" class="part-icon-bars">

Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026

Procés participatiu sobre el Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026 de la Generalitat de Catalunya

Fase 4 de 4
Retorn 05/09/2022 - 31/10/2022
Fases del procés

Sobre "nou instruments"

26/05/2022 12:50  

En relació als “Fons Territorials”, es reconeix en l’avaluació que és un primer pas necessari però insuficient, d’aquí la necessitat de fer passes efectives en la implementació i desplegament d’altres instruments innovadors, com el “Fons Cistella”, que més enllà de l’enfortiment de capacitats que permet el Fons Territorial, doni la possibilitat de dur a terme línies de cooperació al desenvolupament o EpD. veure document relacionat/cometnaris)

Referència: II-PROP-2022-05-83953
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pladirectorcooperacio/f/3496/proposals/83953/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pladirectorcooperacio/f/3496/proposals/83953/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

3 a favor (100.0%)

member-avatar Víctor

A favor  L’avaluació recull observacions de l’instrument “Fons territorials” però no fa cap menció a la resta dels “instruments tradicionals” que bàsicament canalitzen la totalitat de l’AOD catalana. Davant d’aquesta mancança es considera que és oportú i necessari fer una revisió de la resta dels instruments així com de les modalitats, en tant que s’està duent a terme un exercici de reflexions per tal de conformar el document de base per elaborar el proper Pla Director 2023-2026.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

L’avaluació recull observacions de l’instrument “Fons territorials” però no fa cap menció a la resta dels “instruments tradicionals” que bàsicament canalitzen la totalitat de l’AOD catalana. Davant d’aquesta mancança es considera que és oportú i necessari fer una revisió de la resta dels instruments així com de les modalitats, en tant que s’està duent a terme un exercici de reflexions per tal de conformar el document de base per elaborar el proper Pla Director 2023-2026.

A favor  

D’altra banda, en tant que l’ACCD és l’estructura administrativa que canalitza gran part de l’AOD catalana, es troba en falta en l’anàlisi la reflexió sobre el centralisme de la unitat administrativa (tot el recurs administratiu, personal de l’ACCD, es troba ubicat a Barcelona). En aquest sentit s’apel·la a l’administració, com a Titular d’obligació, a tenir una mirada territorial també des de la ubicació del recurs humà de la pròpia administració (descentralització del recurs humà), fet que ajudaria de facto a promoure la participació dels agents de cooperació d’arreu del territori des de la pràctica del coneixement local tant del teixit associatiu com d’altres administracions més enllà de l’àrea metropolitana.

A favor  

En relació al desplegament dels instruments s’apunta a la importància de la participació/implicació dels actors estratègics de la cooperació catalana (recollits i reconeguts al PD) alhora de facilitar el desplegament dels instruments, en concret el “Fons Territorial” des del desenvolupament dels rolls i funcions (enfortiment de capacitats) que li pertoca com entitats de segon nivell de l'àmbit de la cooperació, pau i drets humans.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...