" class="part-icon-bars">

Consulta pública previa sobre la ley de Transición Energética de Catalunya y transformación del Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica El objetivo de la consulta es disponer de las propuestas y aportaciones de la ciudadanía respecto a la definición de estrategias que hagan posible desarrollar un nuevo modelo energético basado cien por cien en energías renovables en el horizonte 2050.

Fase 1 de 1
Introducción 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del proceso

Establir una ratio arbres/habitant obligatòria pels municipis de Catalunya

15/01/2020 09:52  
Rechazada
La pressió d'habitants a l'AMB està perjudicant la superficie destinada a espais verds. Augmentar la cobertura arbòrea a les ciutats, no només milloraria l'absorció de contaminants, CO2 i soroll, sinó l'habitabilitat d'alguns barris més degradats. La nova Agència podria establir una ratio de número d'arbres per habitant censat (seguint recomanacions de l'OMS) que haurien de complir tots els Ajuntaments de Catalunya amb recursos propis (plantacions) dins la seva àrea municipal.

Esta propuesta ha sido rechazada porque:

Este tipo de medidas o acciones de adaptación al cambio climático no forman parte del ámbito de actuación de esta ley. Por otra parte, esta ley recogerá el concepto de vía verde en las ciudades y el concepto de ciudad resiliente. Todas las actuaciones definidas tienen el objetivo de disminuir las emisiones en todo el territorio.

Lista de adhesiones

2 Apoyos
Número de adhesiones1

Referencia: II-PROP-2020-01-78045
Versión 1 (de 1) ver otras versiones

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78045/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78045/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentarios más votados

0 a favor (0.0%)

No se han encontrado comentarios con votos

0 en contra (0.0%)

No se han encontrado comentarios con votos

Detalles del comentario

Estás viendo un solo comentario

Ver todos los comentarios

Conversación con Jordi Bañeres Barril

La població d'arbres en el mateix municipi resulta impossible, per ex. a tota l'AMB.
En aquest cas, seria qüestió de repoblar en un municipi amb el qual s'hagi establert un vincle d'apadrinament. (En línia, per ex, amb el bosc de ribera al Llobregat apadrinat per la UPC).

Precisament, fer-ho al mateix municipi és l'objectiu i el repte: que en espais massa densament poblats hi hagi l'obligatorietat d'augmentar la cobertura d'arbres. Es tracta de guanyar en verd i reduir paviment, asfalt, aparcaments, habitatges... Si enlloc d'Hospitalet plantem arbres al Montseny, perd el sentit. Seria com les compensacions de CO2 que es fan a Mèxic (o al país llatinoamericà on sigui més barat) de les emissions que es generen a Catalunya.

Cargando los comentarios ...