Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Pla Director Urbanístic Biopol - Granvia

PDU Biopol-Granvia

Fase 5 de 5
Fase 5. Seguiment 01/01/2023 - 31/12/2023
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La importància d’aquest desenvolupament urbanístic recau en la creació d'un nou clúster d’activitat vinculada a la recerca biomèdica i també en la conformació d’un nou pol d’activitat econòmica d’alt valor afegit que comportarà un significatiu impacte econòmic sobre el mercat laboral i el PIB de Catalunya.

El Pla director es desenvolupa en un àmbit de 97,7 Ha. aproximadament, la majoria de les quals estan actualment destinades a activitats agrícoles (al nord de la Granvia) o a activitats residuals i desregulades (a excepció de les cotxeres de TMB) al sud de la Granvia.

Aquesta nova activitat econòmica i de recerca s’ha d’articular al voltant de l’eix de la Granvia que haurà de ser transformada per permetre, i millorar, la relació entre els costats nord i sud de la mateixa, així com per a reorganitzar la vialitat i els accessos als diferents equipaments sanitaris i docents existents en l’actualitat.

El nou Pla director urbanístic ha de proveir els sòls que es destinaran a activitat econòmica i de recerca, així com garantir les dotacions de sistemes d’espais lliures, equipaments públics i infraestructures que connectin aquest nou sector amb la trama urbana de la ciutat, potenciant, a la vegada, el seu emplaçament estratègic, envoltat d’equipaments sanitaris d’alta complexitat i abast territorial, al costat de la Fira Internacional de Barcelona i posicionat a mig camí entre el centre de Barcelona i l’aeroport internacional Josep Tarradellas. 

Objectius

  1. Facilitar la divulgació i comprensió del Pla director urbanístic.
  2. Aconseguir un pla de millor qualitat a través de les diferents perspectives i propostes recollides.
  3. Teixir noves relacions i millorar la governança amb els agents afectats del territori, per facilitar-ne la gestió i el seguiment durant el propi procés participatiu, així com també en les següents etapes de la tramitació urbanística.

Quins són els beneficis per a la ciutat?

Beneficis socioeconòmics:

  • Clúster biomèdic. Potenciarà els actuals equipaments sanitaris, educatius i centres d’investigació.
  • Pol d’activitat econòmica: Increment dels llocs de treball d’alt valor afegit lligats a la nova activitat econòmica i increment de la base fiscal de la ciutat que suposarà més recursos econòmics pel territori.

Beneficis urbanístics:

  • El soterrament de la Granvia. Millora substancialment la permeabilitat entre les dues bandes de la Granvia i la mobilitat gràcies als nous enllaços.
  • Augment de les zones verdes de la ciutat. Increment de l’estàndard de zones verdes per habitant (≈ 2 m² sup. verda / hab)

Beneficis mediambientals:

  • Manteniment dels ecosistemes existents. Potència un corredor ambiental estratègic que preserva l’avifauna existent.
  • Nova connectivitat entre la ciutat i el riu Llobregat. Modificació de l’àmbit del PDU per incorporar noves zones verdes que millori la connexió entre la ciutat i el corredor fluvial.

 Beneficis culturals:

  • Protecció i adequació del patrimoni arquitectònic. Les masies Cal Trabal i Can Massover nou es rehabilitaran per convertir-les en nous equipaments d’ús públic.

Eixos

  1. Model de les activitats i usos biomèdics i el seu impacte socioeconòmic.
  2. Model urbà i desenvolupament sostenible. 

Qui pot participar i com?

Estan convidades a participar totes les persones i/o entitats interessades en conèixer i aportar les seves perspectives en relació al nou Pla director urbanístic. Qui ho desitgi, podrà participar del procés tant de manera presencial, a través de les diferents sessions, com virtual, a través de l'espai de propostes d’aquesta plataforma registrant-se prèviament. Trobaràs totes les convocatòries en l’apartat sessions informatives i sessions deliberatives.

Quins impactes tindrà aquest procés participatiu?

Els resultats i propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter vinculant però sí podran tenir incidència i ser incorporades en el Pla, aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s’han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.

Propostes Veure tots (3)

Propostes de l'Associació de veïnes i veïns de Bellvitge
El document adjunt mostra les propostes redactades per l'Associació de Veïnes i Veïns de...
  • Creat el
    20/05/2022
  • Número de comentaris: 3
Propostes de l'Associació de Veïns Independent de Bellvitge (AVVIB)
Adjuntem les nostres propostes al procés participatiu del PDU BIOPOL GRAN VIA en un document en...
  • Creat el
    23/05/2022
  • Número de comentaris: 8
Veure tots (3)
Qui participa Persones i/o entitats interessades en conèixer i aportar les seves perspectives en relació al nou Pla Director Urbanístic i ciutadania en general
Àrea Departament de Vicepresidéncia e de Politiques Digitaus e Territòri
Grup promotor Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, Consorci per a la reforma de la Granvia a l’Hospitalet de Llobregat i Departament de la Vicepresindència i de Polítiques Digitals i Territori
Entitats dinamitzadores UTE Equal Saree - Pla Estel
Disposa de retorn
Data d'inici Lo 22 de març de 2022
Data de finalització Lo 31 de decembre de 2022
Referència: II-PART-2022-03-466

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pdugranvia/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pdugranvia/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

20

Participants

73

Seguidores

126

Comentaris

3

Propostes

10

Trobades

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes