segur a les dades públiques i privades. 

Adopció de la IA: impulsar la incorporació de la IA com a tractor d’innovació en l’administració i en sectors estratègics com l’agroalimentari, la salut i el benestar, el medi ambient, la mobilitat, el turisme, la cultura i la industria, entre altres.

Ètica i Societat: promoure el desenvolupament d’una intel·ligència artificial ètica, que respecti la legalitat vigent, sigui compatible con les nostres normes socials i culturals, i estigui centrada en les persones.

El que es decideix El contingut de l'estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Generalitat de Catalunya
Qui hi participa Ciutadania i entitats del sector
Com es decideix Amb un procés participatiu
Departament Departament d'Empresa i Treball
Unitat promotora Secretaria de Polítiques Digitals
Disposa de retorn No
Data d'inici 15 de Juliol de 2019
Data de finalització 15 de Octubre de 2019
Referència: II-PART-2019-07-247

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiaIA/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiaIA/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>