" class="part-icon-bars">

Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q)

#estrategiacatalanadocupacio Procés participatiu amb les entitats que conformen el Sistema d’Ocupació de Catalunya

Fase 3 de 4
Resultats 05/12/2020 - 22/02/2021
Fases del procés

Concreció del repte:

  • Es planteja que la comarca no és el nivell territorial que millor pot respondre a les necessitats territorials en la definició de les estratègies.
  • Hi ha municipis prou grans que plantegen la pertinència de tenir una estratègia territorial pròpia, mentre que altres territoris més petits no volen veure’s absorbits per aquests municipis tan grans.
  • Tenir en compte la diferent disponibilitat de recursos en el territori – la major part dels recursos humans, econòmics, la presència d’entitats o sindicats, es troben en ciutats grans o capitals.


Iniciatives que il·lustren el repte:

  1. Estratègies territorials que tinguin en compte la realitat del territori – p. ex. les particularitats de les conques o de les cadenes de valor.
  2. Lideratges compartits.
  3. Prevenció de desequilibris en les col·laboracions en les estratègies territorials - treballar en correctes correlacions de forces.
  4. Concreció de les bases de la concertació i el seu desplegament.
  5. Concreció del paper de coordinació per part del SOC.
  6. Abordatge de les necessitats específiques del territori de Barcelona per raó de la major presència d’agents però també de la seva relació amb tot el territori i del major rati d’intervenció – que va més enllà de la pròpia ciutat.
  7. Espais de coordinació que vinculin l’estratègia de Barcelona amb la resta de l’Àrea Metropolitana.
  8. Anàlisi de les cadenes de valor estratègiques de cada territori.
  9. Programes / estratègies territorials de més llarga durada per a treballar més a llarg termini.
  10. Nodes supralocals per a la coordinació de les estratègies.
  11. Concreció, des del territori, de les necessitats a cobrir

Trobades relacionades:

(E) Debat per videoconferència sobre l'Eix 5 - Cooperació i territorialització en el sistema d'ocupació de Catalunya - Barcelona ciutat i Àrea Metropolitana (Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat)
03 Novembre 2020
12:00 - 14:30
Les inscripcions per a aquesta trobada es troben tancades. Gràcies per la vostra participació. Es tracta d'una sessió de debat en línia utilitzant videoconferència en que es vol debatre sobre l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q). Es tracta d’una reunió virtual, per la qual cosa no s’indica cap adreça física. Cal inscriure's prèviament. En aquesta sessió es treballarà de manera més específica l’eix de debat 5, sobre Cooperació i territorialització en el sistema d’ocupació de Catalunya, al voltant dels dos àmbits de debat següents: Algunes de les preguntes que guiaran aquest debat són:
Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-12-79988
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiacatalanadocupacio/f/2968/proposals/79988/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/estrategiacatalanadocupacio/f/2968/proposals/79988/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...