" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del proceso
Volver a la página del proceso

Fases del proceso

 1. 1
  01/02/2022 - 31/03/2022

  Informació, reflexió i invitació a la participació

  La fase d’informació, reflexió i invitació a la participació es va obrir amb la publicació de l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana a final de febrer. Aquest informe es traslladarà arreu de Catalunya mitjançant sessions de presentació territorials amb presència del secretari de Política Lingüística i altres representants institucionals i acadèmics. Tindran lloc a  Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sort, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès.

  En aquestes sessions, s’hi explicarà el diagnòstic sobre el català que conté l’informe acadèmic i exposarà les principals línies i objectius tant del Pacte Nacional per la Llengua com els detalls del procés participatiu.

  Política Lingüística també organitzarà sessions monogràfiques i taules rodones sobre els dotze eixos que vertebren el procés participatiu, nou de les quals seran focalitzades en àmbits socials: administracions públiques; món educatiu i de recerca; cohesió social i acolliment; món de la cultura; món audiovisual i mitjans de comunicació; món digital i tecnologies de la llengua; món socioeconòmic i laboral; salut i atenció a les persones; lleure, esport i món associatiu; dues tindran un caràcter més territorial, relacions entre els territoris de llengua catalana i àmbit estatal, europeu i internacional, i, finalment, hi haurà una sessió dedicada a la qualitat de la llengua, que tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans.

  Així mateix, també en la fase informativa, des del web del Pacte es posaran a disposició de la ciutadania i la societat civil, dotze conferències en línia sobre cadascun dels eixos.


 2. 2
  01/03/2022 - 30/09/2022

  Deliberació i presentació de propostes

  Durant les fases de deliberació i presentació de propostes, el Govern anima la ciutadania a participar en el procés a títol personal, detectant els principals reptes que consideren que té el català i proposant solucions. També insta les entitats i tota mena de col·lectius a organitzar sessions autogestionades amb els materials per facilitar el debat que es facilitaran al web del pacte i que permetran, també, aïllar reptes i proposar solucions. El govern, així mateix, organitzarà sessions deliberatives per a cadascun dels eixos. Es preveu que els canals de participació estiguin oberts a començament d’abril. S’admetran propostes fins al 30 de setembre, data en què finalitzarà la fase de participació.

 3. 3
  01/10/2022 - 03/10/2022

  Retorn

  Retorn d’informació a la ciutadania i es lliuraran els resultats a la taula del Pacte Nacional perquè s’incloguin en la discussió i l’elaboració de l’acord polític. Informe del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua