" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Establir una ratio arbres/habitant obligatòria pels municipis de Catalunya

15/01/2020 09:52  
Rebutjada
La pressió d'habitants a l'AMB està perjudicant la superficie destinada a espais verds. Augmentar la cobertura arbòrea a les ciutats, no només milloraria l'absorció de contaminants, CO2 i soroll, sinó l'habitabilitat d'alguns barris més degradats. La nova Agència podria establir una ratio de número d'arbres per habitant censat (seguint recomanacions de l'OMS) que haurien de complir tots els Ajuntaments de Catalunya amb recursos propis (plantacions) dins la seva àrea municipal.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

Aquest tipus de mesures o accions d'adaptació al canvi climàtic no formen part de l'àmbit d'actuació d'aquesta llei. Per altra banda aquesta llei recollirà el concepte de via verda a les ciutats i el concepte de ciutat resilient. Totes les actuacions definides tenen l'objectiu de disminuir les emissions a tot el territori.

Llistat d'adhesions

2 Suports
Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2020-01-78045
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78045/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78045/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Precisament, fer-ho al mateix municipi és l'objectiu i el repte: que en espais massa densament poblats hi hagi l'obligatorietat d'augmentar la cobertura d'arbres. Es tracta de guanyar en verd i reduir paviment, asfalt, aparcaments, habitatges... Si enlloc d'Hospitalet plantem arbres al Montseny, perd el sentit. Seria com les compensacions de CO2 que es fan a Mèxic (o al país llatinoamericà on sigui més barat) de les emissions que es generen a Catalunya.

Carregant els comentaris ...