" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Comentaris i propostes en relació a la sessió deliberativa de salut i l'atenció sociosanitària

28/09/2022 12:33  

AUTORIA: Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat)

CONTINGUT: Respecte als conceptes i idees que van sorgir en la sessió deliberativa de salut i l'atenció sociosanitària us fem una sèrie de comentaris i propostes.

Per una banda, proposem que quan s'incorpori un treballador a la sanitat pública es doni un termini de tres mesos per entendre el català, de la mateixa manera que hi ha un període de prova per valorar les capacitats.

Per altra banda, que el coneixement del català esdevingui un mèrit per entrar a treballar en la sanitat pública. Patim una escassedat de candidats en certs perfils, però, en canvi, hi ha altres perfils que aquesta escassedat no hi és, fomentem el coneixement del català de la plantilla de treballadors per fomentar el seu ús. De la mateixa manera, ens sembla una bona eina posar a l'abast de la població el màxim de material en català, així com puguin ser els vídeos de la sala d'espera o informació variada, d'aquesta manera estem creant un ambient favorable. Tanmateix, s'ha d'exigir d'entrada al professional sanitari parlar català sempre que la situació ho permeti, tenint en compte que "sempre que la situació ho permeti" no es converteixi en una excusa per no fer-ho.

Ens sembla molt bona idea fer un congrés on sols es pugui participar en català (amb traducció), però cal que tingui molt reconeixement.

I finalment, considerem una línia de treball profitosa fomentar la formació del català des dels col·legis professionals sanitaris.


Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-09-84830
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84830/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84830/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Totalment d'acord, sempre que no pagui els plats trencats l'usuari catalanoparlant. Doncs, durant els tres mesos de carència no ha d'atendre públic o ho ha de fer amb un tutor al costat que li tradueixi quan calgui el que no entengui i l'ajudi a trobar les fórmules correctes per a respondre en català.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...