" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Fases del procés

Dipòsits col·leccions paleontològiques

22/01/2024 13:18  

La nova Llei de Patrimoni hauria de contemplar la possibilitat legal de què determinats centres d'estudis i institucions públiques puguin esdevenir dipòsits definitius de les col·leccions paleontològiques que gestionen. Uns centres d'estudi que, tot i no ser museus oficials reconeguts, compleixen els requeriments de conservació, manteniment, difusió i accés als professionals. Això facilitaria la regularització d'un repertori paleontològic important.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2024-01-88238
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88238/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88238/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Montserrat, la normativa actual és molt clara. Només poden tenir dipòsits definitius amb materials paleontològics els museus registrats per la Generalitat. La realitat es que moltes institucions com per exemple centres d'interpretació, col·leccions visitables, universitats, escoles, i particulars tenen importants col·leccions de paleontologia. Per això jo proposava fer el mateix que a Argentina i establir un registre de col·leccions de paleontologia de Catalunya, per tal que els propietaris o els gestors les puguin tenir, però sobre tot no es perdin quan aquell col·lectiu que les va iniciar desapareixi o el propietari/a ja no estigui entre nosaltres. Pensa que amb dades que tenia l'any 2012 el patrimoni paleontològic moble (col·leccions) es situava ja a l'entorn dels 800.000 exemplars. Una xifra aproximada i que segur que em vaig quedar curt.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...