" class="part-icon-bars">

Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar

Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar

Fase 3 de 3
Retorn 01/01/2022 - 28/02/2022
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme està redactant el Pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar amb l’objectiu d’analitzar els instruments de planejament urbanístic municipal vigents pel que fa als sòls d’extensió urbana pendents de desenvolupar i que no s’han urbanitzat totalment, per tal de copsar-ne la sostenibilitat urbanística i l’adaptació al planejament territorial – pel que fa al sistema d’assentaments- i la normativa sectorial, i valorar i proposar l’actuació a aplicar-hi més adequada. Així com valorar la possibilitat d'establir una normativa d'integració paisatgística comuna a tots els municipis del litoral

Aquest procés té l'objectiu general d'avaluar els aspectes bàsics de desenvolupament sostenible dels sòls d’extensió urbana i adaptació paisatgística de l’ordenació i l’edificació dels sòls que es desenvolupen en edificació aïllada, en 41 municipis litorals des de Malgrat de Mar fins Alcanar. 

Àmbit del PDU: 41 municipis costaners. Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Vinyols i els Arcs , Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, el Perelló, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar.

Objectius específics del PDU
 • Adaptar els sòls d’extensió urbana a les estratègies de desenvolupament dels nuclis i a les directrius per als sistemes urbans establertes pel planejament territorial parcial vigent.
 • Adaptar els sòls d’extensió urbana als principis d’urbanisme sostenible de continuïtat, compacitat, complexitat i preservació dels sòls amb pendent igual o superior al 20%.
 • Adaptar la delimitació dels àmbits d’extensió urbana a les proteccions territorials en matèria ambiental.
 • Adaptar la delimitació dels àmbits d’extensió urbana a les determinacions vigents en matèria de riscos naturals, tecnològics i químics.
 • Establir disposicions per tal d’incorporar els objectius de qualitat paisatgística del catàleg de Paisatge de les comarques dins de l’àmbit metropolità de Barcelona i les directrius de paisatge incorporades al PTP als sòls amb edificació aïllada dels municipis del litoral.


Objectius generals dels procés participatiu

Recollir les propostes i suggeriments de la població i dels actors implicats en relació a la revisió dels sòls no sostenibles que analitza el Pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar (en endavant, PDU).

Objectius específics del procés participatiu
 1. Facilitar la divulgació i comprensió dels continguts dels treballs del PDU i fomentar la participació ciutadana
 2. Recollir diferents perspectives i propostes sobre el desenvolupament urbanístic, la protecció i millora del medi ambient i paisatge del litoral.
 3. Detectar necessitats que puguin ser recollides pel PDU.
 4. Conèixer les preferències dels diferents actors en relació a la proposta del PDU.

Eixos de debat
 • Eix 1. Àmbit d’afectació del PDU
 • Eix 2. Objectius generals i específics del PDU
 • Eix 3. Criteris d’avaluació dels sòls d’extensió


Qui participa

Totes les persones i entitats vinculades al territori.

La participació és en línia a través d'un qüestionari online i l'espai per propostes. Els ajuntaments i ens afectats poden fer sessions autogestionades.

Impacte del procés participatiu al Pla

Els resultats i propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter directament vinculant, però sí incidiran i podran ser incorporades en el Pla.

Les institucions responsables en primer lloc difondran els resultats del procés participatiu, de totes les activitats i canals de participació que s’hauran dut a terme, mitjançant el portal participa.gencat.cat.

Aquests resultats seran valorats abans de la redacció de l'avantprojecte del Pla, i s'incorporaran aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s’han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.

Espai per propostes Veure tots (8)

Veure tots (8)
El que es decideix L'avaluació d’aspectes bàsics de desenvolupament sostenible dels sòls d’extensió urbana i adaptació paisatgística de l’ordenació i l’edificació dels sòls que es desenvolupen en edificació aïllada, en 41 municipis litorals des de Malgrat de Mar fins Alcanar.
Qui hi participa Persones i entitats vinculades al territori
Com es decideix Mitajançant la revisió de sòls d'extensió amb criteris per a un desenvolupament sostenible: territorials, urbanístics, sectorials i paisatgístics.
Departament Departament de Territori
Àrea d'organització Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme
Grup promotor Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori
Unitat promotora Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme
Disposa de retorn
Data d'inici 05 de Octubre de 2021
Data de finalització 28 de Febrer de 2022
Referència: II-PART-2021-09-423

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pdurevisiosolslitoralmalgratdemaralcanar/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pdurevisiosolslitoralmalgratdemaralcanar/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

14

Participants

45

Seguidores

2

Comentaris

8

Propostes

12

Adhesions