Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
Changes at "Comentaris i propostes en relació a la sessió deliberativa de salut i l'atenció sociosanitària"
Title
- +{"ca"=>"Comentaris i propostes en relació a la sessió deliberativa de salut i l'atenció sociosanitària"}
Body
-
+["
AUTORIA: Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat)
CONTINGUT: Respecte als conceptes i idees que van sorgir en la sessió deliberativa de salut i l'atenció sociosanitària us fem una sèrie de comentaris i propostes.
Per una banda, proposem que quan s'incorpori un treballador a la sanitat pública es doni un termini de tres mesos per entendre el català, de la mateixa manera que hi ha un període de prova per valorar les capacitats.
Per altra banda, que el coneixement del català esdevingui un mèrit per entrar a treballar en la sanitat pública. Patim una escassedat de candidats en certs perfils, però, en canvi, hi ha altres perfils que aquesta escassedat no hi és, fomentem el coneixement del català de la plantilla de treballadors per fomentar el seu ús. De la mateixa manera, ens sembla una bona eina posar a l'abast de la població el màxim de material en català, així com puguin ser els vídeos de la sala d'espera o informació variada, d'aquesta manera estem creant un ambient favorable. Tanmateix, s'ha d'exigir d'entrada al professional sanitari parlar català sempre que la situació ho permeti, tenint en compte que \"sempre que la situació ho permeti\" no es converteixi en una excusa per no fer-ho.
Ens sembla molt bona idea fer un congrés on sols es pugui participar en català (amb traducció), però cal que tingui molt reconeixement.
I finalment, considerem una línia de treball profitosa fomentar la formació del català des dels col·legis professionals sanitaris.
"]