" class="part-icon-bars">

Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026

Procés participatiu sobre el Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026 de la Generalitat de Catalunya

Fase 4 de 4
Retorn 05/09/2022 - 31/10/2022
Fases del procés

Eix 1. Sobre les prioritats geogràfiques

27/05/2022 13:10  

A l’hora d’establir prioritats geogràfiques, caldria també tenir en compte els països de procedència dels nous catalans i catalanes (Hondures, Veneçuela, Mali, Guinea Bissau, India, Paquistan) i animar a aquesta població a implicar-s’hi.


Referència: II-PROP-2022-05-83974
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pladirectorcooperacio/f/3496/proposals/83974/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pladirectorcooperacio/f/3496/proposals/83974/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (100.0%)

Cap comentari amb vots

En contra  

La cooperació catalana i, concretament, l'AOD que s'executa des des de les ONG no tenim capacitats instal·lades en molts d'aquests països. L'AOD catalana és limitada i, per tant, no és positiu en matèria d'impacte dispersar-nos en mil països ni anar obrint oficines segons un indicador tan variable com és l'origen dels fluxos migratoris. Sí que en canvi veiem positiu dedicar recursos específics en matèria de migració, ja sigui en origen, trànsit com destinació.

En contra  

Des del nostre anàlisis, els països prioritaris haurien de ser els 6 que es menciona en l'avaluació, el Sàhara Occidental i Kurdistan per vincles històrics i socials, més dos que haurien d'anar variant segons els contextos de vulneracions de drets humans. Creiem que en el cas dels programes multipaís s'hauria de poder apostar per programes regionals que beneficiessin altres països que no fossin aquests 10 tipus Cono Sur, Centreamèrica, Maghreb (incloent a Algèria i Líbia tb) i Mashreck (incloent Jordània, Líban i Iraq)

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...