" class="part-icon-bars">

Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q)

#estrategiacatalanadocupacio Procés participatiu amb les entitats que conformen el Sistema d’Ocupació de Catalunya

Fase 3 de 4
Resultats 05/12/2020 - 22/02/2021
Fases del procés

D - Repte 10: Disminuir la bretxa digital i analitzar de forma crítica el canvi digital

26/11/2020 18:57  

Concreció del repte:

 • Dedicar recursos a la formació i dotació d’eines a les persones envers les noves tecnologies i el sector digital, millorant les capacitats de treball en un entorn cada cop més virtual.
 • Fomentar l’adquisició de competències digitals en l’àmbit rural
 • Analitzar els canvis cap a la virtualitat de les accions formatives, donat que la presencialitat també té un valor i certs avantatges (com la proximitat o la possibilitat d’accés de persones que queden fora de l’àmbit digital). En aquest procés cal analitzar si el pas a digital és rendible tant social com econòmicament.
 • Considerar que hi ha formacions molt tècniques que necessàriament han de tenir una part presencial.
 • Atendre la bretxa digital dels col·lectius més vulnerables i tenir cura de no deixar a persones fora del sistema pel fet de tenir dificultats en relació a les noves tecnologies. Hi ha persones que per molts recursos que es posin en la formació digital, serà difícil que puguin adquirir les competències necessàries.
 • Facilitació de l’accés a recursos TIC (hardware/software) per a reduir l’escletxa digital
 • Cal assegurar la disponibilitat no només d’implements tecnològics i connexió a Internet per les formacions virtuals, sinó també d’espais (per exemple, biblioteques).
 • Aprofitar les potencialitats de la formació digital (conciliació, menys desplaçaments, etc.).
 • Ajudar a les entitats que fan formació a fer la transformació al format digital.


Iniciatives:

 1. Accés garantit a dispositius i recursos tecnològics
 2. Accés garantit a la connectivitat a tot el territori
 3. Formació en noves tecnologies

Trobades relacionades:

(D) Debat per videoconferència sobre l'Eix 4 - Apoderament de les persones treballadores i el sistema d'ocupació de Catalunya
29 Octubre 2020
12:00 - 14:30
Es tracta d'una sessió de debat en línia utilitzant videoconferència en que es vol debatre sobre l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q). Es tracta d’una reunió virtual, per la qual cosa no s’indica cap adreça física. Cal inscriure's prèviament. En aquesta sessió es treballarà de manera més específica l’eix de debat 4, sobre l’Apoderament de les persones treballadores i el sistema d’ocupació de Catalunya, al voltant dels dos àmbits de debat següents: • Inserció i transicions laborals • Acompanyament continuat a les persones treballadores no demandants d'ocupació Algunes de les preguntes que guiaran aquest debat són: • Quines necessitats i reptes planteja el mercat de treball en relació als treballadors i les treballadores? • Quines iniciatives es podrien dur a terme des del sistema d’ocupació per donar resposta a aquests reptes? • Quins serveis ha d’oferir el Sistema Públic d’Ocupació? Com s’han de prioritzar aquests serveis?
Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-11-79972
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiacatalanadocupacio/f/2968/proposals/79972/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiacatalanadocupacio/f/2968/proposals/79972/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...