Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració d'un Avantprojecte de llei sobre mutualitats de previsió social

Consulta pública prèvia a l'elaboració d'un Avantprojecte de llei pel qual es modifica la Llei 10/2003, de 13 de juny, sobre mutualitats de previsió social

Fase 2 de 2
Retorn 12/06/2022 - 11/07/2022
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

L’objectiu de la consulta és l’actualització del marc normatiu aplicable a les mutualitats de previsió social subjectes a supervisió de la Generalitat, atès que, des de l’entrada en vigor l’1 de gener de 2016 del marc conegut com a Solvència II, la Llei actualment vigent ha quedat desfasada.

Objectiu

L’objectiu d’aquesta consulta és conèixer quins aspectes considera el conjunt de la ciutadania que han de ser incorporats o, si escau, modificats en la Llei 10/2003, de 13 de juny, sobre mutualitats de previsió social.

En concret, volem saber quins problemes relacionats amb les mutualitats de previsió social els preocupen, quines mancances presenta la regulació actual o quins són els temes en què el Departament competent en matèria de mutualitats de previsió social i, en particular, l’òrgan encarregat de la supervisió i control d’aquestes, ha d’estar especialment sensibilitzat.

L’actualització normativa prevista hauria de comportar una consolidació de la composició, organització i funcionament dels òrgans de govern i d’altres tipus que han de tenir aquetes entitats, a més d’un increment de la seguretat jurídica en la tramitació dels procediments administratius de les entitats supervisades, tot seguint en la línia de foment del mutualisme iniciada amb les normes objecte de modificació, tenint sempre present la finalitat de salvaguarda dels drets i interessos de les persones vinculades a aquestes entitats mitjançant un reglament o contracte d’assegurança.

Resulta convenient conèixer l’opinió, entre d’altres subjectes, de les entitats asseguradores afectades sobre la necessitat de dur a terme l’actualització i adaptació de la normativa que els resulta d’aplicació, en aquest cas, via modificació de la Llei 10/2003, de 13 de juny, en especial en relació amb la necessitat de modificar la composició, organització i funcionament dels òrgans de govern i d’altres tipus que han de tenir dites entitats, i sobre la tramitació dels procediments administratius de les entitats supervisades. Així com conèixer propostes de millora de l’eficàcia de les disposicions vigents per garantir els drets de les persones associades.

Preguntes per centrar les aportacions

  1. Considereu que cal actualitzar la normativa sobre mutualitats de previsió social i adequar-la a la nova realitat social i econòmica?
  2. Quins dels aspectes relatius a requisits per constituir una mutualitat de previsió social; composició i funcionament dels diversos òrgans d’aquests entitats; règim econòmic de les mutualitats; operacions societàries -fusions, cessions de cartera de contractes, etc.- i dissolucions, i facultats supervisores de la Generalitat, creieu que han de ser millorats?. En cas afirmatiu, en quin sentit?
  3. Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu? 
  4. Considereu que els mecanismes actuals de protecció a les persones assegurades, així com els drets i obligacions de les persones associades previstos en la Llei 10/2003, de 13 de juny, sobre mutualitats de previsió social són suficients? En cas contrari, indiqueu quins d’aquests mecanismes s’haurien de revisar i en quin sentit.
  5. Hi ha algun aspecte que no s’ha tingut en compte en la qüestió anterior i que hauria de ser valorat per l’Administració de la Generalitat?

D’altra banda, hi ha possibilitat d’expressar l’opinió sobre qualsevol altre aspecte relacionat amb la proposta de norma en l’àmbit de les relacions de consum mitjançant la bústia genèrica de suggeriments.

Documentació addicional

Llei 10/2003, de 13 de juny, sobre mutualitats de previsió social.

Decret 279/2003, de 4 de novembre, de desplegament de determinats aspectes de la Llei 10/2003, de 13 de juny, sobre mutualitats de previsió social.

Propostes Veure totes les propostes (4)

Adjuntem alegacions a la Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’Avantprojecte de llei de la...
S'adjunta document pdf on es respon al qüestionari
Adjuntem escrit d'al.legacions en relació a la Consulta pública prèvia a l'elaboració de...
Veure totes les propostes (4)
Qui hi participa La consulta és oberta a la ciutadania en general i, en especial, a les mutualitats de previsió social i altres entitats asseguradores amb domicili a Catalunya, supervisades per la Generalitat.
Departament Departament d'Economia i Finances
Unitat promotora Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor
Disposa de retorn
Data d'inici 12 de Maig de 2022
Data de finalització 11 de Juliol de 2022
Referència: II-PART-2022-04-494

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/llei-mutualitats-previsio-socia/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/llei-mutualitats-previsio-socia/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

3

Participants

31

Seguidores

4

Propostes

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes