Aquest procés té l'objectiu general d'avaluar els aspectes bàsics de desenvolupament sostenible dels sòls d’extensió urbana i adaptació paisatgística de l’ordenació i l’edificació dels sòls que es desenvolupen en edificació aïllada, en 41 municipis litorals des de Malgrat de Mar fins Alcanar.
Àmbit del PDU: 41 municipis costaners. Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Vinyols i els Arcs , Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, el Perelló, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar.
Objectius específics del PDU
Adaptar els sòls d’extensió urbana a les estratègies de desenvolupament dels nuclis i a les directrius per als sistemes urbans establertes pel planejament territorial parcial vigent.
Adaptar els sòls d’extensió urbana als principis d’urbanisme sostenible de continuïtat, compacitat, complexitat i preservació dels sòls amb pendent igual o superior al 20%.
Adaptar la delimitació dels àmbits d’extensió urbana a les proteccions territorials en matèria ambiental.
Adaptar la delimitació dels àmbits d’extensió urbana a les determinacions vigents en matèria de riscos naturals, tecnològics i químics.
Establir disposicions per tal d’incorporar els objectius de qualitat paisatgística del catàleg de Paisatge de les comarques dins de l’àmbit metropolità de Barcelona i les directrius de paisatge incorporades al PTP als sòls amb edificació aïllada dels municipis del litoral.
Objectius generals dels procés participatiu
Recollir les propostes i suggeriments de la població i dels actors implicats en relació a la revisió dels sòls no sostenibles que analitza el Pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar (en endavant, PDU).
Objectius específics del procés participatiu
Facilitar la divulgació i comprensió dels continguts dels treballs del PDU i fomentar la participació ciutadana
Recollir diferents perspectives i propostes sobre el desenvolupament urbanístic, la protecció i millora del medi ambient i paisatge del litoral.
Detectar necessitats que puguin ser recollides pel PDU.
Conèixer les preferències dels diferents actors en relació a la proposta del PDU.
Eixos de debat
Eix 1. Àmbit d’afectació del PDU
Eix 2. Objectius generals i específics del PDU
Eix 3. Criteris d’avaluació dels sòls d’extensió
Qui participa
Totes les persones i entitats vinculades al territori.
La participació és en línia a través d'un qüestionari online i l'espai per propostes. Els ajuntaments i ens afectats poden fer sessions autogestionades.
Impacte del procés participatiu al Pla
Els resultats i propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter directament vinculant, però sí incidiran i podran ser incorporades en el Pla.
Les institucions responsables en primer lloc difondran els resultats del procés participatiu, de totes les activitats i canals de participació que s’hauran dut a terme, mitjançant el portal participa.gencat.cat.
Aquests resultats seran valorats abans de la redacció de l'avantprojecte del Pla, i s'incorporaran aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s’han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.
Share