" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Fase 3 de 3
Retorn 03/12/2021 - 04/05/2022
Fases del procés

Canvi de model d'accés al carnet de Guia Turístic Habilitat

17/11/2021 20:20  
La Generalitat hauria de tornar a posar l'examen de guia turístic oficial: és un coladero de guies, que es treuen els carnets en autonomies de pandereta, que amb 10 temes o 15, ja tenen l'examen fet, o ni això, com l'Aragó, que amb un treball sobre art, et regalava el carnet. Per altra banda, s'hauria de vigilar quis certificats de llengua catalana aporten els guies per poder-ho ser. És una vergonya la quantitat de guies que no parlen català i en canvi tenen l'habilitació.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2021-11-82964
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82964/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82964/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (100.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Anabel
En contra  

El que no era viable era la mena d'oligopoli que existia abans de la nova habilitació. Quedaven 4 guies oficials i hi havia una manca important de gent jove habilitada. La nova forma d'acreditació permet, com a mínim, que les persones joves formades en turisme i amb coneixement d'idiomes tinguin un reconeixement i una habilitació que els permeti treballar com a guies, ja sigui de forma independent o per a altres empreses. La formació i els coneixements han de venir donats per l'empresa on es treballi o per iniciativa pròpia en cas de ser guia autònom.

Discrepo totalment. Guia Turístic i Llicenciat en Turisme no és el mateix, tampoc un grau en turisme ha de ser igual a guia turístic. Si hi ha molta gent jove sense carnet, el que s'ha de fer és fer més exàmens d'habilitació. La formació i els coneixements els ha de tenir el guia turístic, no els hi ha de donar cap empresa o tenir-los per iniciativa pròpia...que és això d'iniciativa pròpia? el carnet de guia és un element de prestigi, de qualitat i de distinció, no una cosa que te qualsevol persona simpàtica, jove i internacional. El carnet ha de ser una cosa lligada a la gent de Catalunya, i han d'actuar com ambaixadors de Catalunya, no ha de ser com un tràmit administratiu per poder circular per carrer...no estic d'acord. Si els escoles de turisme no saben que fer amb la seva existència, llavors el problema és perquè existeixen avui en dia: potser estan mal enfocades o potser el tipus de títolació que donen no serveix de gaire. Però això no comporta liberalitzar el carnet de guia.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...