Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

#LleiParticipa Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 13/03/2023 - 31/03/2023
Fases del procés

Participació transversal intergeneracional i intercultural des de les comunitats municipals

09/11/2022 19:20  
Acceptada

Perquè les persones participin, la base és la confiança en el sistema i la seva normativa. La llei és una oportunitat per a fer creïble que l'administració catalana, des de la Generalitat fins als municipis, respecten l'opinió de cadascuna de les persones residents a Catalunya, sense discriminació per la seva edat, el seu origen, la seva cultura, les seves creences, la seva identitat de gènere, la seva llengua materna o qualsevol altra diferència en la diversitat i pluralitat del nostre país.

Els consells participatius han de comptar amb la presència de la mes àmplia representació de la composició real de cada comunitat, segons l'anterior.

A més, la transformació, per a ser creïble, ha de ser transversal i transparent, trencant la freqüent estructura de guetos culturals que s'estableixen en les grans urbs, generalment, per afinitat d'idioma, hàbits i tradicions.

Els centres cívics, siguin de la Generalitat, municipals o d'entitats privades, han de veure's obligades a obrir les seves portes sense discriminació per les diferències, permetent així que es coneguin les persones que resideixen en proximitat.

L'atenció al serveis públics també han d'anar per aquest mateix camí de atenció sense discriminació per les diferències g'edat i/o de cultura de la persona que demana informació, suport o un servei.

Solament amb una xarxa de consells participatius de base, segons aquest model, serà efectiu el funcionament d'un consell participatiu a nivell de Catalunya. El país no pot estar regit solament per a Barcelona i l'àrea metropolitana. El territori, amb els seus micropobles existeixen i té dret a opinar, participant.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La llei contemplarà, com a principi, la diversitat i la inclusió de totes les persones en les polítiques de participació, sense cap discriminació per raó d'origen, sexe, opció sexual, etc. A partir d'aquestes previsions, hauran de ser les administracions impulsores dels diferents mecanismes de participació les qui implementin mesures concretes als seus equipaments i espais per materialitzar aquestes previsions.

Referència: II-PROP-2022-11-85893
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85893/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85893/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

1 a favor (100.0%)

A favor  Sobretot, no menyspreciar a les persones joves i grans en la transformació del actual model de societat. L'edatisme és una altre forma de discriminació com la xenof`bia o el racisme. Som diferents, cadascun amb la seva identitat irrepetible. Auixó ens fa ùniques com a persones i com a comunitat diversa i plural. Catalunya, gresol de identitats i cultures !!!!

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Carregant els comentaris ...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes