Segona sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
NOVA DATA!
Sessió en línia per debatre sobre la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica (preservant i restablint els recursos naturals), assolir un model alimentari basat en la bioeconomia circular (que garanteixi la sostenibilitat econòmica de tota la cadena alimentària), i orientar el sistema cap a un major grau d’auto-proveïment alimentari.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzaten les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims messos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C5_007_Impulsar accions a l'espai públic relacionades amb l'alimentacióC5_021_Reduir el malbaratament alimentariC5_040_Conscienciar sobre la importància de substituir els conreus ramaders per diversificar les especiesC5_053_Reducció del malbaratamentC5_039_Eliminar, si es pot, l’ús de maquinaria pesadaC5_033_Desincentivar la producció d'aliments orientada a l'exportacióC5_019_Valorar la disminució d'externalitats ambientals de les varietats productives localsC5_036_Retirar les subvencions per a l’explotació animalC5_037_Fer cultius basats en la permaculturaC5_003_Fomentar l'ús de productes de proximitaC5_001_Visibilitzar el valor afegit del comerç de proximitatC5_002_Prioritzar el producte de proximitat - km.0C5_004_Fomentar els productes de temporadaC5_005_Preus accessibles per a tothom dels productes de temporada i del territoriC5_006_Preu just en tota la cadena alimentàriaC5_008_Foment d'horts comunitarisC5_009_Horts escolars per autoabastiment de menjadorsC5_010_Afavorir/crear xarxa entre els productors localsC5_011_Promoure relacions d'intercanvi de coneixementC5_012_Afavorir/crear connexions més directes entre productors locals i consumidorsC5_013_Afavorir xarxes de consum localC5_014_Informació al consumidor final de l'origen del producteC5_015_Implementar resultats d'estudis sobre varietats adaptadesC5_016_Plataforma permanent de consulta sobre estratègies i accions de millora relacionada amb la producció sostenibleC5_017_Educació alimentàriaC5_018_Repensar els escorxadors petits d'àmbit comarcalC5_022_Afavorir sistemes circulars de produccióC5_024_Incrementar l'ús d'energies renovablesC5_025_Passar d'un model de ramaderia intensiva a extensiva i/o granges regenerativesC5_026_No donar ajuts a producció de productes amb petjada ecològica importantC5_027_Afavorir/premiar sistemes com la PermaculturaC5_028_Fomentar i incentivar producció ecològica i de proximitatC5_030_Reconvertir les indústries actuals a activitats amb menor impacteC5_031_Promoure recerca sobre relació model de producció i territoriC5_034_Incentivar zones de producció local en zones ruralsC5_038_Treballar amb nous conceptes d’agricultura com són els “food forest”.C5_041_Alimentació saludable per a totesC5_042_Promoció de cultius diversosC5_043_Facilitar l'accés a la terra creant un Banc de terresC5_044_Donar incentius per conrear aliments de forma agroecològicaC5_045_Anar implementant localment alternatives al model general de cultiu que incloguin plantes autòctones, fauna i flora salvatges, diversitat...C5_046_Reduir, penalitzar o prohibir l'ús de productes químics i fitosanitarisC5_047_Recuperar varietats de plantes locals i diversesC5_048_Que la normativa i les inspeccions siguin més estrictes amb el benestar dels animals.C5_050_Respectar la naturalitat dels marges dels camps.C5_052_Facilitar la venta directa del productorC5_054_Fer campanyes educatives per reduir el malbaratamentC5_056_Incentivar fiscalment la producció agricola i ramadera amb poc impacte ambiental.C5_058_Introduir els cultius aquapònicsC5_029_Reduir emissions d'efecte hivernacle reduint la producció de carnC5_020_Reduir l'impacte ambiental que genera la importació i exportació d'alimentsC5_023_Reduir residus mitjançant la recollida selectiva de fracció orgànica domèstica i industrialC5_032_Facilitar la comercialització de productes produits al territoriC5_035_Sancionar la importació de pinsos i ferratgesC5_049_Revertir els efectes de la concentració parcel·lariaC5_051_Limitar el nombre de ruscs per explotacióC5_055_Disminució progressiva de la producció intensivaC5_057_Eliminar la pesca d’arrossegamentInforme de la sessió 08_Eix_1Descarregar fitxerInforme resum de la sessió de debat en línia 08 sobre l'Eix 1, del dia 1 de juliol de 2020Acta de la trobada
Com que la sessió de debat en línia del dia 15 de juny va exhaurir les places, es va habilitar una segona sessió per treballar l’eix 1: Com aconseguir un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular. Es va realitzar el dimecres 1 de juliol, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Compartir