Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
Fomentar un acord professional entre agents sanitaris per establir el requisit d’utilitzar preferentment el català en l’atenció sociosanitària
Augmentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit sanitari a través d’un ampli acord entre col·legis professionals, sindicats i societats científiques per establir un protocol d’actuació quant a l’atenció dels pacients en català. L’objectiu de l’acord és conscienciar que el català és l’idioma de prestigi social i professional a Catalunya i l’ús per part del personal sociosanitari és necessari per desenvolupar-se professionalment.
Aquest protocol de bones pràctiques hauria d’establir l’ús preferent del català com a llengua d’interacció des de l’inici de tota conversa i únicament canviar la llengua en cas que el pacient expliciti dificultats de comprensió. Així doncs, mantenint la llengua al llarg del temps es podria adquirir un hàbit de conversa entre el conjunt dels professionals.
Per tal d’implementar el protocol amb garanties, caldria facilitar la formació a les persones que no entenen el català i establir un marge temporal raonable i acotat en el temps abans d’aplicar el protocol. També es proposaria dona a conèixer als pacients els seus drets lingüístics i les bones pràctiques d’atenció acordades així com oferir un full de reclamacions a qui no s’hagi pogut expressar en català per supervisar el compliment de l’acord.
Encuentros relacionados:
Sessió deliberativa. Eix 8. Salut i atenció sociosanitària (En línia)
Reportar contenido inapropiado
Este contenido no es apropiado?
0 comentarios
Cargando los comentarios ...
Deja tu comentario
Inicia sesión con tu cuenta o regístrate para añadir tu comentario.
Cargando los comentarios ...